Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Transfăgărășanul, din nou în top. Pe locul 2 în clasamentul celor mai ”uimitoare drumuridin lume”, realizat de un site canadian de automobilism

Transfăgărășanul, din nou în top. Pe locul 2 în clasamentul celor mai ”uimitoare drumuridin lume”, realizat de un site canadian de automobilism

Fie că te afli într-un Ferrari 458 sau într-un Chevrolet Spark închiriat, condusul pe aceste drumuri este garantat a fi o experiență de neuitat, scriu jurnaliștii de la hotcars.com, un site de automobilism din Canada despre cele mai ”uimitoare” șosele din lume, strânse într-un clasament cu 10 poziții.

”Pentru mulți, actul de a conduce vehiculul lor este o sarcină relativ plictisitoare și banală, făcută pur și simplu pentru a ajunge dintr-un loc în altul. Pentru cei pasionați de automobilism, condusul poate fi o formă de artă - ca și pictarea unui peisaj sau scrierea unei muzici melodice.

Este adevărat că acest lucru nu se întâmplă de obicei atunci când suntem blocați în traficul de la ora de vârf, dar atunci când ni se prezintă un drum frumos de condus, nu putem să nu ne simțim puțin mai vii. Drumurile de șosea au un caracter diferit de la un loc la altul. Unele sunt lungi și durează ceva timp să le parcurgem - nu că ne deranjează - în timp ce altele sunt scurte și plăcute, ceea ce ne determină adesea să ne întoarcem și să o luăm de la capăt. Unele drumuri de condus, cum ar fi North Coast 500 din Scoția și Route 1 din Islanda, oferă atât porțiuni întortocheate, cât și priveliști extraordinar de frumoase ale peisajului înconjurător, care - în unele cazuri - pot distrage atenția de la partea de condus a exercițiului. Cu toate acestea, ele oferă în continuare toată distracția pe care o poate oferi oricare dintre celelalte drumuri - cum ar fi faimoasele drumuri Transfăgărășan și Tail of the Dragon din Statele Unite”, titrează hotcars.

Tranfăgărășanul este plasat pe locul 2 în acest clasament și lasă în urmă drumuri celebre din Italia, Elveția, Africa de Sud, Islanda, Scoția și Germania.

”Transfăgărășanul este renumită pentru priveliștile sale, pentru virajele aproape nesfârșite și pentru faptul că Top Gear a numit-o cea mai bună șosea din Europa. Șoseaua - cunoscută și sub numele de DN7C - a fost construită între 1970 și 1974 și se întinde pe o distanță de peste 56 de mile între satul românesc Bascov și orașul Sibiu!, scrie site-ul canadian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

Vorba lui Petre Roman, România era departe dacă nu o ținea Ceaușescu 20 de ani pe loc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus