Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
3°C

FOTO Cum arată noul model Lada, fabricat fără piese occidentale. ”O atenție deosebită a fost acordată soluțiilor tehnologice fără precedent”

FOTO Cum arată noul model Lada, fabricat fără piese occidentale. ”O atenție deosebită a fost acordată soluțiilor tehnologice fără precedent”

Producătorul auto rus VAZ a publicat în Rusia primele imagini ale modelului Lada Vesta facelift, care încorporează elemente de design mai moderne și senzori suplimentari pentru echipamentele de siguranță, în timp ce se așteaptă să obțină un interior complet redesenat, cu mai multă tehnologie.

Modificările limitate, dar suficiente pentru ca modelul compact să aibă un aspect proaspăt, la șapte ani de la lansarea sa pe piață, relatează TopCarNews.

”Lada a profitat de actualizările stilistice pentru a încorpora senzori suplimentari pe bara de protecție față și spate pentru sistemul de asistență la parcare și pentru noul sistem de control al unghiului mort”, precizează producătorul într-un comunicat de presă.

Comunicatul de presă nu a inclus fotografii ale interiorului, care este de așteptat să prezinte un tablou de bord redesenat care să înlocuiască piesele produse de Grupului Renault.

Presa rusă sugerează că Vesta va moșteni comenzile rotunde ale climatizării cu ecrane integrate de la mai multe modele Renault și Dacia, un nou instrumentar de bord digital și un ecran tactil mai mare pentru sistemul de infotainment.

Lada nu a oferit detalii despre specificații, deși gama de motoare va fi probabil preluată de la actuala gamă Vesta, cu mici actualizări pentru a respecta reglementările mai stricte privind emisiile. Rețineți că actualul Vesta este disponibil cu două motoare de 1,6 litri cu 105 CP (78 kW / 106 PS) și, respectiv, 111 CP (83 kW / 113 PS), în timp ce Sport este echipat cu un motor mai puternic de 1,8 litri care produce 143 CP (107 kW / 145 PS).

Modelul Vesta a fost introdus în 2015, iar variantele Cross au sosit în 2017 și 2018. Modelul compact al Lada a fost cel mai bine vândut vehicul din Rusia anul trecut.

”Actualizarea din 2022 îl va face și mai atractiv pentru cumpărătorii ruși, deoarece tehnologia modernă îl aduce mai aproape de rivalii mai scumpi”, precizează site-ul auto.

”La dezvoltarea noii generații de LADA Vesta, o atenție deosebită a fost acordată soluțiilor tehnologice fără precedent pentru acest segment și celui mai înalt nivel de confort. În timpul prezentării exteriorului, a fost demonstrat un upgrade al sistemelor de siguranță ale mașinii - este vorba de senzori suplimentari pe ambele bare de protecție, care fac parte din sistemul de parcare și din sistemul de control al unghiului mort în mișcare”, informează Auto VAZ.

Sursa foto: Site-ul oficial Avto VAZ

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus