Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

New York Times: Serviciile de informații americane consideră că Ucraina se află în spatele asasinării Dariei Dughina

New York Times: Serviciile de informații americane consideră că Ucraina se află în spatele asasinării Dariei Dughina

Serviciile de informații americane cred că în spatele asasinării fiicei filosofului rus Alexander Dughin, Daria, stau unii membri ai guvernului ucrainean. Publicația New York Times scrie despre acest lucru, citând surse din administrația SUA.

Sursele intervievate de publicație susțin că Washingtonul nu a participat în niciun fel la pregătirea asasinării Dariei Dughina și nici nu a furnizat informații Kievului. Mai mult, autoritățile americane nici măcar nu au știut din timp despre această operațiune, în caz contrar s-ar fi opus, au adăugat sursele NYT.

Publicația mai scrie că administrația Joe Biden este îngrijorată că astfel de atacuri, deși au o mare semnificație simbolică, nu au un impact direct asupra ostilităților și ar putea provoca armata rusă să riposteze împotriva oficialilor ucraineni de rang înalt. Sursele ziarului au subliniat că după uciderea lui Dughina, Statele Unite au transmis mesajul lor privind condamnarea atacului autorităților ucrainene.

Autoritățile de la Kiev au negat în repetate rânduri implicarea în uciderea Dariei Dughina, inclusiv prin vocea președintelui Volodimir Zelenski.

În discuia cu NYT, consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, Mihail Podoliak, a spus următoarele: „Orice crimă în timpul războiului într-o țară sau alta trebuie să aibă o semnificație practică. Trebuie să îndeplinească un anumit scop, tactic sau strategic. Cineva ca Dughin nu este o țintă tactică sau strategică pentru Ucraina. Avem alte ținte pe teritoriul Ucrainei, mă refer la colaboratori și reprezentanți ai comandamentului rus, care pot fi de valoare pentru ofițerii noștri de informații care lucrează în această direcție, dar aceasta nu este cu siguranță Dughina”.

Amintim că pe data de 20 august, Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin - susţinător al ideii că Rusia trebuie „să absoarbă” Ucraina - a fost ucisă în maşina în care se afla, într-un presupus atentat cu bombă, la periferia Moscovei. FSB a susținut la scurt timp de la producerea atacului că asasinarea a fost organizată de serviciile speciale ucrainene, numind-o ca autor pe cetățeana Ucrainei Natalia Vovk.

Daria Dughina a activat ca și comentator în mass-media rusă pro-guvernamentală. Aceasta a sprijinit invazia Rusiei în Ucraina și a călătorit în teritoriile ocupate de ruși în timpul războiului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Daria Dughina

Vizualizari: 1312

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 an

Serviciile americane (FBI) ar trebui sa cunoasca si statul din spatele asasinării omului de afaceri Ioan Crișan din Arad.
Raspunde

Ady2000

Acum 1 an

Totul pentru imprastierea ideologiei inumane trans, spre est !!! Putrefactia vestului pute infiorator.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus