Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
5°C

Inundații la ATI COVID Sibiu în urma ploii torențiale. Manager: „pacienții nu sunt afectați în vreun fel”

Inundații la ATI COVID Sibiu în urma ploii torențiale. Manager: „pacienții nu sunt afectați în vreun fel”

Zona de containere de la Spitalul Clinic Județean Sibiu, acolo unde sunt internați pacienți diagnosticați cu COVID-19, a fost inundată în urma ploilor care au avut loc în Sibiu, în această după amiază. Potrivit managerului Dr. Daniel Chelcea, în acest moment situația a fost remediată, iar pacienții nu au fost afectați. Nu garantează, însă, că inundațiile nu se vor repeta dacă ploaia continuă.

„Din păcate containerele nu sunt pregătite pentru așa ceva. Sunt făcute pentru a fi utilizate temporar. Lucrăm la o soluție de a face acoperișuri acolo, dar vă dați seama că vorbim despre investiții, dar este clar că trebuie să facem acoperișuri. Din fericire nu am mai avut o astfel de situație la urgențe, ceea ce este un lucru bun. Nu sunt probleme cu aparatura. Eu acum am plecat din spital. Am fost cu cei din serviciul tehnic ca să gestionăm situația. În momentul de față este totul în regulă, dar vă dați seama că, în cazul în care plouă iar, se va repeta. Avem însă, personal de serviciu care lucrează, suntem tot timpul acolo și încercăm să rezolvăm lucrurile. Sunt pacienți acolo, dar nu se pune problema de a fi afectați în vreun fel”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Dr. Daniel Chelcea, managerul Spitalului Județean Sibiu.

Construcția este încă în garanție

Purtătorul de cuvânt al unității medicale, Decebal Todăriță, transmite că sistemul de colectare și scurgere nu a făcut față, problema fiind de natură tehnică. Constructorul a fost notificat, construcția modulară fiind încă în garanție. 

„În urma căderilor abundente de precipitații apa a pătruns în modularul ATI al SCJU Sibiu.  Practic, din cauza debitului foarte mare de apă rezultat în urma ploilor torențiale, sistemul de colectare si scurgere al modularului nu a făcut față. Echipa administrativă a SCJU Sibiu s-a deplasat la fața locului, s-a intervenit rapid pentru îndepărtarea apei. Pacienții și aparatura nu sunt în acest moment în pericol. Este o problemă de natură tehnică, iar SCJU Sibiu a notificat deja constructorul care a efectuat lucrarea în vederea identificării rapide a unei soluții, astfel încât astfel de situații să nu se mai repete. Construcția este încă în garanție”, a precizat Decebal Todăriță. 

INUNDATII ATI COVID

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Romania lucrului bine facut !

Acum 1 an

la aproape 3 ani de la inceputul pandemiei, ATI inca e in containere - in burgul robotului. Atatia bani raman in santate - dupa ce trec prin lungul filtru de lipitori - pentru niste containere in bataia ploii
Raspunde

Horatiu

Acum 1 an

Nu au făcut nimic in urma numeroaselor sesizări.
Raspunde

Spiru

Acum 1 an

Este o bataie de joc la adresa pacientilor si personalului. Mai rau ca in vremea PSD.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus