Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Lucrările la Stadionul municipal din Sibiu s-au încheiat. Începe recepția lucrărilor

Lucrările la Stadionul municipal din Sibiu s-au încheiat. Începe recepția lucrărilor

Cea mai mare investiție post-decembristă din municipiului Sibiu este finalizată. Reprezentanții Primăriei vor începe, de joi, procedurile de recepție la terminarea lucrărilor executate de Con-A pentru ridicarea noului Stadion municipal Sibiu.

Reprezentanții antreprenorului general Con-A au notificat reprezentanții Primăriei Sibiu referitor la terminarea lucrărilor de construire a noului Stadion municipal, arată surse din rândul administrației locale. Iar reprezentanții Primăriei au stabilit ziua de joi, 10 noiembrie, drept ziua demarării procedurilor de recepție.

”În prima etapă, autoritatea contractantă recepționează lucrările la finalizarea acestora, după ce a verificat dacă toate rezultatele contractului au fost obținute de contractant, iar toate testările tehnice privind calitatea au rezultatul corespunzător. În a doua etapă, autoritatea contractantă efectuează recepția finală a lucrărilor, după îndeplinirea condițiilor și încheierea perioadei de garanție prevăzută în contract”, se arată în caietul de sarcini care stă la baza contractului semnat între Primăria Sibiu și Con-A.

Cât durează?

Conform caietului de sarcini, pentru etapa recepției lucrărilor a fost alocată o perioadă de maxim o lună. Turnul Sfatului a solicitat reprezentanților Primăriei Sibiu să arate dacă recepția poate fi mai repede realizată. Până la publicarea acestui material, reprezentanții administrației locale nu au transmis un răspuns referitor la graficul de derulare a procedurilor de recepție.

Citește și Experiența stadioanelor Ghencea, Rapid și Arcul de Triumf: Pe stadionul Municipal s-ar putea juca fotbal, cel mai devreme, în 4 luni de la terminarea lucrărilor

Din 2020

Cu o capacitate de aproximativ 12.800 de locuri și 200 de locuri de parcare în subsol și sub peluze, noul stadion municipal din Sibiu a fost finalizat în contextul unor complicate proceduri legate de situația vechii tribune oficiale, reabilitată în cadrul unui contract anterior cu un constructor diferit și care – după cum s-a dovedit ulterior – nu rezista noilor încărcături. Când aproape tot restul stadionului era finalizat, cei de la Con-A au demarat procedurile de re-construire a tribunei dinspre parcul Sub Arini în urmă cu aproximativ patru luni, terminând lucrările într-un timp record.

Lucrările la noul stadion au început în plină pandemie, în luna septembrie a anului 2020, cu o valoare inițială de 136,5 milioane de lei. În două rânduri, valoarea indicatorilor tehnico-economici a fost modificată. După ultima modificare aprobată la finele lunii septembrie 2022, valoarea lucrărilor a ajuns la aproape 220 de milioane de lei. Cu o valoare de aproape 44 de milioane de euro, Stadionul municipal Sibiu este cea mai mare investiție realizată din banii locuitorilor în ultimii 32 de ani. Până acum, recordul a fost deținut de extinderea și modernizarea Aeroportului internațional Sibiu (aproximativ 70 de milioane de euro, investite în mod egal de Primăria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu).

Citește și Stadionul, mai scump cu peste 4 milioane de euro. Primăria Sibiu: Estimăm că lucrările vor fi gata la sfârșitul lunii octombrie

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Rammstein

Acum 1 an

O sa dureze exact ca omologarea tramvaielor Astra în bucurești!...
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Dacă la recepție merg aceiași oameni care recepționează...semnează...plătesc pt lucrările de pe străzile Sibiului un lucru e sigur: nici o gura de canal nu o sa fie perfect la nivelul gazonului!!!!
Raspunde

Ioan badila

Acum 1 an

foarte tare, nici nu va puteti da seama cat ma bucur. abia astept sa ma duc sa ma tratez la standarde europene. aaaa, stai asa, asta nu e spitalul...
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

be mai puțin, să nu mai fi beteag
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

sperăm să vedem un meci anul ăsta, Orașul chiar avea nevoie de un stadion modern. Felicitări PMS pentru încă un proiect dus la capăt cu succes!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

lucrarile se incheie cu adevarat cand TOTUL e gata si nu mai vezi nici urma de CON-A pe acolo, strazile sunt gata, etc. etc....lucrarile sunt GATA cum e gata si Bolta Rece, hotelul alaora de la Compa etc etc...MEGA-AMATORISM la TS-ului!!! Ati face bine sa nu stergeti comentariul!!!
Raspunde

Ghita

Acum 1 an

În sfârșit! Sunt fericit ca s-au găsit bani pentru stadion în mijlocul orașului. Ca spital nu, sau nu în oraș! Teatru nu, nici în oraș, nici aiurea! Nu ne trebuie sănătate și nici cultura! Ne trebuie spatii sa ne hahaim în voie, sa duduie orașul! Aceasta este viziunea diriduitorilor din Sibiu! Halal! Aștept sa nu se publice aceasta critica la adresa PM și CJ.
Raspunde

Lgbtistul

Acum 1 an

Te cam tii de murdarii, Ghita! Nu-ti sade bine! Chiar si noi satanistii credem ca e un D-zeu sus care vede.

Raspunde

Ghita nebunu’

Acum 1 an

Ghita, nebunule, fi-ti-ar cultura al dreq ca sunt evenimente tot anul…Festivale de teatru, film, balet..

Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

hai bă ghiță, că-l dărâmăm, să nu te mai oftici tu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus