Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Primăria Sibiu vrea să cumpere o parte din terenul fostei baze Tursib de pe Calea Dumbrăvii. Sibienii cereau un parc nou

Primăria Sibiu vrea să cumpere o parte din terenul fostei baze Tursib de pe Calea Dumbrăvii. Sibienii cereau un parc nou

Primăria Sibiu intenționează că achiziționeze un teren de peste 27.000 de metri pătrați, aflat pe Calea Dumbrăvii și folosit în trecut ca bază Tursib. Acesta este doar o parte, aproximativ jumătate din proprietatea companiei de transport în comun.

Intenția municipalității este făcută publică într-un proiect de hotărâre suspus dezbaterii și aprobării Consiliului Local Sibiu săptămâna viitoare. Proiectul prevede emiterea ”acordului de principiu al Consiliului Local Sibiu” în vederea achiziționării terenului respectiv. Totodată se va numi și o comisie de negociere care va discuta prețul final, membrii comisiei fiind patru consilieri locali și un funcționar din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu. Terenul-imobil avut în vedere are suprafața totală de 27.266 metri pătrați.

De ce s-au hotărât acum?

Proiectul de hotărâre este însoțit de un raport de specialitate în care sunt precizate și motivele pentru care municipalitatea sibiană s-a decis să cumpere terenul. Pe scurt, potențialul imobiliar este uriaș.

”Achiziţia imobilului-teren cu construcţii menţionat este oportună având în vedere posibilitatea dezvoltării unor proiecte proprii ale Municipiului Sibiu, de interes public local, (ţinând cont de locaţia terenului, fiind situat într-o zonă uşor accesibilă pentru cetăţenii oraşului, precum şi forma, dimesiunile şi suprafaţa acestuia. De asemenea, ţinând cont de specificul municipiului Sibiu şi de gradul de dezvoltare al acestuia, disponibilitatea de teren aflat în proprietate publică/privată a municipiului este limitată şi fragmentată , cu precădere în zona de extravilan şi cu atât mai puţin în zonele deja urbanizate. Totodată , oportunitatea identificării unei suprafeţe de teren comasate într-un singur trup de proprietate, de dimensiuni considerabile, reprezintă un aspect cheie de care trebuie ţinut cont, dat fiind faptul că aceste tipologii de terenuri sunt tot mai greu accesibile pentru a putea dezvolta proiecte integrate de regenerare şi dezvoltare urbană funcţională”, se precizează în raportul de specialitate.

În plus, cu această ocazie este reamintit și rolul administrației publice locale, mai ales în ceea ce privește dezvoltarea imobiliară.

”Rolul administraţiei publice locale este acela de a lua din timp măsuri pentru a-şi asigura resurse, în contextul disponibilităţii scăzute de spaţii publice, astfel încât Sibiul să se dezvoltate într-o manieră sustenabilă şi rezilientă , în contextul unei expansiuni permanente a municipalităţii”, se mai precizează în raportul de specialitate.

Important de precizat că, după cum reies din extrasul de carte funciară, pe imobilul-teren menţionat sunt edificate 2 construcţii în suprafaţă construită la sol de 339 mp care reprezintă staţie de redresori, respectiv 30 mp care reprezintă staţie de reglare gaze.

Analiză profundă

În ședința de Consiliu Local din luna august consilierii locali au aprobat deja documentația de urbanism pentru crearea unui drum de legătură între intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii. Această nouă arteră va străbate practic terenul fostei baze Tursib, acum municipalitatea vrând să cumpere aproape jumătate din terenul rămas.

”Să știți că noi suntem într-o analiză foarte profundă legat de achiziția acestui teren de către Primăria Sibiu. Nu trebuie să mai facem dezbateri, că știm ce își doresc sibienii. Vă asigur că știm foarte bine ce își doresc. Ce facem noi acum este identificarea de surse de finanțare a acestui teren. Acest teren nu este pentru profit, ci este gândit, dacă îl vinde Tursibul, pentru investiții viitoare, mai ales în autobază și în creșterea capacității de transport, că vorbim de Zonă Metropolitană și de cartiere noi în Sibiu. Vă asigur că avem în vedere, în tot ceea ce facem, interesele sibienilor”, declara la momentul respectiv primarul Astrid Fodor, ca răspuns la întrebarea consilierului local din partea USR Ionuț Ghișe, care a solicitat o consultare publică cu cetățenii.

În trecut, pe acest teren sibienii cereau crearea unui parc nou, dar și a unor unități de învățământ pentru familiile cu copii care locuiesc în zonă.

Citește și:

Fosta autobază a Tursib este scoasă la vânzare: zeci de milioane de euro, prețul de pornire

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

16 comentarii

K.Samuel

Acum 1 an

Sa cumpere de pe acum și pe Calea Surii Mici, Campsor, Calea Poplăcii, Veteranilor șamd, în zonele de dezvoltarea ca sa ia acum mai ieftin, nu la 400€ m²!!!!
Raspunde

Stanciu

Acum 1 an

Asa ar trebui sa faca si desteptii din primaria Selimbar pe Doamna Stanca. Parcuri si locuri verzi coruptilor!!! Ca un sat cu atatea blocuri de 10 etaje are bani.
Raspunde

Alooo !

Acum 1 an

Cum adica daca-l vinde tursibul ??? tursib e al primariei, iar primaria e a cetatenilor nu a fdgr+ciuma galbena ! Sau cucoana se crede stapana de mosie ca predecesorul ei Brukenthal care de asemenea nu voia dezbateri publice sau sa primeasca romani / iobagi in audiente.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

duci dorul înscrierilor în audiență la tov. primar, moș congres?
Raspunde

Nemo

Acum 1 an

Ar putea construi un nou sediu al primariei, mai accesibil, mai economic, in care sa integreze si din celelalte servicii "imprastiate" prin oras ( directia fiscala etc). Asa avem o priimarie impartita in 4 parti...Ar merge inclusiv o parcare subterana ( pentru angajati si cetateni) care sa fie accesibila si in afara orelor de program, pentru ""lime, nu doar pentru alesi...
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

ca s-o poți duce pe pisi până la ușa primăriei cu beamveul, să nu i se mai rupă tocurile pe ăia 50 de metri care-i face pe jos?
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

de orice pot fi banuiti cei din primaria Sibiu, NUMAI de COMPETENTA, ANALIZE PROFUNDE si CUNOASTEREA NECESOTATILOR / DORINTELOR celor care-i platesc NU! "d-na Fodor" mai bine s-ar pensiona si ne-ar scuti de tampenii!!!
Raspunde

Tiberia Boiandrug

Acum 1 an

Consider ca acea suprafata ar fi foarte utila daca ar fi folosita pentru construirea de magazine germane: Lidl, Kaufland sau pentru o noua reprezentanta BMW, firme atat de iubite de presedintele tarii noastre si de intreaga comunitate sibiana sasofila!
Raspunde

Dramba

Acum 1 an

textele scrise de dvs sunt evident marcate de o ironie inteligentă, dar cele mai tari sunt numele sub care publicati. Felicitări
Raspunde

Stanciu

Acum 1 an

Am vazut multe comentarii de genul acesta pe site, un misto aproape neobservabil pt unii cititori (de aici multe dislike-uri ca si cand autorul postarii ar fi un fanatic asumat) si reprezentarea ideilor pe care autorul CREDE ca cealalta parte politica le are. Dar, totusi, care e mesajul din spatele postarilor de acest gen. Ironia nu e pe fata ca sa fie perceputa ca ironie. Reprezentarea partii adverse e super exagerata. Esti doar troll, postezi asa fara niciun scop? Sau chiar tu esti prostul care crede ca toti sunt extremisti doar el nu? Doar ca sa inteleg. (Celelalte postari de genul asta care au impanzit site-ul pretind ca autorul postarii e pro nationalism extrem, ca e un ingust la minte care e mereu multumit de deciziile primariei sasofile, ca e un ortodox extrem, ca "ce e romanesc nu moare". Ce-s postarile astea, manipulare si gunoi progresist?)
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

da ce-ai vrea să facă, sediu psd?
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 an

Pai cum sa cumpere ceva primaria daca e de fapt al lor, k tursibul este al primariei si vinde ceva care e tot al lor!! Asta inseamna spalare de bani !
Raspunde

Justin

Acum 1 an

Dar mall de ce nu ,ca nu prea sunt la noi si alea care sunt sunt prea aglomerate .unde sa se mai plimbe romanul si sa cumpere toate tampeniile inutile ?terenul e de foarte mult timp la vanzare si nu s-au inghesuit nici bisnitarii imobiliari pt ca se cere un pret ca in Monaco .atunci ce s,,au gandit ,ia sa ne cumparam singuri terenul ,
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Parc de joaca pentru demnitari si pensionari cata vreme aproape jumatate din populatia tarii a parasit Romania, mult mai multi decat rusii ce parasesc Rusia din cauza razboiului.
Raspunde

Albu

Acum 1 an

Părerea mea este ca e foarte bine. Poate ar trebui să-l cumpere pe tot.
Raspunde

Ada

Acum 1 an

Sibienii cer tot timpul parcuri in fiecare cartier, in schimb se fac malluri, blocuri și magazine Lidl. Asta e tot ce știu să facă în Sibiu... cu cât mai mult beton, cu atât mai bine. Primăria face ce vrea și dă avize cum vrea, ce mai contează părerea sibienilor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus