Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Încă un oraș și șase comune aderă la Zona metropolitană Sibiu: „Sperăm să se răzgândească doamna primar de la Sibiu”

Încă un oraș și șase comune aderă la Zona metropolitană Sibiu: „Sperăm să se răzgândească doamna primar de la Sibiu”

Conducerea Asociației Zona Metropolitană Sibiu anunță că pentru alte șapte localități din județ, printre care și Avrigul, au fost demarate procedurile de aderare. ZMS va ajunge, astfel, la 16 localități componente.
 
”Reprezentanții UAT-urilor periurbane municipiului Sibiu constituiți în Asociația de dezvoltare intercomunitară Zona Metropolitană Sibiu transmit că în cadrul Consiliului director întrunit în ședință lunară ordinară s-a hotărât ca UAT-urile Ludoș, Apoldu de Jos, Loamneș, Nocrich, Vurpăr, Gura Râului și orașul Avrig să dobândească calitatea de asociați cu drepturi depline în Zona Metropolitană Sibiu”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.
 
Este vorba de asociația înființată în vara anului trecut de către patru comune (Șelimbăr, Şura Mică, Şura Mare și Roșia) la care au aderat între timp alte patru comune și un oraș. Asociație la care municipiul Sibiu a refuzat să adere pe motiv că, fără Sibiu, ”nu poate fi o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară pentru Zonă Metropolitană”.
 
Citește și ”Aderarea nu a fost acceptată”. Răspunsul Primăriei Sibiu la ”Zona metropolitană Sibiu” înființată de comune.

Primarii care și-au exprimat acum intenția de a adera la această asociație speră ca, în timp, conducerea administrației municipiului Sibiu să își schimbe optica față de deja înființata ZMS. ”Ne-am exprimat doar intenția de a adera. Urmează să primim actele necesare, pe care le voi supune dezbaterii Consiliului local. Eu sunt deschis la propunerea de aderare la ZMS. Totodată, sper să se răzgândească doamna primar de la Sibiu, pentru că toți vrem o altă conectare cu municipiul reședință de județ”, arată Adrian David, primarul orașului Avrig.
 
Aceeași năzuință o nutrește și Gheorghe Călin, primarul comunei Gura Râului, localitate care – de exemplu – nu a fost invitată să adere la asociația înființată de municipiul Sibiu pentru transportul metropolitan. ”Iar comuna noastră este la doar 18 km de Sibiu. Prin faptul că aderăm la această asociație Zona metropolitană Sibiu eu văd o oportunitate de dezvoltare, deoarece alta este capacitatea de absorbție a fondurilor europene nerambursabile. Și văd că și ai colegii noștri primari vin rând pe rând în această asociație”, spune Gheorghe Călin.
 
În acest moment, ZMS este formată din Șelimbăr, Șura Mică, Roșia, Șura Mare, Ocna Sibiului, Poplaca, Sadu, Rășinari, Slimnic, urmând ca – după dezbaterile din fiecare consiliu local – să devină membri deplini și localitățile Avrig, Ludoș, Apoldu de Jos, Loamneș, Nocrich, Vurpăr și Gura Râului.
 
Asociația a accesat deja mai multe finanțări nerambursabile. 
 
Citește și Zona metropolitană Sibiu (cea fără mun. Sibiu) anunță primul proiect european: ”câștigăm experiență”. Plus trei noi localități

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Zexe

Acum 1 an

Unde e orașul Tălmaciu? La nici 20 de kilometri de Sibiu și în afara zonei metropolitane, pentru că primarul de acolo e o moluscă în acvariul cucoanelor liberale. Între timp oamenii merg la Sibiu cu ia-mă nene, că de trenuri la ore potrivite nici nu poate fi vorba.
Raspunde

McD

Acum 1 an

Trebuie incluse toate localitatile aflate la o distanta de 30-35km in jurul Sibiului...nu trebuie trenuri la ore potrivite, trebuie un orar cadentat ,adica la 20-30 min. in orele de varf si 50-60 min. inafara acestora,.... doar un contract cu un operator privat de transport feroviar care sa aiba un parc suficient de automotoare poate duce la implementarea proiectului...mai asteptam insa vreo 10 ani, ca acum suntem deja de 10 ani inca la stadiul de vorbe, vorbe...
Raspunde

Adrian

Acum 1 an

Te-ai gândit și la varianta cafirmele private de transport au tot interesul să nu se accepte aceasta zona și în consecință să acționeze pentru a împiedica înființarea ei?
Raspunde

Sisipupu

Acum 1 an

Nu se razgandeste . O fi "jignit-o" vreun primar si ii tine minte . Asa-i treaba pe la Sibiu. Sunt vecini care nu-s mai vorbesc cu anii de la o vorba aruncata. Nu ca ea ar fi Maica Tereza , dar atata stie.
Raspunde

Hexe

Acum 1 an

Tălmaciu își face propria zona Metropolitana: Talmaciu 1, Talmaciu 2 si Talmacel City....o sa se acceseze fonduri europene pt. achiziția de măgari pt. viitoarele trăsuri cu care se va efectua transportul comunitar intre aceste metropole.
Raspunde

Republica Talmaciu

Acum 1 an

Nuu, se declara independent! Cu moneda "stal". Muncesti si slugaresti, ai stali, deci ai apa, ai canal si n-ai gunoi. Mai trebuie sa devina "independente" drumurile, electricitatea, scoala, biserica (din nou) si aerul ca fraieri are destui
Raspunde

ID

Acum 1 an

Ai uitat Tălmaciu Colonysburg !
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Ati insiruit un pomelnic de localitati, dar nimic concret! Ce aveti de gand sa faceti? Un proiect! Ceva!
Raspunde

Comploteaza

Acum 1 an

Fodor Astrid e mult prea mica pentru o "chestiune" asa de mare...varsta bat-o vina...
Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 1 an

Sa vina cu fonduri, nu cu vorbe
Raspunde

V

Acum 1 an

Eu zic sa intre tot judetul ca sa nu se supere nimeni.
Raspunde

John Doe

Acum 1 an

Cred că e mai bine să fie o zonă metropolitană fără cucoana aia de la Sibiu. Ajunge că trage Sibiul in jos, nu e nevoie să tragă după ea toată zona... Așa rămâne la Sibiu și prietenul lui klaus - constructorul keul, ăla care uită să construiască parcări și nu îl deranjează nimeni.
Raspunde

Covrigul sibian

Acum 1 an

Un concept nou Zona metropolitans tip centura
Raspunde

DumitrasRomica

Acum 1 an

Delul Sibiului cand ? 6km de Sibiu
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Oare de ce nu putem reface drumul de succes al Zonei Metropitane Brașov ? Oare de ce am întârziat 20 de ani ? Pentru că suntem blocați in provincialism ?
Raspunde

Cristi

Acum 1 an

Are primărița din Sibiu metehnele ei, dar să-i băgați totul în păpuci nu este corect! In primul rând nu exista legislație care să reglementeze zona metropolitană iar apoi primarii din jurul Sibiului au vrut că fiecare localitate să aibă un vot în consiliul zonei metropolitane. Este corect că reprezentantul a 170 000 locuitori să fie egalul localităților din împrejurimi ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus