Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Chiria pentru noul stadion: 20 de mii de lei pentru echipa națională, cupe europene și Liga 1. O cameră single la stadion costă 80 de lei pe noapte

Chiria pentru noul stadion: 20 de mii de lei pentru echipa națională, cupe europene și Liga 1. O cameră single la stadion costă 80 de lei pe noapte

Primăria Sibiu a publicat tarifele propuse pentru închirierea noului stadion din oraș, o investiție de 37 de milioane de euro, achitată din bugetul local.

Conform unui proiect de hotărâre pentru consiliul local, prețul cel mai mare pentru închirierea stadionului este cerut celor care vor să organizeze evenimente culturale - 25.000 de lei.

Pentru meciuri internaționale, partide din Cupa României sau din Liga 1 costul chiriei este cu 5.000 de lei mai mic, de 20 de mii de lei. Prețul este per eveniment sportiv și nu se solicită bani în plus pentru cele desfășurate în nocturnă, de exemplu.

Pentru partide din Liga 2, prețul solicitat este de 12.000 de lei, iar pentru cele din ligile 3 și 4 prețul cerut este de 6.000 de lei.

Stadionul poate fi folosit și doar pentru utilizarea pistei de atletism – 5 lei pe oră / persoană, iar prețul închirierii gazonului pentru antrenamente este de 1.200 de lei pe oră. De asemenea, loja VIP poate fi și ea închiriată pentru diferite evenimente, în afara evenimentelor sportive sau culturale, prețul fiind de 1.200 de lei pe oră.

Camerele din cadrul stadionului, destinate sportivilor, pot fi închiriate cu 80 de lei cele single sau 100 de lei, cele duble. Taxa de parcare este de 10 lei pe oră, se precizează în proiectul de hotărâre.

Prețuri mai mici decât pe celelalte stadioane nou construite

În comparație, cele mai noi stadioane construite în țară au prețuri mult mai ridicate.

De exemplu, Arena Națională poate fi închiriată cu 13.000 de euro per eveniment, bani la care se adaugă alte taxe pentru sistemul de operare al stadionului.

Arena Giulești poate fi închiriată cu 10 mii de euro pentru fiecare meci de fotbal, indiferent de competiție, iar Stadionul Ion Oblemenco din Craiova are un preț de închiriere de 37 de mii de lei pentru meciurile echipei naționale și de 74 de mii de lei pentru cele din competițiile internaționale – Europa League, Conference League sau Champions League.

Doar arena din Târgu Jiu este mai ieftină pentru închiriere decât cea din Sibiu, aici se cere pentru jucarea unei partide de fotbal 10 mii de lei, la care se adaugă 2.000 de lei pentru folosirea nocturnei. Pe de altă parte, la Târgu Jiu, echipa locală nu plătește chirie pentru a juca aici, având încheiat un contract de comodat.

Tarifele pot fi descărcate de aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

MB

Acum 1 an

Tarife pertinente, cu o mentiune: pentru evenimentele culturale ar trebui tinut cont sa nu fie deteriorata suprafata de joc. Avem numeroase exemple de la stadioanele mai mari, unde dupa evenimente mari (gen concert) trebuie schimbat gazonul.
Raspunde

Baluba

Acum 1 an

ArtMania e in Piata Mare.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adina

Acum 1 an

Bai oameni buni, eu va inteleg ca sunteti pasionati de fotbal, ca e sport national etc. Dar voi sunteti constienti ca s-ar putea sa vina razboi in Romania? Ca ar fi nevoie ca primaria asta minunata cu atatia bani pe mana sa construiasca BUNCARE, sa instruiasca populatia sa fie pregatita in caz de ceva. Nu se face chiar nimic in sensul asta? E o liniste de mormant in directia asta, dar se intalnesc sa discute despre spatii verzi, locuri de parcare si trotinete. Da-o incolo de treaba, chiar atat de nestiutori sa fie primaria? Nu pot sa cred... Dar in schimb stiu sa trimita noapte pe la 1 a.m. masini care pulverizeaza gaz toxic prin toate cartierele Sibiului, sa fie siguri ca mai vine si valul 7......
Raspunde

Ss

Acum 1 an

Te uiti prea mult la tv
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Adinooo , nu te mai uita la tv ca ti-au spalat creierul! Auzi , buncare , gaz toxic pulverizat noaptea care da valul 7 covid(de fapt gaz contra tantarilor si capuselor) ! Daca iti trebuie buncar , fa-ti tu unul in mijlocul padurii unde nu te vede nimeni!
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Si stii ce zice acolo la TV? Zice ca Sibiul va fi unul dintre cele mai importante centre NATO.... iti spune ceva? Stii de ce s-a inchis aproape de tot unitatea de artilerie de pe strada Avrigului? Fiindca fac unitate Nato, desteptule. Stii de ce se modernizeaza si se lucreaza constant la academia fortelor terestre? Ghici ciuperca ce-i.... ciuperca atomica...
Raspunde

Calin

Acum 1 an

Draga Adina, lasa fricile. Stim ca se face comandament Nato la Sibiu, de ani buni. Trebuia deja sa fie operational. Pentru ce iti trebuie buncar, ca oricum noi nu o sa intram in ele!? Cu o moarte suntem datori cu totii ... asa ca hai sa traim ;) ... Pace !
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

hai cu antoldu
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Culae

Acum 1 an

Cum naiba sa nu ceri sa ti se plateasca cheltuielile cu nocturna daca inchiriezi pentru concerte, sau meciuri noaptea? Totul organizat complet neprofesionist, dar ce pretentii sa ai de la dna. primar... In loja VIP sa isi organizeze toate firmele nemtesti intalniri de management in timpul saptmanii si sa le iei banii. Cum naiba sa faci hotel la stadion pentru 80 de RON pe noapte?! Cine sa innopteze acolo? Concubinii? Adina are dreptate, noi avem nevoie de buncare si spitale, nu de stadioane langa sediu NATO...
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 1 an

Si cam cat o sa coste pe luna intretinearea stadionului si gazonului, bani de la buget, nu spune siteul Primariei?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus