Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

O nouă pistă de biciclete, printr-o zonă superbă de munte, prinde contur în județul Sibiu

O nouă pistă de biciclete, printr-o zonă superbă de munte, prinde contur în județul Sibiu

Primăria Săliște și-a propus să construiască o nouă pistă de biciclete în zona de munte din Mărginimea Sibiului.

Noua pistă ar urma să pornească din ”capitala” Mărginimii, orașul Săliște, urmând să urce prin apropierea Schitului Sibiel, până spre cabana Crinț din munții Cindrel. În total, noua pistă ar urma să aibă aproximativ 18 kilometri, cei mai mulți prin zonă de munte.

Proiectul este într-o fază incipientă, primăria Săliște lansând săptămâna aceasta o licitație publică pentru servicii de proiectare și obținerea avizelor necesare construirii. Prețul total al acestei licitații se ridică la 155.000 de lei (aproximativ 31.000 de euro).

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, primarul Horațiu Răcuciu a explicat că planurile au în vedere obținerea de finanțare pentru construirea pistei de biciclete prin PNRR. Însă pentru a solicita acești bani este nevoie de proiect clar, de unde și lansarea în această săptămână a licitației.

Dacă totul decurge conform planului și nu apar probleme de ordin birocratic, construcția pistei de biciclete Săliște-Crinț ar putea demara anul viitor.

VIDEO și FOTO Am pedalat pe traseul viitoarei piste de lângă Cibin. Cum pot fi salvate cât mai multe sălcii?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Dumitrache

Acum 1 săptămână

orice pista s-ar face si oriunde, daca e ca cea din poza e perfecta. Orice altceva - denivelat, ingust si cu milioane de borduri inutile (standardul sibian) e bataie de joc si sifonare de ban public.
Raspunde

Mihai

Acum 1 săptămână

Faceti o pista corect proiectata si construita, nu mai furati bani la lucrari!
Raspunde

Vasile

Acum 1 săptămână

Daca nici pe drumul ala frumos forestier de la sibiel la crint, nu poti pedala in tihna si-ti trebuie beton, asfalt si bordura...
Raspunde

Sdfg

Acum 1 săptămână

ce este foarte intersant este ca pentru aceasta pista sunt 31.000 euro pentru proiectare si este prin padure si destul de dificil de realizat in timp ce la Sibiu pista minune de pe malul cibinului a costat proiectarea de 3 ori mai mult cel putin...
Raspunde

Gigi

Acum 1 săptămână

Primarul vrea pista de biciclete sau materialul lemnos de pe viitorul traseu al pistei de biciclete? Traseul de biciclete va fi folosit si de masini? Daca da, mai bine nu-l mai faceti.

Raspunde

Light Cycling

Acum 1 săptămână

Eu as inteleg o pista de biciclete de 18 km, sa fie utilizata zilnic de zeci de persoane! Trebuie sa ne spuna care este scopul pentru a crea o astfel de pista, ca eu unul nu il inteleg, si cam stiu cu ce se mananca?! Ca si mijloc de transport este exclus, nu ai unde sa te duci acolo. Plus de asta nici 1% din populatia tarii nu poate urca muntele pana la 1200m altitudine, fara o bicicleta electrica. Pista va fi utilizabila doar de la Saliste la Sibiel. Pista trebuie facuta pentru marea majoritate a oamenilor, batrani si copii. Dar de la Sibiel la Crint, e o aiureala. Si daca gandesti sa conectezi Crint de Dobra, sau ceva de genul, ca sa fie utilizata pentru cicloturism, dar nu se poate asa ceva pentru ca: NU poti trece cu bicicleta incarcata de bagaje, peste munte cu una cu doua. Ai nevoie de locuri de cazare, unde sa dormi, sa innoptezi. Acolo esti doar tu si ursu. Deci pentru cicloturim e exclus un astfel de traseul. Daca are orasul Saliste bani de asa ceva, sa deschida subiectul cu agentiile de turism din zona Sibiului, asociatiile axate pe ciclism, Consilul Judetean (ca si ei au anumite proiecte in derulare sa se conecteze cu ei, sa nu faca singuri de nebni catre nicaieri), poate discutii cu comunele invecinate sa faca ceva integrat. Cicloturism in zona marginimii ar fi ceva extraordinar, trebuie doar conectate toate satele intre ele prin piste de biciclete dedicate. As de exemplu consiliului judetean, care a luat decizia de a lega Poplaca de Orlat si Cristian (Cristian TREBUIE NEAPARAT legat de Sibiu prin pista de biciclete). Rasinari/Cisnadioara sa se conecteze si ele, si fiecare sat sa fie legat in reteaua asta. Atunci totul va veni de la sine. Sibiul are renume de zona sigura pentru biciclisti, deja vin turisti pentru miscare aer curat, siguranta, etc ... trebuie marsat pe treaba asta! In rest ... ma bucur ca tot mai multe primarii iau in considerare dezvoltarea cicloturismului si a bicicletei ca mijloc de transport!
Raspunde

Sdfgbs@yahoo.com

Acum 1 săptămână

O sa fie folosita pista de ciobani, padurari si racoante.
Raspunde

Milea Dumitru

Acum 1 săptămână

Apa cind se baga în satul Amnas?
Raspunde

Justin

Acum 1 săptămână

Poza e sigur din Elveția ca nu arata asa pistele la noi .mie mi se pare enorme sumele astea pt proiectare .ce e asa greu sa iei schițe după google maps .proiectul pt pista prin rășinari a fost gata intr-o săptămâna. Sa iei 50000 de euro intr-o săptămâna mie mi se pare ciudat .sunt niște preturi umflate la noi, vorba lui unul venit din Germania,,bă ăștia pe aici nu cunosc banii ,,.în fine, sa se facă măcar calitate .

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus