Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Sibiul a obținut finanțarea pentru alte două creșe: pe Calea Poplăcii și pe strada Ovăzului

Sibiul a obținut finanțarea pentru alte două creșe: pe Calea Poplăcii și pe strada Ovăzului

Sibiul a obținut finanțare pentru alte două creșe, după ce la începutul lunii septembrie Primăria municipiului a semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare din PNRR pentru construcția unei creșe de 110 locuri pe strada Viitorului.

„A fost aprobată finanțarea europeană nerambursabilă din PNRR în valoare de peste 28 de milioane lei pentru construcția unei creșe pe Calea Poplăcii (poza principală) cu 70 de locuri și a unei creșe în cartierul Turnișor, pe strada Ovăzului, cu o capacitate de 40 de locuri. În perioada următoare vom semna contractele de finanțare”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ambele creșe vor funcționa în clădiri eficiente energetic (nZEB, sau near zero energy building). Acestea vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile. Clădirile vor fi izolate termic și vor fi dotate cu pompe de căldură, cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp. Astfel, cheltuielile cu încălzirea sau răcirea vor fi reduse, scăzând în același timp impactul asupra mediului înconjurător. În același sens, în jurul creșelor se vor amenaja și zone verzi și locuri de joacă, care să ofere un mediu plăcut și sănătos copiilor. 

Citește și: Cum arată noua creșă din Vasile Aaron. Părinții nu pot încă să își înscrie copiii

Cele două creșe vor fi construite conform unor proiecte tip oferite de Compania Națională de Investiții, pe două terenuri puse la dispoziție de Primăria Sibiu în suprafață de 3.700 mp în cazul creșei de pe Calea Poplăcii și respectiv 2.700 mp, pentru creșa de pe str. Ovăzului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: crese sibiu

Vizualizari: 831

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Aci Duțu

Acum 1 an

Felicitări primăriei
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus