Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Ce este inclus în trusoul de botez pentru bebeluși

Ce este inclus în trusoul de botez pentru bebeluși

Botezul unui copil este, în primul rând, un ritual creștin, dar dacă nu ai mai fost un participant direct la o astfel de ceremonie, atunci este posibil să ai întrebări despre ceea ce este necesar pentru a conduce acest ritual. Prin urmare, este recomandabil să știi ce anume este necesar la botezul copilului. Întrebările pot face referire nu numai la acțiunile directe ale Tainei Botezului, ci și la acele lucruri care sunt necesare pentru ca acesta să aibă loc. Și în primul rând, ai nevoie de un trusou de botez, care este oferit bebelușului de către nașii săi, și pe care îl poți găsi pe site-ul https://www.nannie.ro/. Compoziția articolelor din trusoul de botez pentru un copil depinde de sexul copilului, și prin urmare, la achiziționarea acestuia, este foarte important să ții cont de culorile specifice pentru băieți și fetiţe.

Ce este inclus în trusoul de botez pentru o fată?

Trusoul de botez pentru o fată are trăsături comune cu cel pentru un băiat, dar se poate distinge prin diferențe ce țin de culoare si model. Cele mai importante elemente comune sunt un prosop de baie, prosop pentru preot, fașă, pânza mir, pled din bumbac, sticluță pentru ulei, săpun, cutie pentru prima șuviță. Dar, pe lângă acesta, este nevoie și de un set de haine adecvate pentru botez, care include un costumaș, o căciuliță, botoșei și multe altele. Trusourile pot fi cu mai multe sau mai puține piese. Trusourile de botez pentru fete sunt adesea decorate cu broderii și alte elemente decorative. 

Ce este inclus în trusoul de botez pentru un băiat?

Trusoul de botez pentru un băiat, de regulă, conține aceleasi articole, prezente în culori neutre sau specifice baietilor. Uneori, seturile de botez sunt completate și cu botoșei. Când cumperi un set de botez pentru un băiat, fii atent la culoare. Acest lucru este important pentru parintii care prefera sa îi imbrace pe cei mici în culori specifice baieților.

Nu există un ritual creștin mai important decât Botezul. Datorită acestui rit, o persoană dobândește protecție cerească și parinți spirituali. În antichitate, ritualului botezului i s-a acordat o importanță enormă. Nici țăranul, nici nobilul nu s-ar fi gândit să ignore un eveniment atât de important. Astăzi, când epoca ateismului militant este de domeniul trecutului, ritul botezului capătă din nou semnificație și putere în inimile credincioșilor.

Regulile principale sunt exact aceleași ca atunci când alegi haine obișnuite pentru nou-născuți. Țesături - numai naturale: in subțire sau bumbac, cusături spre exterior. Culoarea preferată este albul. Dar orice culori delicate de nuanțe deschise sunt destul de acceptabile - roz pentru fete, albastru pentru băieți, galben pal, verde pal. Regula principală este să nu existe culori strălucitoare. 

Câte ceva despre nașii de botez

Alegerea nașilor este poate cel mai crucial moment. Adesea, părinții și bunicile o stipulează cu mult înainte de nașterea copilului. Aceștia trebuie să fie botezați, credincioși și să fie căsătoriți. De cele mai multe ori sunt și cupluri necăsătorite. Cui îi vei încredința copilul? Cui îi vei încredința o misiune atât de importantă? Nașii sunt părinții spirituali care îți vor ghida copilul pe calea spirituală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 821

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus