Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

FOTO Au început lucrările la Podul Minciunilor. Va fi închis pentru cel mult o lună și jumătate

FOTO Au început lucrările la Podul Minciunilor. Va fi închis pentru cel mult o lună și jumătate

Podul Minciunilor a fost închis circulației pietonale de luni dimineața, când muncitorii au ridicat schele și au început să spargă asfaltul.

Timp de două săptămâni podul va fi închis circulației pietonale, anunța acum câteva zile administrația locală, perioadă în care se va înlocui stratul de asfalt de la suprafață, placa de beton se va repara și se va reface hidroizolația.

Lucrările presupun și intervenții sub pod, însă acestea nu vor afecta circulația auto. Este prevăzută repararea elementelor de reazăm ale structurii, se va curăța materialul degradat și se va aplica un mortar special, pentru închiderea fisurilor.

Întreaga lucrare se va finaliza în maximum 45 de zile, lucrare estimată la 350.000 de lei, cu tot cu TVA, iar garanția solicitată pentru aceste lucrări este de un an.

Procedura are loc după ce în cursul lunii mai a fost nevoie de amplasarea unor plase sub pod, pentru a proteja trecătorii de bucățile de tencuială ori cărămidă care au început să se desprindă.

Citește și Au început să cadă bucăți din tencuiala Podului Minciunilor. Primăria a montat o plasă pentru protecția trecătorilor

Conform caietului de sarcini elaborat de administrația locală, stabilitatea podului nu este pusă în pericol, fundațiile fiind în stare bună. Însă sunt probleme cu învelitorile din cărămidă. 

Citește și Podul Minciunilor se va închide. Are nevoie urgent de reparații

Considerat a cincea cea mai importantă atracție turistică a Sibiului (după Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelică din Piața Huet și Muzeul Astra), Podul Minciunilor a fost construit în 1859, deasupra străzii Ocnei. A fost declarat monument istoric în 2015.

Are o lungime totală de 12,3 metri (din care suprastructura are o lungime de 10,4 metri), iar lățimea este de 6,8 metri (cu un spațiu de șase metri între parapetele pietonale). 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 9 luni

Podul mincinoșilor si hoților politici.
Raspunde

Un sibian

Acum 9 luni

la iluminat sunt 2-3 becuri arse iar stalpii si partea de sticla sunt murdari...pun pariu ca dupa cele 45 de zile tota asa o sa fie...nu se atinge nimeni de partea aia...
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 9 luni

Punem pariu ca: 1:Lucrarea n-are aviz de la Monumente. 2:Nu s-a facut expertiza. 3:Tipii care lucreaza habar n-au cum ''functioneaza'' podul. 4:Tipii care fac plata lucrarilor habar n-au cum ''functioneaza'' podul. 5:Daca intrebi la Inspectia in Constructii habar n-au indiferent de intrebare. Deci?Pariati?
Raspunde

Dfggh

Acum 9 luni

cum numai 12luni (1 an) garantie la lucrare? in comunitatea europeana este minim 2 si la o astfel de lucrare ar trebui minim 5 ani. Deci peste 1 an daca se intampla sa fie probleme iara il inchidem si tot asa... TARA FDGR si a lucrului bine facut marca Cora & Co dupa cum ne-am onisnuit deja de atatia ani. RUSINE
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus