Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Surprinzătoarea mâncare sănătoasă de la Naturo Healthy Food: Rămâne și pe a doua zi

Surprinzătoarea mâncare sănătoasă de la Naturo Healthy Food: Rămâne și pe a doua zi

Să îți comanzi acasă mâncare cu denumire de filme cu supereroi, precum ”Peaceful” sau ”Supreme”, și să fie atât de puțin atractivă la gust încât să o lași pe a doua zi, asta înseamnă să fii sănătos cu adevărat.

Problema reală cu mâncarea vegetariană, sau cea vegană, este că deși e hrănitoare, cu efecte benefice asupra organismului de netăgăduit, nu prea are gust. Este opusul șaormei, despre care știm clar că îngrașă, înfundă artere și dă obezitate. Un fel de Batman și Pinguinul. Sau Ultron și Iron Man.

Cu acestea în gând, mi-am propus în week-end să mănânc sănătos și am găsit pe una dintre platformele de comandat mâncare acasă în Sibiu restaurantul Naturo Healthy Food. Știam despre ei că au un spațiu drăguț pe bulevardul Bălcescu și că sunt cunoscuți în oraș pentru sucurile lor naturale foarte apreciate. Acum am descoperit și meniul lor, cu denumiri de filme fantastice. Ca să pot gusta din mai multe sortimente de supe, salate și deserturi, am comandat următoarele: supă ”Incredible”, supă ”Savage”, supă ”Peaceful”, salată ”Supreme” și smoothie bowl ”Fabulous”.

O să încep cu ”ciorbele”. Una a venit caldă, una la temperatura camerei și una rece. Una era portocalie, alta verde, și ultima roșu deschis. Am presupus că cea rece este un fel de gazpacho, mai ales că avea în ea multe roșii, atât din cele uscate cât și suc de tomate, asezonate cu busuioc și ulei de măsline.

supa crema rosii

”Incredible” este o supă cremă caldă cu ardei kapia, ceapă și alte legume, cu o mână de semințe presărate deasupra. În fine, ”Peaceful” are o culoare verde, cu multă mazăre, spanac, mentă și caju măcinat. Pun pariu că n-ați mai gustat așa ceva vreodată.

supa crema mazare

Toate înșirate pe masă arată ca un curcubeu. Dacă le-aș mânca cu ochii, aș clipi de două ori și ar fi gata. Dar papilele mele gustative au o altă părere. Cum să vă spun eu, supele acestea cremă nu-s deloc rele, însă eu nici delicioase nu le pot numi. Ai senzația că mănânci niște legume ca să te simți bine că ai mâncat sănătos, pierzând totodată din bucuria de a mânca.

Ceva mai mult mi-a plăcut salata ”Supreme”, care pe lângă mixul obișnuit de legume conține ananas, avocado și semințe de cânepă. Dressingul ușor acrișor și dulceața ananasului dau un impuls aromelor, acesta fiind singurul preparat pe care l-am terminat din farfurie. 

salata suprema

La polul opus a fost smoothie-ul ”Fabulos”, cu piure de afine și lapte de cocos printre altele. Arată ca și cum ar fi regurgitat un unicorn, absolut fabulos, dar are un gust pe care clar trebuie să-l dobândești în timp. Nici măcar copiii nu l-au mâncat tot.

smoothie coacaze

Pe toate cele enumerate mai sus am plătit la Naturo Healthy Food peste 110 lei. E drept, cinci feluri de mâncare, dar m-am ridicat de masă tot înfometat. Ceea ce, sincer să fiu, a însemnat că și-au atins scopul: Am ciugulit niște legume și am mâncat sănătos.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Sparrow

Acum 1 an

Existā si mâncāruri vegane exceptionale, salata de vinete cu ceapā, tocana de cartofi, fasolea frecatā, sigur sunt desuete, nu sunt made in West, nu vin de la nutritionisti sau megastaruri intr-ale bucātāriei, propovāduitori internautici ai stilului de viatā sānātos, cu vape in loc de trabuc si creme hidratante in loc de apā rece pân' la brâu dimineata. Avea dreptate Cheloo, lumea s-a schimbat
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 an

Sucurile lor sunt o.k. La mancare nu m-as incumeta! As arunca banii aiurea. Prefer salatele mele, pregatite cu cartofi fierti in coaja, capa rosie, castraveti murati in saramura, frunze de patrunjel si un strop de ulei de dovleac presat la rece! Nu-ti mai trebuie saorma!
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Dupā asa bunātāti culinare, ceva de 20 de ani la desert? La vinuri mā refer.
Raspunde

Nobody

Acum 1 an

Cica mancarea vegetariana si vegana nu are gust! Lasa-te de recensi la mancare bre ca nu sti despre ce vorbesti! Desarmant de ridicola observatia. Bine, vine din ignoranta profunda a dansului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus