Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Sorin Cîmpeanu anunţă că va creşte la peste 300 numărul şcolilor care beneficiază de programul ''Masă caldă''

Sorin Cîmpeanu anunţă că va creşte la peste 300 numărul şcolilor care beneficiază de programul ''Masă caldă''

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi, că va fi iniţiată o ordonanţă de urgenţă prin care se va extinde la peste 300 numărul şcolilor care vor beneficia de programul "Masă caldă", menţionând că urmează şi o creştere semnificativă a alocaţiei pentru hrană la 15 lei pe zi, relatează Agerpres.

"O preocupare de bază a Ministerului Educaţiei în acest moment este finalizarea şcolilor care vor putea beneficia de programul masă caldă. Este vorba de 300 de şcoli, este vorba de decizia de a iniţia o nouă ordonanţă de urgenţă prin care să putem creşte, o să vedem cât, acest număr de şcoli. Important este ca selecţia acestor şcoli să se facă în aşa fel încât să beneficieze de masă caldă acei elevi care au cea mai mare nevoie de această în masă în şcoală. Este vorba, bineînţeles, de intersecţia listelor şcolilor care beneficiază de servicii de masă prin PNRAS (Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar) şi lista şcolilor care beneficiază de masă caldă prin Programul Naţional 'Masă caldă', care anul acesta a fost dublat de la 150 la 300 de şcoli şi vom extinde la peste 300 de şcoli", a afirmat Cîmpeanu într-o conferinţă de presă..

Ministrul Educaţiei a precizat că va fi şi o creştere a alocaţiei zilnice de hrană la 15 lei.

"Este vorba de o creştere semnificativă a alocaţiei zilnice pentru hrană la 15 lei pe zi. Aş vrea să vă spun că alocaţia valabilă până acum nu era de natură să acopere costurile, mai ales în contextul evoluţiei preţurilor din ultima perioadă. Aş vrea să vă spun că în această listă nu se vor regăsi, aşa cum s-au regăsit în fiecare din cei şase ani de aplicare, colegiul naţional din centrul unui municipiu, Bucureşti sau alt municipiul reşedinţă. Pentru că, în mod evident, chiar dacă nu excludem nevoia de sprijin în acele şcoli, eu cred că nevoia de sprijin din perspectiva unei mese calde este mult mai mare în zone din mediul rural, în localităţi izolate sau chiar şi în mediul urban, doar pentru o altă categorie de şcoli", a mai spus ministrul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus