Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Câtă motorină consumă autobuzele Tursib anual

Câtă motorină consumă autobuzele Tursib anual

Autobuzele Tursib ale Sibiului consumă peste 2 milioane de litri de motorină anual, pentru care societatea din subordinea Primăriei a cheltuit în ultimii 3 ani peste 25,5 milioane lei. Pentru următorii 2 ani atât consumul, cât și suma pe care o va plăti vor scădea, conform valorilor estimative minime ale societății.

Tursib intenționează să achiziționeze motorină pentru următorii 2 ani, un anunț de participare fiind publicat recent de societate în Sistemul electronic de achiziții publice. Reprezentanții societății au explicat pentru Turnul Sfatului că procedura de achiziție a motorinei pentru perioada 2023 - 2024 se realizează în baza unui acord cadru, „având în vedere faptul că acest tip de contract este cel mai flexibil mijloc de achiziție”. Potrivit datelor din anunțul de achiziție, cantitatea minimă estimată a fi achiziționată pentru 2 ani (2023-2024) este de 3.400.000 litri, la o valoare de 21.114.000 lei. „Estimările cantitative s-au făcut pe baza istoricului, stabilindu-se în acest sens un minim și un maxim necesar”, au explicat reprezentanții Tursib. Valorile maxime pe care le are în vedere societatea sunt duble, respectiv 6,8 milioane litri pentru 42,2 milioane lei, potrivit descrierii achiziției publice.

Citește și Tursib a scos în teste primele autobuze electrice. Pe unde vor circula

Am întrebat conducerea Tursib care sunt datele privind consumul și valoarea motorinei pe care a cheltuit-o pentru activitatea autobuzelor.

Astfel, în anul 2019 consumul total a fost de 2,137 milioane litri, Tursib cheltuind în total 9,05 milioane lei. În primul an al pandemiei consumul a fost aproape același – 2,171 milioane lei, valoarea fiind însă mai mică – 6,794 milioane lei. Anul trecut consumul a crescut – 2,302 milioane litri, pentru care societatea a cheltuit aproape 9,7 milioane lei.

Citește și ele 40 de autobuze ecologice Mercedes intră în circulație în Sibiu, de duminică. Care sunt traseele și despre noul sistem de ticketing

Actualmente, Tursib SA deserveşte peste 200.000 de locuitori ai municipiului Sibiu, pe o suprafață de 121 km2. Societatea are 143 de autobuze, dintre care 100 cu motoare Diesel şi încă cinci minibuze electrice, care parcurg zilnic, potrivit datelor companiei, peste 19.000 km şi transportă în medie peste 103.000 călători pe zi.

Citește și Noile autobuze albastre din Sibiu: 5 îmbunătățiri evidente și câteva detalii care nu ne plac

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 2 săptămâni

cata motorina dispare din autobuzele Tursib?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus