Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Veteran sibian al celui de-al Doilea Răboi Mondial, la 100 de ani. „Tata Lae și camarazii săi au luptat din Rusia până în Tatra”

Veteran sibian al celui de-al Doilea Răboi Mondial, la 100 de ani. „Tata Lae și camarazii săi au luptat din Rusia până în Tatra”

Vizită cu emoții la unul dintre puținii veterani sibieni ai celui de-al Doilea Război Mondial. Nicolae Dobrin din Arpașu de Jos a împlinit 100 de ani, iar cu această ocazie a primit vizita mai multor studenți și elevi militari, precum și ai colegilor veterani. La evenimentul de sărbătorire a unui centenar de viață a fost prezent și prefectul Sibiului. 

Un monument viu al istoriei noastre naționale - așa îl numește președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir” (AMVVD) Sibiu, Marius Popența, pe veteranul celui de-al Doilea Război Mondial, maiorul (în retragere) Nicolae Dobrin, din Arpașu de Jos, la împlinirea unui secol de viață. 

veteran nicolae dobrin cu mircea cretu

„Tata Lae, cum îl alintă apropiații, ne-a primit cu inima deschisă, bucuros de oaspeți și fericit să își vadă din nou curtea și sufletul pline de oameni dragi. Ne povestește despre vremurile grele prin care a trecut, de tristețea resemnată a plecării la război și de bucuria întoarcerii la casa lui, în satul așezat între meandrele domoale ale Oltului și semeața zdrențuire stâncoasă a Făgărașilor.

Cu sufletul îndoit de suferință își amintește de camarazii din satul său și din împrejurimi, căzuți în “lupte viforoase”, din Rusia și până în Tatra. Și tot cu sufletul înnegurat își aduce aminte și de “recompensa” primită acasă, după război, când mai noii potentați ai vremii i-au luat casa lui frumoasă și tot ce agonisise, de-a trebuit să-și refacă viața într-o veche căsuță din lemn, părăsită la marginea satului”, scrie Popența într-un mesaj cu ocazia vizitei la veteranul sibian.

veteran nicolae dobrin 100 ani

veteran nicolae dobrin

Nicolae Dobrin a discutat cu tinerii militari care își fac studiile la Academia Forțelor terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu și le-a cerut, imperativ, să facă ce-or face „numai să sădească în pământ și în sufletele oamenilor semințe de pace!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1242

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

La multi ani! Cu mentiunea ca astazi hotul de case s-a rafinat, ia casele altora cu acte falsificate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus