Marţi,
05.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Needitat: s-a ridicat domul în Piața Mare. Filme 360 la Astra New Media

Needitat: s-a ridicat domul în Piața Mare. Filme 360 la Astra New Media

Mâine începe o nouă secțiune din cadrul festivalului de film documentar Astra Film, Astra New Media, o serie de proiecții imersive, filme în 360 de grade, o experiență cinematografică a viitorului.

Domul din Piața Mare este o combinație de tehnică și inginerie. Structura are 26 de metri în diametru și o înălțime de 11 metri, construită din bare metalice. Copertina sigilează structura și creează o acustică absolut aparte, tot sunetul fiind concentrat în centrul domului. Iar în interior, 6 proiectoare de ultimă generație recompun fișierele digitale într-o imagine sferică proiectată „pe tavan”. 

Citește și: Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM

Început acum șase ani, ca unic program de acest fel în România, filmele create și proiectate în format de noi tehnologii sunt grupate anul acesta sub egida Astra Film NewMedia, semnalând faptul că, după 6 ani, producția de filme dedicate poveștilor imersive s-a schimbat, s-a diversificat și a evoluat. 

Astra Film full dome

„Spectatorii AFF New Media se vor bucura de o experiență cinematografică complexă, vizionând unele dintre cele mai noi și mai captivante filme imersive și 360°. Va fi, practic, o călătorie continuă. De la microcosmos la macrocosmos, de la microscopic la celest, pe ritmuri de muzică electronică și jazz („Black Mantis” - Marea Britanie, 2021). Sau călătoria spirituală unică, declanșată de o doză de ayahuasca („Ayahuasca, Kosmik journey” - Franța, Luxemburg, 2019 - film selectat la prestigiosul Tribeca Film Festival în 2019), ori povestea călătoriei fără sfârșit a celor două sonde spațiale Voyager, care poartă cu ele mesajul interstelar trimis de pe Pământ către eventuale civilizații extraterestre („Voyager: o călătorie fără sfârșit”, Ucraina, 2019”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Proiecțiile din dom vor începe mâine dimineață, cu filmele pentru copii iar de la ora 16 cu filme adresate și adulților. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

Claudiu

Acum 1 an

"Structura are 26 de centimetri în diametru (???) și o înălțime de 11 metri, construită din bare metalice" In ceva de doar 26 cm in diametru nu cred ca pot intra spectatori. Nici chiar pitici
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus