Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
13°C

FOTO-Începe construcția unui nou loc de joacă pentru câini în Sibiu

FOTO-Începe construcția unui nou loc de joacă pentru câini în Sibiu

Locuitorii cartierului Ștrand au putut observa de câteva zile amenajarea spațiului unde începe construcția unui nou loc de joacă pentru câini.

Acesta este amplasat pe strada Maramureșului, între calea ferată și pista pentru biciclete.

Conform informațiilor existente pe panoul informativ, termenul pentru finalizarea lucrărilor este luna noiembrie a acestui an.

Acesta este unul din cele trei noi locuri de joacă pentru câini aprobate de Consiliul Local la începutul acestui an, celelalte două fiind pe strada Oașa, în cartierul Vasile Aaron, și pe Aleea Șelimbăr.

De asemenea, un loc de joacă pentru câini este în lucru în zona parcului din Terezian, aflat în curs de modernizare.

Conform proiectului, fiecare loc de joacă pentru câini va avea o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, fiind delimitat cu garduri înalte de 1,70 metri ”astfel încât câinii vor putea alerga fără lesă, fără a pune persoane sau bunuri în pericol”.

De asemenea, spațiile de joacă pentru animalele de companie vor fi dotate cu echipamente ”de agilitate special destinate câinilor de companie: cerc pentru sărituri, tunel, obstacol săritură în înălţime, obstacol pasarelă , obstacol palisade, obstacol săritură în lungime și cu echipamente susţinătoare de lesă”.

Proprietarii de câini vor mai găsi în aceste locuri de joacă apă potabilă de la cișmea, bănci de odihnă, coșuri de gunoi cu pungi igienice, panouri cu informații educative și de responsabilizare. Din punct de vedere peisagistic se propune completarea cu gazon acolo unde este cazul și împrejmuirea cu arbori. Iar către fiecare astfel de loc de joacă va fi amplasată o alee pavată cu piatră cubică.

Bugetul necesar realizării celor trei locuri de joacă a fost estimat la 600.000 de lei, cu tot cu TVA, din care construcțiile și montajul sunt estimate la 386.000 de lei.

Citește și:

Primăria, Mureșan, Bibu, Bokor și alți șase consilieri: cum tot lucrează aleșii la ”complexele” parcuri pentru câini

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Der Konig

Acum 1 an

Mă bucură această știre, dar vreau să rog primăria să pună mâna și să amenajeze cum trebuie locul de joacă dintre străzile Hațegului și Ștrandului, care a fost mobilat cu niște piese execrabile, cu o valoare mai mică față de banii unora de țigări! @astrid @mirela
Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Primărița salivează. Au împrejmuit copacii ce urmează să fie tăiați. Ștrandul nu are scăpare de setea de sevă a pensionarei.
Raspunde

Cora Lover

Acum 1 an

Plus ca ideea amenajarii unui loc de joaca pentru caini la 2 m de str. Maramuresului, care are un trafic imens, e o idee geniala!

Raspunde

Justin

Acum 1 an

Foarte bine ,aia care au câini sa ii ducă acolo .Politia locala sa se apuce sa dea amenzi la cei care nu strâng fecalele potailor ,ca nu mai ai oc pe trotuare de ele .în Elveția eu am văzut cum se aplecau și strângeau și nu neapărat pt ca luau amenda ci pt ca acolo e civilizație. Mai sunt și inconștienți care merg pe trotuar cu rase periculoase (interzise în tari civilizate ) fără botnita .aia ar trebui pedepsiți bine și confiscate jigodiile

Raspunde

Rammstein

Acum 1 an

Hai sictir cu câinii voștri...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus