Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Săptămâna viitoare am putea afla dacă avem bani pentru noul spital

Săptămâna viitoare am putea afla dacă avem bani pentru noul spital

Guvernul ar putea să aprobe săptămâna viitoare criteriile de eligibilitate pentru proiectele ce vizează construcţia de spitale cu finanţare prin PNRR, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Braşov, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Rafila a explicat că, pe baza criteriilor ce vor fi stabilite, probabil săptămâna viitoare, dintre cele 49 de proiecte de pe această listă scurtă vor fi selectate, până la sfârşitul anului, un minimum de 25 de obiective.

Citește și Unde sunt banii pentru noul Spital județean Sibiu?

                Vor să dea bani să ajungă la toți, dar nu și la Sibiu! Noul spital județean, scos din PNRR de Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății s-a aflat la Brașov, unde a avut întâlniri cu conducerile Spitalului Judeţean, respectiv Spitalului municipal din Săcele, precum şi cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi Primăriei municipiului Braşov, una dintre temele abordate cu cei din urmă fiind proiectul viitorului spital de boli infecţioase şi pneumoftiziologie, pentru care autorităţile locale braşovene speră să obţină finanţare prin PNRR şi care se află pe "lista scurtă"de proiecte preselectate de fostul guvern.

"Proiectul, cu siguranţă va fi evaluat, sperăm să fie depus cât mai repede, după ce Guvernul va aproba criteriile de eligibilitate pe care baza cărora se va face alegerea celor 25 din 49, probabil că în cursul săptămânii viitoare va face acest lucru, astfel încât toţi cei 49, care sunt pe lista preselectată de guvernul precedent să poată să-şi depună aplicaţia şi să intre la evaluare, iar până la sfârşitul anului, să avem o listă aprobată de guvern şi să putem trece la încheierea contractelor de asistenţă financiară prin PNRR", a afirmat Rafila, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, termenul până la care trebuie construite viitoarele spitale este 30 iunie 2026.

În ceea ce priveşte proiectul Braşovului, Rafila a apreciat că ar avea şanse să fie aprobat spre finanţare deoarece patologia ce va fi tratată aici este prioritară.

"Nu am de unde să ştiu care dintre spitale (proiecte - n.r.) vor fi alese, dar opinia mea este că, pentru Braşov, având în vedere patologia pe care o presupun aceste unităţi - boli infecţioase, pneumologie şi tratamentul persoanelor infectate cu bacilul tuberculos - este prioritară şi am văzut şi în pandemie că este nevoie de astfel de unităţi care să permită tratarea pacienţilor cu boli respiratorii şi, încă un lucru important, să permită reabilitarea, (...) pentru că patologia respiratorie este una care necesită reabilitare şi recuperare. Inclusiv pentru Săcele (la spital - n.r.) am discutat să amenajăm acolo o zonă de paliaţie şi de recuperare", a spus ministrul Sănătăţii.. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

Proiectul cu ambulante BMW câștiga sigur.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus