Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

VIDEO Au început lucrările la Tronsonul 2 de pe Autostrada Sibiu – Pitești. Se fac foraje și se construiesc drumurile spre zonele forestiere

VIDEO Au început lucrările la Tronsonul 2 de pe Autostrada Sibiu – Pitești. Se fac foraje și se construiesc drumurile spre zonele forestiere

Imaginile surprinse cu drona pe tronsonul 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești arată cu turcii de la Mapa au început lucrul și execută primele foraje necesare completării studiilor geotehnice și construiesc drumuri spre zonele forestiere ce urmează a fi defrișate.

”Acțiunile acestea sunt dispuse atât la Boița, cât și la Racovița în capătul celălalt al lotului”, explică autorul imaginilor, Ioan Adrian Gica.

Lotul 2 începe de la Boița – Sibiu și se finalizează la Cornetu (Racovița) în județul Vâlcea, chiar lângă Mănăstirea Cornetu.

Citește și: ”Autostrada Sibiu-Pitești e toată în lucru”. Construcția întregii autostrăzi s-ar putea încheia peste 5 ani

”Începe greul, dar va fi bine... Vom avea autostradă!”

Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, anunța zilele trecute că a făcut o vizită în teren pentru a vedea cum decurg lucrările.

„Începe greul, dar va fi bine. Vom avea autostradă. Este o lucrare extrem de importantă pentru județul Vâlcea. Constructorul tronsonului 2 Boița - Cornetu al Autostrăzii Sibiu Pitești și-a mobilizat deja utilajele în teren și a demarat lucrările de proiectare”, a declarat Constantin Rădulescu, conform Adevărul.ro.

Se speră ca ordinul de execuție al lucrărilor să fie primit vara următoare, până atunci urmând ca terenul să fie pregătit. Sondajele geotehnice sunt necesare pentru a se ști soluția la care se va recurge, care va fi decisă împreună cu reprezentanții CNAIR (Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Au existat multe voci care s-au arătat contrariate de traseul ales, pe partea vestică (dreaptă) a Oltului și nu pe cea estică (stânga), unde zona pare mai puțin dificilă, fiind mai joasă și de unde s-ar fi putut face și o conexiune cu viitoarea autostradă care merge spre Făgăraș, informează Adevărul.

49 de poduri și viaducte

Lotul 2 al A1, Boița – Cornetu, va avea o lungime de 31,33 km, între km 13 + 170 m şi km 44 + 500 m, distanță pe care ar urma să se realizeze 353 de foraje, la diferite adâncimi, pentru a se stabili calitatea solului și, implicit, modul în care se va interveni pentru realizarea lucrărilor propriu-zise.

Acest tronson prevede construcția a 49 de poduri şi viaducte, şapte tuneluri din care cel mai mare, cel de la Câineni (Vâlcea) va avea 1,6 km lungime, trei spaţii de servicii şi un ecoduct – o supratraversare pentru animale, în zona Lazaret (Sibiu). Pe traseu vor exista și panouri fonoabsorbante în zona localităţilor sau a ariilor protejate.

În luna februarie a fost semnat contractul de peste 4,2 miliarde lei (fără TVA), pentru această secțiune, cu asocierea turcă Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS. Finanţarea este asigurată din fonduri europene.

Turcii de la Mapa şi Cengiz au la dispoziţie 18 luni pentru proiectare, iar alți patru ani şi două luni pentru execuţie. Secţiunea ar urma să fie gata până în 2028.

Sursa foto: Captură video

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Rammstein

Acum 1 an

Nu se va termina niciodată!...turistul își va termina cursele peste 2 ani!...Asta dacă mai rămâne in țară sau nu e legat!...
Raspunde

Cornel Sibianul

Acum 1 an

Turnul Sfatului, știrea este veche de 10 zile. De ce tocmai astăzi ați catadicsit să o publicați? Nu ați avut acordul proprietarului filmării?
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Daca se fac foraje geotehnice nu inseamna ca au inceput lucrarile! Contractul e inca in faza de proiectare care se va incheia anul viitor in vara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus