Joi,
11.09.2025
Ploi Moderate
Acum
19°C

Toată mâncarea chinezească la Yummy Yang: una caldă, alta rece

Toată mâncarea chinezească la Yummy Yang: una caldă, alta rece

Săptămâna trecută am ajuns neplanificat la Yummy Yang, unde am plătit 75 de lei și am mâncat cât și ce am vrut. Mi-a plăcut tare, astfel încât săptămâna aceasta am mers acolo, planificat, pentru a scrie acest text. Nu mi-a plăcut ca prima dată.

Am avut ceva de lucru în weekend, așa că am lăsat vizita la chinezii de la Yummy Yang City, de lângă sensul giratoriu dintre Sibiu și Șelimbăr, pentru duminică după amiază, când am flămânzit destul de bine. Mă gândeam inițial să aleg mâncarea din meniu, dar mi-a plăcut atât de tare ceea ce e pregătit pentru opțiunea de bufet, încât am zis să-mi satisfac stomacul și de data aceasta cu tot ce pun la dispoziție bucătarii chinezi de la Sibiu.

Unul dintre colegii mei este fanul mâncărurilor chinezești și mă tot trage încolo periodic, dar îl refuz aproape de fiecare dată. Săptămâna trecută l-am urmat și mi-a plăcut atât de tare, încât credeam că voi deveni și eu fan. De data aceasta am mâncat fiecare farfurie cu gândul la vizita precedentă, chiar dacă era aproape același lucru.

Dar să începem cu începutul.

supa yummy yang

Supa. Țin minte și acum supa de data trecută, care se numește dulce-acrișoară -  era fierbinte și picantă de-ți răcorea tot corpul și-ți amplifica pofta de mâncare. De data aceasta a fost așa, mai moale: abia călduță. M-am sculat de la masă un pic dezamăgit, dar cu speranța că următoarele feluri vor fi cu noroc.

Mie îmi plac la nebunie mâncărurile din carne și legume pregătite în stil asiatic sau mexican. În special cele picante. Așa că prima farfurie am ales s-o „înfrumusețez” cu ce au chinezii mai bun: vită în sos cu piper negru, vită cu ceapă și o lingură cu pui picant. Au fost excelente toate felurile, însă nu au fost la fel de fierbinți ca data trecută. Și nici puiul parcă nu era așa picant. Țin minte că data trecută de la prima îmbucătură mi-a „înțepat” cerul gurii, că am fost nevoit să cer o bere chinezească să alin „plăcerea”. Oricum, nota 8 din 10 de data aceasta pentru felurile menționate.

Pentru următoarea farfurie mi-a atras atenția puiul cu usturoi, la care am mai adăugat alte câteva bucățele de pui, tip frigăruie, plus trei bucăți de ravioli chinezești. N-am observat inițial, dar în lingura de pui cu usturoi pe care mi-am pus-o în farfurie s-au dovedit a fi și destul de multe ciuperci: așa că, iertată să-mi fie îndrăzneala, dar ținând cont că deja la această etapă nu mai eram flămândul de la minutul 1, am lăsat ciupercile deoparte – regula restaurantului fiind „mănânci cât vrei, dar să nu lași nimic în farfurie”. Gustul – ok, deși usturoiul nu l-am cam simțit. „Colțunașii” – bunicei, aproape ca cei de data trecută...

Au urmat sushi: aici nu am nicio pretenție. Foarte gustoase, dar doar dacă sunt mestecate în combinație cu pasta Wasabi și cu sosul de soia, dar și cu Gari – ghimbirul murat, pentru a le simți gustul separat. Pentru că la bufet sunt pregătite vreo șapte feluri, deci ai cel puțin șapte bucăți la dispoziție de gustat.

sushi yummy yang

sushi

La etapa aceasta, după atâta mâncare, jumătate dintre care era sub așteptările mele - și nu scriu asta ca și critică în adresa gustului, ci pur și simplu că nu era foarte fierbinte - deja începea să-mi fie somn. Am luat ultimele două porții de desert, printre care și o tartă, la care am comandat o cafea, iar la final mi-am mai luat și două cupe mici de înghețată pentru a mă răcori.

yummy yang

Cam atât a încăput într-un om de aproape 70 kg. Și asta încă în situația în care nu am gustat toate opțiunile bufetului: mai sunt alte câteva feluri de cărnuri, salate, prăjituri, roll-uri, creveți etc. Plus orez și paste, ca să nu uit să le menționez - dar de astea putem găti și acasă...

Așa că, să fie cu iertare dacă vreun fan al mâncărurilor chinezești găsește această cronică „ofensatoare”, dar vorba lui Einstein - totul e relativ: azi îți place, mâine - mai puțin, poimâine iarăși îți place.

În orice caz, un meniu în timpul săptămânii pentru opțiunea de bufet „all you can eat” costă 64,99 lei, iar sâmbătă și duminică – 74,99 lei; pentru băuturi se plătește separat: cafeaua, berea costă 7 lei.

yummy yang bufet

Apropo, când mergeți în astfel de localuri, nu scăpați mâncare sau băutură pe jos, iar dacă scăpați cartofi, fructe sau vreun sos – ori ridicați, ori anunțați chelnerii să șteargă. Nu e ok să ieși cu tălpile cleioase, iar de acest lucru suntem vinovați noi, clienții, nu angajații.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

4 comentarii

Pofticiosul

Acum 2 ani

Hmmm... Am da merg și eu. Mi-e dor de pui de Shanghai, de sos de soia și de urechi de lemn.
Raspunde

Michael

Acum 2 ani

Cel in poza nu e sushi critic gastronomic ce esti! Mancarea arata oribil!
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

hotie la drumul mare!
Raspunde

SORU

Acum 2 ani

Tu esti om de ceafa la gratar, lasa chinezismele ca nu-s de tine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus