Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Charles, noul suveran al Regatului Unit, va domni sub numele de Charles al III-lea

Charles, noul suveran al Regatului Unit, va domni sub numele de Charles al III-lea

Charles, noul suveran al Regatului Unit, va domni sub numele de Charles al III-lea, după moartea reginei Elisabeta a II-a, a anunţat joi premierul britanic Liz Truss, transmite EFE, preluat de Agerpres.

„Astăzi, Coroana trece, aşa cum a făcut-o timp de peste o mie de ani, la noul nostru monarh, la noul nostru şef de stat, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea", a declarat şefa guvernului britanic într-un discurs către ţară rostit din faţa reşedinţei oficiale din Downing Street.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi "în pace", înconjurată de membrii familiei, care au sosit la reşedinţa din Scoţia după ce medicii suveranului britanic îşi exprimaseră îngrijorarea pentru starea sa de sănătate.

Liderii Uniunii Europene au deplâns dispariţia reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord subliniind totodată că "niciodată nu a încetat să ne arate importanţa valorilor durabile într-o lume modernă" şi "puţini au marcat istoria mondială" aşa cum a făcut-o ea, transmite EFE. 

„Numită cândva Elisabeta Steadfast (statornica - n.r.), nu a încetat niciodată să ne arate importanţa valorilor durabile într-o lume modernă, cu activitatea şi angajamentul ei", a scris pe reţeaua socială Twitter preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus