Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Directorul CNAIR confirmă ritmul bun al lucrărilor de pe tronsonul de autostradă Sibiu – Boița: Primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea fi deschişi în acest an

Directorul CNAIR confirmă ritmul bun al lucrărilor de pe tronsonul de autostradă Sibiu – Boița: Primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea fi deschişi în acest an

Primii 14 kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea fi deschişi circulaţiei în acest an, pe secţiunea Sibiu-Boiţa, a anunțat joi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, citat de Capital.

„Un aspect care merită consemnat este că seriozitatea în abordarea proiectelor face posibilă deschiderea încă din acest an a primilor 14 km ai autostrăzii Sibiu-Piteşti. Iar aici mă refer la secţiunea 1, Sibiu-Boiţa”, a explicat directorul general al CNAIR.

Citește și: VIDEO Au apărut primele marcaje rutiere pe secțiunea de autostradă Sibiu-Boița

Surse din cadrul companiei susțin că inaugurarea primilor kilometri din Autostrada Sibiu - Pitești ar urma să se facă în prima parte a lunii decembrie.

Directorul CNAIR a mai precizat că pe primii kilometri ai Autostrăzii Moldovei, între Ploieşti şi Paşcani, s-ar putea circula din 2024.

Cristian Pistol a participat joi, 22 septembrie, la cel de al 16-lea Congres al Asociaţiei Profesioniştilor în Drumuri şi Poduri.

În acest context, șeful CNAIR a vorbit despre un record în ceea ce priveşte contractarea proiectelor în ultimele 12 luni, arătând că valoarea contractelor semnate în acest an este de 16,7 miliarde lei, în condiţiile în care, în 2021, s-au semnat contracte de lucrări în valoare de 4 miliarde lei.

Pe de altă parte, Cristian Pistol a precizat că în 2022 CNAIR are unul dintre cele mai mari bugete din ultimii ani, iar o componentă importantă o reprezintă întreţinerea infrastructurii rutiere existente.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Dfgh

Acum 1 săptămână

pe cand se vor pune panouri fonoabsorbante pe zona autostrazii din Municipiul Sibiu sa nu mai fim poluati fonic si toxic de la masinile care circula pe Autostrada?
Raspunde

Nemo

Acum 1 săptămână

Aveti dreptate. Panourile vechi sunt degradate si depasite . Cine sta in zona Calea Gusteritei, Resita, Lupeni, Anul 1907, Frezorilor aude ziua si mai ales noaptea si zgomotul motoarelor, si al rotilor pe rosturile de dilatatie de pe viaducte asa incat poate determina inclusiv tipul masinilor care circula... :)
Raspunde

Emil

Acum 1 săptămână

O cale ferata in paralel cu autostrada era de milioane.
Raspunde

Haha

Acum 1 săptămână

Si? Tot asa in valuri a fost turnat asfaltul? Sau dam vina iara pe camioane?
Raspunde

Rostogan

Acum 1 săptămână

Ar fi fost bine ca onorabilul director sa parcurga A1 intre Cunta si Saliste si apoi sa vorbeasca de bugete record pentru intretinere!
Raspunde

Nemo

Acum 1 săptămână

Bugetul poate fi record, insa distribuirea lui probabil se face astfel: profitul firmei castigatoare-> spagi si comisioane (parandarat)-> salarii sefi-> taxe si impozite->materiale-> salarii angajati...
Raspunde

Un sibian

Acum 1 săptămână

daca "directorasul" a confirmat suntem de-o parte! mai e mult de lucru...Porr sunt seriosi dar ramane de vazut...ce vorbeste aburiciul de la CNAIR e o MEGA abureala!!!
Raspunde

Cetatean

Acum 1 săptămână

Chiar dacă timpul va tine cu constructorii tot nu va fi gata pentru că mai e mult de lucru și ar trebui făcut bine și nu în fusareala pentru politicieni. Cinste Porr și sănătate pentru toți care trudesc la aceasta autostrada.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus