Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Vladimir Putin: ”Occidentul nu este în măsură să conducă lumea, dar încearcă asta cu disperare”

Vladimir Putin: ”Occidentul nu este în măsură să conducă lumea, dar încearcă asta cu disperare”

Lumea a intrat în deceniul său cel mai periculos şi imprevizibil după al Doilea Război Mondial, a estimat joi preşedintele rus Vladimir Putin, care a acuzat Occidentul că urmăreşte să-şi menţină dominaţia asupra planetei, relatează Agerpres, care citează agenţiile AFP şi EFE.

”Suntem într-un moment istoric. Ne aflăm fără îndoială în faţa deceniului cel mai periculos, cel mai important, cel mai imprevizibil” după 1945, a apreciat liderul de la Kremlin în intervenţia sa la forumul de discuţii Valdai de la Moscova.

''Occidentul nu este în măsură să conducă lumea, dar încearcă asta cu disperare, şi majoritatea popoarelor lumii nu o vor accepta'', a continuat Putin, conform căruia omenirea se află acum într-o ”situaţie revoluţionară”.

Potrivit preşedintelui rus, ofensiva militară pe care a ordonat-o împotriva Ucrainei se înscrie în această ''schimbare tectonică a ordinii mondiale''.

De asemenea, el a prezentat această ofensivă drept o luptă pentru supravieţuirea Rusiei. ”Rusia nu sfidează Occidentul, Rusia doar îşi apără dreptul de a exista”, a susţinut Putin.

În acest nou rechizitoriu împotriva rivalilor săi geopolitici care susţin şi înarmează Ucraina pentru ca această ţară să facă faţă armatei ruse, liderul de la Kremlin a acuzat SUA şi statele occidentale în general că încearcă ”să distrugă, să şteargă (Rusia) de pe hartă” printr-un joc geopolitic ”periculos, sângeros şi murdar”.

Dar, ”cel care seamănă vânt, culege furtună”, a avertizat el, susţinând că statele occidentale vor fi în final nevoite să discute ”în condiţii de egalitat”' cu Rusia şi cu restul lumii asupra ”unui viitor comun”. El a pledat în acest sens şi pentru reflectarea diversităţii lumii în structurile ONU, inclusiv în componenţa Consiliului de Securitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Claus

Acum 1 an

Cine nu incearca?Dumneata incerci cu bombe nucleare si restrictii de resurse petroliere,altii cu masuri fiscale,altele cu productii in masă la preturi derizorii...unii atragand marile companii ale lumii in tara lor,de parca in lumea asta mai exista o singura sabie si un singur cavaler,hai sa fim seriosi. Pana la urma urmei,istoria inca mai poate fi povestita de cei ce au trait in vremurile razboiului si nu de televizor,cine a invins atunci pe cine...in alianta cu americanii?Eu...unde e Basarabia si de cine a fost impartita? Occidentalii alti hoti,nu au dat cu bombe,dar au avut alte manevre,unele fiscale altele santajiste,cine vorbeste,Rusia alt occident,in oglindă...eu vreau sa stau aici,nu orient nu occident,luati-va care un cutit si dati-va interval,nu va mai ascundeti dupa cadavre de soldati,mari lideri,mancav-ar bolile pamantului.
Raspunde

ValKer

Acum 10 luni

Bombe nucleare au folosit americanii, pe populata civila japoneza... plus napalm si au ars oamenii de vii in orase. mai citeste istoria.... nu Putin si Rusia conduc lumea prin arme nucleare... vezi istoria corecta.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Mai degraba Occidentul nu e in masura sa distruga lumea depravata, mafiota si corupta promovata de reformistul Gorbaciov.
Raspunde

Serghei

Acum 1 an

Gorbaciov a scăpat haturile , ar fi trebui sa se înțeleagă la Malta cu Bush ca nici o fărâmă din fostul URSS sa nu facă parte în următorii 50 de ani din alta alianță politica sau militara
Raspunde

Leon

Acum 1 an

Occidentul... sarac in resurse, puturos, amortit si bolnav de lgbtq. Cam asa era corect scris. Din pacate, asa e occidentul de azi, mai muribund si mort decat era Uniunea Sovietica in 1989.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus