Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
12°C

Peste 4,6 tone de deşeuri strânse de voluntari de pe malurile lacului Bicaz

Peste 4,6 tone de deşeuri strânse de voluntari de pe malurile lacului Bicaz

Peste 4,6 tone de deşeuri, majoritatea de tip PET, au fost colectate de pe malurile lacului Bicaz de 340 de voluntari din 21 de judeţe ale ţării, în cadrul Bicaz Cleanup Camp, cel mai amplu eveniment de ecologizare organizat de Asociaţia Act for Tomorrow şi Kaufland România.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor acţiunilor de ecologizare, ce au au avut loc în perioada 26-28 august pe malurile lacului, în zona Baicului şi în zona Ceahlău, voluntarii au putut colecta deşeurile de pe maluri din zone în care în alt context ar fi fost acoperite de ape, iar eforturile de curăţare ar fi fost mult mai dificile.

Cei 340 voluntari veniţi din Bucureşti, Craiova, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Cluj-Napoca şi Sibiu, dar şi din toate judeţele din zona Moldovei, au campat la cort timp de trei zile, iar misiunea principală a fost aceea de a colecta grămezile imense de deşeuri care se aflau pe malurile lacului. Mai mult decât atât, evenimentul a reunit şi reprezentanţi ai celor mai importante instituţii publice de la nivel local şi judeţean, ai societăţii civile locale şi ai companiei de salubritate de la nivel local.

"Ne bucurăm că am reuşit să mobilizăm un număr atât de mare de voluntari din toate colţurile ţării care să se alăture evenimentului nostru, ce a avut loc timp de 3 zile. Am găsit pe malurile lacului Bicaz cantităţi impresionante de deşeuri, majoritatea de tip PET, al căror loc nu ar fi trebuit să fie în ape sau pe malurile acestora. Atât noi, cât şi voluntarii am fost şocaţi să observăm covoarele imense de PET-uri, însă cu sprijinul şi implicarea celor prezenţi am reuşit să curăţăm o mare parte dintre acestea. De asemenea, ne bucurăm că cei mai importanţi actori de la nivel local, judeţean şi regional au răspuns pozitiv apelului nostru de implicare şi că, împreună cu aceştia, am constituit Grupul de Acţiune pentru Lacul Bicaz. Astfel, evenimentul din acest weekend este doar primul pas din eforturile pe care le vom face pentru ca lacul Bicaz să redevină un lac curat şi fără deşeuri", a declarat Andrei Coşuleanu, preşedintele Asociaţiei Act for Tomorrow, citat de Agerpres.

foto facebook.com/Act for Tomorrow

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

...un cisnadian

Acum 1 lună

O actiune demna de tot respectul! Bravo lor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus