Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

FOTO A dispărut pista pentru biciclete peste noapte. A fost ștearsă de primărie: S-a realizat că nu e suficient spațiu

FOTO A dispărut pista pentru biciclete peste noapte. A fost ștearsă de primărie: S-a realizat că nu e suficient spațiu

Strada Țiglari, modernizată anul trecut, a rămas pe o porțiune de aproximativ 170 de metri fără pista de biciclete, după ce marcajul a fost șters cu vopsea neagră.

Sibienii care tranzitează zona au trimis mai multe notificări către primărie, pentru a vedea dacă a fost un demers legal și care e motivul, însă nu au primit niciun răspuns.

În urma unei solicitări Turnul Sfatului, administrația locală a explicat că după ce s-au trasat marcajele rutiere au realizat că nu e loc suficient și pentru biciclete și pentru mașini, astfel că pe o suprafață de aproape 200 de metri s-a întrerupt marcajul portocaliu.

”Strada Țiglari a fost reparată în 2021 prin turnarea unui strat nou de asfalt. După efectuarea acestor intervenții, s-au refăcut și marcajele, inclusiv cel al pistei pentru biciclete, aceasta prelungindu-se spre str. cartierul Tineretului. În exploatare însă s-a constatat că fluxurile de vehicule (transport în comun, autoturisme și biciclete) nu pot fi acomodate în spațiul existent pe porțiunea de strada între str. Cuptorului și str. Klagenfurt. Din acest motiv s-a luat decizia ștergerii marcajului de pistă pe acest tronson”, a transmis Primăria Sibiu.

Cu pista de biciclete nu erau locuri de parcare

În absența marcajului pentru pista de biciclete au apărut însă imediat mașinile parcate.

”Noi pe unde și cum circulăm legal? Deși întreaga zonă Lacul lui Binder a fost reabilitată recent și s-au refăcut marcajele rutiere, iar totul părea că este așa cum ar fi trebuit să fie, la scurt timp, s-a revenit la vechile metehne.

Pe întreg sectorul dintre străzile Cuptorului și Klagenfurt a dispărut marcajul pistei pentru biciclete, fiind acoperit cu vopsea neagră, iar parcarea improvizată a reapărut pe stradă.

Iar acum, întrebarea principală se referă la bicicliști: Noi pe unde circulăm pe tronsonul acesta? Ne luăm zborul pe acolo? E acces interzis pe stradă sau cum s-a ajuns la ștergerea marcajului pe tronsonul respectiv? Dacă se dorește ca partea dreaptă a drumului să fie folosită pe post de parcare de locuitorii din zonă de ce nu se face sens unic?”, se întreabă oamenii.

Vecinii spun însă că o persoană care locuiește exact pe acest tronson este un important funcționar public și la solicitarea acestuia s-a făcut loc pentru parcarea mașinilor.

„E o persoană, am înțeles că lucrează la prefectură. De fapt acolo e problema, nu altceva”, spun oamenii.

Această afirmație nu a putut fi însă probată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Klaus

Acum 1 an

La fel si pe Luptei. Inlocuit cu parcare
Raspunde

Bogdan

Acum 1 an

Bine ca fluxurile de masini + biciclete nu pot fi acomodate pe strada, dar parcarea se poate acomoda fara nici-o problema!
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Deci pista de biciclete nu avea loc, încurca traficul, însă mașinile parcate nu încurcă cu nimic... Ciudate căile primăriei Sibiu...Dar pentru risipă de bani ar trebui sa răspundă cineva....
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Nu e spațiu pentru pistă, DAR spațiu pentru staționarea autovhiculelor (regulamentară sau nu) ESTE!
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 an

E vorba de lenea locuitorilor din acea portiune de strada care nu vor sa iasa din masini sa deschida portile curtilor si sa parcheze in ele. Partea proasta este ca pentru patru cinci lenesi am distrus o pista continua. Daca strada este asa ingusta de ce nu se pune un indicator de oprire interzisa pe acea portiune? Pentru ca uni pot sa faca ce vor daca au o functie publica prin prefectura si se cred stapanii inelelor. Curios ca biciclistii nu au facut scandal pina acum.
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Aha, Primăria Țiglari a cerut înlocuirea pistei de biciclete cu locuri de parcare... Să vedem dacă va fi cineva dat afară..
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Taranisme de Sibiu
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

ce n-ai stat la tine-n sud, la orășenisme?
Raspunde

Popa

Acum 1 an

În zona respectivă nu circula autobuzele, justificarea Primăriei Sibiu nu are argumente. Interese personale ale unor oameni cu funcții în administrația locală.
Raspunde

Ma spovedesc pe rand, cand preotul, cand politia

Acum 1 an

2 lucruri au dus la cest fapt. 1 este biserica din zona care in momentul slujbei enoriasii erau obligati sa parcheze mai departe si sa vina pe jos, 2 un domn de la politia locala care locuieste in zona incriminata si care nu-si introduce masina in curte din lipsa de spatiu. Astfel ca mai bine stergem pista de biciclete, ca sa putem parca in voie. Raspunsul primariei este normal, lipseste cu desavarsire. Probabil ca la angajarea politistului local, locul de parcare apare in fisa postului. Despre biserica ce sa mai zicem, are ditamai curtea pentru parcare, dar mai bine incurcam traficul.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

deci postacii de la fermă vor acum piste de biciclete??? Evident că dacă se desființau parcări pentru pistă, voiau parcări, ipocriții
Raspunde

Alt Sibian

Acum 1 an

De ce nu se impozitează dublu, mașinile celor care au curte și le parchează în stradă, fiindu-le lene să își deschidă/închidă poarta de la curte? În tot Sibiul sunt lăsate mașinile în stradă, deși au curți unii foarte mari, dar lenea și lipsa de simț civic este mare. Primăria să trimită Poliția locală, în toate cartierele de case, să le facă poze și să facă bani. Soseaua, trotoarul sunt locuri publice. nu private. Privat e la tine în curte.
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 1 an

Solutia e simpla: expropriere cate un metru de pe fiecare parte a drumului. De fapt acolo sunt zone unde nici traficul pietonal nu este posibil (vezi poza 3).
Raspunde

Radu

Acum 1 an

Ar fi ceva... dar trebuia făcut mai demult.... Mai simplu sens unic cu trotuar mai larg și pistă de biciclete. În alte țări (ex. Germania) sunt străzi cu sens unic unde bicicletele au voie și pe contrasens (cu indicator rutier special).
Raspunde

Liviu

Acum 1 an

Să mă scuzați, avem o administrație de ra...at ! Foarte multe străzi din Sibiu, pe care se circula în dublu sens, acum se circulă pe sens unic pentru că incopetenții funcționari ai primăriei au permis și chiar au încurajat parcarea mașinilor pe stradă, în fața casei. De un timp încoace chiar le-a trasat și locuri de parcare îngustând străzile. Aici vorbim doar despre zonele cu case, unde aproape toți au posibilitatea să parcheze mașinile în curtea proprie, nu vorbim de zonele cu blocuri. Problema cu mașinile parcate în fața casei e și pe străzile pe care încă se circulă în dublu sens și în zona discutată s-a ajuns la eliminarea benzii pentru biciclete, pentru ca așa vor "unii", să parcheze în fața casei, pe pista de biciclete ! Penibil !
Raspunde

Sergiu

Acum 1 an

Poate gasiti si intrebarile legate de pista de biciclete de pe Milea unde , pe sensul de mers catre iesirea din localitate, pista de biciclete masoara nici mai mult , nici mai putin de doar cativa cm (44 pe alocuri unde nu mai punem canalele "puse strategic"). Sunt curios cei care au receptionat lucrarile , poate au ceva de zis , sau , macar de curiozitate, sa se plimbe si ei sa vada ce au facut
Raspunde

Eugen

Acum 1 an

Acum dupa ce au desfintat pista si masinile sunt parcate (foto3) , se poate circula doar alternativ pe aceasta portiune a strazii din cauza spatiului ingust care stanjeneste traficul deja destul de intens . Ar trebui sa se monteze un indicator de sens unic ! E adevarat ce spunea cineva mai sus,, pe aceea portiune nu circula nici un autobuz in acest moment. Eu care sunt si bicilist cum ar trebui sa circul pe aceeaa portiune?...pe trotuarul care are 50 cm?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus