Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Constantin Chiriac, noul cetățean de onoare al municipiului Iași: ”Lider de necontestat al teatrului românesc contemporan”

Constantin Chiriac, noul cetățean de onoare al municipiului Iași: ”Lider de necontestat al teatrului românesc contemporan”

Constantin Chiriac, preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, director general al Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu, profesor universitar doctor la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, va primi, joi, titlul de "Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi".

Potrivit unui comunicat de presă, ceremonia de decernare a titlului se va desfăşura de la ora 17.00, în Sala "Vasile Pogor" a sediului Primăriei Municipiului Iaşi.

Acordarea acestui titlu a fost votată în unanimitate în şedinţa extraordinară din 14 septembrie a Consiliului Local. Constantin Chiriac se va afla în Iaşi pe 22 septembrie, la invitaţia Universităţii Naţionale de Arte "George Enescu", care l-a distins cu titlul de Doctor Honoris Causa în anul 2020.

"Editura Junimea se va alătura Primăriei Municipiului Iaşi şi Consiliului Local, iar în cadrul evenimentului din 22 septembrie va prezenta trei volume bilingve (română-engleză), coordonate de Constantin Chiriac şi apărute la Junimea în anul 2020, dedicate valorosului Festival Internaţional de Teatru de la Sibiu. De altfel, în anul 2020 Juriul Premiilor Naţionale Negruzzi 200 (proiect fondat şi coordonat de Editura Junimea şi revista Scriptor) i-a acordat lui Constantin Chiriac un Premiu de omagiere a excelenţei, la ediţia a V-a a manifestării", se precizează în comunicatul de presă.

Născut în comuna Prisecani, judeţul Iaşi, Constantin Chiriac a absolvit un liceu de prestigiu ieşean ca şef de promoţie şi, de-a lungul timpului, s-a implicat în nenumărate rânduri în promovarea valorilor culturale ale Iaşiului.

"Pragmatismul vizionar al prof. univ. dr. Constantin Chiriac, anvergura intelectuală şi virtuozitatea actorului îl definesc ca lider de necontestat al teatrului românesc contemporan integrat cu drepturi depline în dialogul culturilor", se menţionează în comunicat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus