Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Peste 60 de familii vulnerabile din Hoghilag vor avea electricitate gratuit cu o investiție de 345.000 de euro

Peste 60 de familii vulnerabile din Hoghilag vor avea electricitate gratuit cu o investiție de 345.000 de euro

Un număr de 69 de familii vulnerabile din comuna Hoghilag vor avea gratuit electricitate printr-un proiect finanţat prin Innovation Norway (Granturile SEE şi Norvegiene).

Proiectul presupune montarea unor panouri fotovoltaice pentru cele 69 de gospodării, aflate în satele Valchid şi Hoghilag, locuinţe care nu au fost niciodată racordate la electricitate.

Valoarea investiţiei se ridică la 345.000 de euro, sumele fiind asigurate în totalitate prin grantul norvegian.

„O comunitate durabilă este cea care se gândeşte la toţi membrii ei, mai ales la cei care sunt dezavantajaţi şi vulnerabili. Ne bucurăm că am reuşit ca, înainte de sărbători, să aducem lumină în aceste 69 de căsuţe şi le mulţumim partenerilor noştri pentru că au crezut în noi şi ne-au finanţat proiectul. Aceste locuinţe nu au fost racordate niciodată la electricitate, iar pentru familiile care locuiesc acolo viaţa era aproape ca în Evul Mediu. Sunt impresionante poveştile copiilor care erau nevoiţi să înveţe la lumina lumânării, dar care totuşi, în ciuda acestor condiţii, vor să înveţe şi vin la şcoală. E un ajutor important pentru aceste familii vulnerabile şi sperăm că rezultatele vor fi vizibile în curând", a spus primarul comunei Hoghilag, Nicolae Lazăr, citat în comunicat.

În total, beneficiarii proiectului sunt peste 250 de persoane, care locuiesc în cele 69 de gospodării neelectrificate.

Locuinţele vor beneficia de panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice şi sisteme de stocare, astfel încât să se asigure din surse regenerabile necesarul zilnic de energie electrică, precizează sursa citată.

Comuna Hoghilag din judeţul Sibiu este o comunitate cu rădăcini săseşti, recunoscută pentru celebrele "tuberoze de Hoghilag". Comuna are trei sate (Hoghilag, Valchid şi Prod) şi o populaţie de aproape 2.500 de locuitori. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Un cititor

Acum 1 an

Lasă doară că vine și la ei taxa pe soare. Liberalii știu de ce.
Raspunde

Muresan

Acum 1 an

In tara asta, daca esti om normal, platitor de impozite, n-ai niciun drept, numai obligatii! Toti cei defavorizati, cu dizabilitati, mai bronzati beneficiaza de drepturi si gratuitati... Noi, ceilalti, la impozite!
Raspunde

Zzz

Acum 1 an

wrong on so many levels: 1. energia respectiva nu este sustenabila (intermitenta si variabila) si nici verde 2. energia in "prag de sarbatori" sau de sarbatori nu va exista pt ca...nu prea bate soarele in luna decembrie 3. pomana data unor oameni care nu pot aprecia ajutorul la intreaga valoare @ autoarea articolului ar fi extraordinar daca puteti face un material de follow-up anul viitor la 1 dec, cum funcitoneaza proiectul si cate panouri vor mai fi in functiune
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Sint curios e vreo familie ...albă din astea 69? Ca de ceva timp daca esti colorat ai toate drepturile si nici o obligatie! Daca esti alb...invers!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus