Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

FOTO: Primul meci, prima victorie. CSU câștigă la debut

FOTO: Primul meci, prima victorie. CSU câștigă la debut

În ciuda unei perioade de pregătire deloc încurajatoare, CSU Sibiu a câștigat primul meci din actuala ediție de campionat cu 90-87 în fața echipei FC Argeș.

Noul sezon de baschet a început! CSU Sibiu a disputat aseară primul meci din campionatul 2022-2023 împotriva echipei BCMU FC Argeș Pitești, pe teren propriu, în Sala Transilvania, în fața a peste 1000 de suporteri care au umplut din nou sala pentru a-și susține echipa favorită. 

Primul sfert al întâlnirii dintre cele două echipe a fost mai degrabă de tatonare. S-a ratat mult, de ambele părți, au fost multe greșeli, ambele echipe reușind să marcheze împreună doar 26 de puncte în primele 10 minute ale întâlnirii, încheiate cu un mic avantaj pentru piteșteni, 14-12. Sfertul secund a fost mult mai productiv pentru sibieni, care au schimbat de mai multe ori strategia, jucând în unele momente cu 4 shooteri în teren. Așa au reușit să marcheze 30 de puncte și să ia conducerea la pauză, 42-35.

Au dominat a doua repriză

Sfertul III a aparținut mai degrabă piteștenilor, care au alergat în permanență după egalare și au fost la un pas să încheie sfertul cu același număr de puncte pe tabelă, dar a fost 60-58 după 30 de minute jucate. Ultimul sfert al întâlnirii a fost pe muchie de cuțit. Piteștenii au preluat conducerea la 62-61 după un coș al lui Milutinovic, dar la faza următoare Ionescu a înscris de 3 și a readus sibienii la conducere. Faza următoare a adus egalitatea, după care elevii lui Miguel Hoyo au trecut din nou la conducere și n-au mai cedat până la final. 

„Felicitări echipei din Sibiu pentru victorie, bine meritată. Speram să pornim cu o victorie dar nu a fost cazul, ne întoarcem în sală, la antrenamente, să ne pregătim pentru meciul cu Oradea din Cupa României. M-am simțit bine la primul meci pe bancă, am pregătit meciul cât de bine am putut. Poate că în sferturile 2 și 3 nu am controlat suficient de bine echipa dar am făcut tot posibilul să obținem victoria”, a declarat la finalul partidei antrenorul piteștenilor, Milan Mitrovic.

CSU Sibiu - BC Arges

Citește și: CSU Sibiu, fără victorie înaintea Memorialului Tordai

Partida s-a încheiat cu scorul de 90-87 pentru CSU, ultimele puncte ale partidei fiind marcate de la linia de libere. „Sunt foarte fericit pentru prima victorie, meciurile câștigate sunt foarte importante, mai ales dacă este primul. Sunt fericit și pentru jucători, au muncit foarte greu, au luptat din primul minut până la final. Apreciez enorm suportul fanilor, ne-au susținut în momentele mai slabe, a fost o victorie foarte muncită. Am jucat la un moment dat cu 4 shooteri pe teren, a fost o strategie câștigătoare, i-am împins să facă mai multe faulturi iar astăzi a fost o zi în care aruncările au intrat”, spune Miguel Angel Hoyo despre primul meci câștigat în actuala ediție de campionat.

Contraatacul, arma secretă

Titularii au dus greul acestei partide, cu 72 de puncte și doar 18 produse de jucătorii veniți de pe bancă. De asemenea, sibienii au pierdut aproape de două ori mai multe mingi decât piteștenii, însă au compensat printr-o mai mare eficiență a posesiilor și prin punctele marcate pe contraatac, 24, față de doar 9 reușite de echipa adversă. 

Cei mai buni marcatori ai echipei au fost Daniel Manchon Crespo, cu 25 de puncte, urmat de Robert Blumbergs cu 24 și de Dallas Walton și Sebastian Ionescu cu câte 10. Blumbergs a fost și cel mai bun recuperator, cu 9 mingi culese la panou iar Crespo a fost lider la pasele decisive, cu 8 reușite.

CSU Sibiu - BC Arges

Format nou în Liga Națională

Din acest sezon Liga Națională are un nou format, cele 18 echipe prezente la start fiind împărțite în două conferințe. BC CSU Sibiu face parte din Conferința A, alături de U-BT Cluj-Napoca, SCM U Craiova, FC Argeș Basketball, CS Rapid București, CSM Miercurea Ciuc, CSM Petrolul Ploiești, CSM Târgu Mureș, CSM Târgu Jiu. Primele cinci echipe la finalul jocurilor tur-retur vor continua lupta pentru play-off, în timp ce ultimele patru clasate vor merge în play-out.

Citește și: S-au stabilit conferințele din Liga Națională

Pentru CSU urmează meciul din deplasare împotriva echipei CSM VSKC Miercurea Ciuc, ce va avea loc în data de 8 octombrie.

CSU Sibiu - BC ArgesCSU Sibiu - BC Arges

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus