Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Kremlinul anunţă că orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei

Kremlinul anunţă că orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei

Kremlinul a anunţat vineri că va considera atacurile asupra oricăror părţi din regiunile Ucrainei pe care urmează să le anexeze în cursul zilei drept acte de agresiune împotriva Rusiei înseşi, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a mai transmis reporterilor că Rusia va încorpora ''de jure'' în propriul teritoriu porţiuni din Ucraina care nu se află sub controlul forţelor ruse, ca parte a demersului său de a anexa patru regiuni ale Ucrainei.

Vladimir Putin va semna vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie după ce separatiştii proruşi din aceste regiuni au organizat aşa-zise referendumuri în zonele ocupate militar din Ucraina.

Guvernele occidentale şi Kievul au avertizat la rândul lor că ''referendumurile'' au încălcat dreptul internaţional, au fost organizate sub coerciţie şi nu sunt reprezentative.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Vasile Cocomârleanu

Acum 1 an

Credeau globalistii ca doar ei pot face referendumuri si bombarda tari dupa bunul plac.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus