Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Știrile zilei - 6 decembrie. Sărbătoare mare: s-a deschis stadionul Municipal, prețul chiriilor a crescut cu 18%, România-Germania, primul meci internațional

Știrile zilei - 6 decembrie. Sărbătoare mare: s-a deschis stadionul Municipal, prețul chiriilor a crescut cu 18%, România-Germania, primul meci internațional

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Sărbătoare mare: Noul Stadion Municipal a fost inaugurat

Începând de astăzi Sibiul dispune oficial de unul dintre cele mai moderne stadioane de fotbal din România. Alături de Mircea Bulboacă, șeful CON-A, și Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, primarul Astrid Fodor a inaugurat astăzi noul stadion, investiție de peste 200 de milioane de lei. A fost o zi de sărbătoare, cu peste 500 de copii, primii care s-au bucurat de gazonul noului stadion. Primul meci oficial pe noul stadion va avea loc sâmbătă, în 10 decembrie, iar biletele tocmai ce s-au scos în vânzare.

Primul meci internațional pe Municipal, România - Germania

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Razvan Burleanu, a anunțat astăzi la Sibiu primul meci internațional de fotbal care va fi jucat pe noua arenă din municipiu. Este vorba de partida România - Germania la categoria de vârstă sub 21 de ani. Meciul urmează să se dispute în 28 martie.

Crește prețul chiriilor în Sibiu

Chiria garsonierelor a crescut în luna noiembrie cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut, arată un studiu realizat de Storia.ro. Creșterea prețurilor pe piața chiriilor este de 18% în anul 2022, față de 2021. Prețurile au crescut, în medie, cu 50 de euro.

”Nu se poate discuta de vreo informație eronată transmisă”

La o lună de la inaugurarea modernizatei Unități de Primiri Urgențe, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu dau explicații referitoare la situația computerului tomograf. Despre care spun că acum a ajuns în faza finală de autorizare

Consulul onorific al Austriei la Sibiu nu se pronunță pe chestiunea Schengen

Andreas Huber, cel care deține și calitatea de consul onorific al Austriei la Sibiu, este încrezător în șansele României de a adera la spațiul Schengen. Huber își exprimă aceste speranțe în calitate de investitor, arătând că nu poate face declarații din postura de consul onorific. 

Dealul lui Crăciun, tărâm de poveste

O nouă atracție pentru copii, în județul Sibiu. Cei de la pensiunea Dealul Verde din Porumbacul de Sus au creat special o poveste pentru copii și adulți transformând locația în „Dealul lui Crăciun” un tărâm magic care dezvăluie vizitatorilor decorațiuni, proiecții, spectacol de lumini și activități pentru cei mari și mici. 

Curent gratuit pentru 60 de familii din Hoghilag

Un număr de 69 de familii vulnerabile din comuna Hoghilag vor avea gratuit electricitate printr-un proiect finanţat prin Innovation Norway (Granturile SEE şi Norvegiene). Proiectul presupune montarea unor panouri fotovoltaice pentru cele 69 de gospodării, aflate în satele Valchid şi Hoghilag, locuinţe care nu au fost niciodată racordate la electricitate.

„Libertate”, avanpremieră specială la Sibiu

Transilvania Film anunță o proiecție specială la Sibiu, în luna decembrie, a unuia dintre cele mai așteptate filme românești ale anului 2023, „Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu. Spectatorii vor avea ocazia să urmărească în avanpremieră o variantă de lucru a producției și să stea de vorbă cu echipa filmului la final. „Libertate” este inspirat din fapte reale și spune o poveste mai puțin cunoscută întâmplată în decembrie 1989 la Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus