Joi,
13.06.2024
Innorat
Acum
17°C

O cafenea din Sibiu strânge cadouri de Crăciun pentru 200 de copii. „Valoarea principală a Magic Box-urilor este iubirea”

O cafenea din Sibiu strânge cadouri de Crăciun pentru 200 de copii. „Valoarea principală a Magic Box-urilor este iubirea”

Sărbătorile de iarnă sunt despre bucurie, despre dăruire, despre zâmbete. Asta urmărește și campania Magic Box, inițiată de echipa de la AtriumCafe. Campania își propune să aducă o rază din magia și iubirea Crăciunului copiilor din satele Cașolț și Cornățel din comuna Roșia. Pentru că puțin cu puțin se adună, reprezentanții de la Atrium își doresc să strângă 200 de cutii cu cadouri pe care copiii să le primească în preajma Crăciunului.  

Orice sprijin este binevenit, așa că cine dorește să se implice, trebuie să pună într-o cutie de pantofi orice ar putea face un copil „să zâmbească și să spună „Wow!”. Ca să aflăm mai multe despre cutiile magice, despre campanie, dar și despre cum se va desfășura ea, am stat de vorbă cu Simona Drugu, manager la AtriumCafe.

Citește și: O cafenea din Sibiu redirecționează 10% din încasări către bolnavii de cancer

Reporter: Cum a venit ideea campaniei Magic Box?

Simona Drugu: Ca în fiecare an, echipa Atrium se gândește la cei în nevoie. Anul acesta totul a pornit de la decorul de Crăciun din locație. În urmă cu câteva zile am început să împodobim locația frumos pentru sărbătorile de iarnă pentru a crea o atmosferă de bucurie pentru clienții noștri. Iar de aici, povestind cu echipa și prietenii care ne-au trecut pragul am spus: hai să facem fericiți câțiva copii din satele românești, acolo unde asociațiile sau alți oameni cu inimi mari nu ajung. Așa a început campania Magic Box by Atrium.

În câteva zile am pus la punct toate detaliile, iar în una din dimineți m-am urcat în mașină spre Agnita cu gândul să intru în toate școlile din toate satele prin care trec. Nu știam la ce să mă aștept, nu știam dacă oamenii pe care aveam să îi întâlnesc erau deschiși sau nu. Am ajuns în Roșia și am fost primiți cu brațele deschise de către doamna directoare Daniela Tugulea. I-am povestit ce campanie dorim să organizăm și la ce ne-am gândit, iar dânsa s-a luminat la față și a scos o foaie cu numărul de elevi pe care îi are în școlile de care este responsabilă. Știm că sunt 600 de copii, dar încercăm să strângem aproximativ 200 de Magic Box-uri pentru acești copii minunați.

Am văzut că anul acesta vă îndreptați atenția spre copilașii din două sate din județ. Cum credeți că va primi comunitatea de acolo inițiativa voastră?

Punctul forte al campaniei este iubirea pe care o avem față de copii. Gândul să le dăruim din dragoste un magic box fiecărui copil ne-a făcut să lansăm această campanie. Dacă anul trecut campania pe care am avut-o s-a îndreptat spre asociația „Sus Inima” și a fost un real succes, anul acesta credem că vom face fericiți toți copiii din cele două sate din județ: satul Cașolț și satul Cornățel, aparținătoare de comuna Roșia.

Anul acesta sperăm să putem pune un zâmbet pe fețele copiilor și ne dorim ca gândurile noastre bune să ajungă la ei.

Pentru cei care doresc să doneze, ce să conțină Magic Box-urile?

Încurajăm pe toată lumea să ia parte la această frumoasă campanie, iar atunci când vor face Magic Box-urile să pună și un strop de iubire.

Dimensiunea Magic Box-ului ar trebui să fie cât o cutie de pantofi, iar surpriza poate consta în: jucării, cărți de povești, accesorii de iarnă (căciuli, mănuși, fulare), hăinuțe, și cel mai important lucru – câteva dulciuri (pe care recomandăm să aibă o valabilitate cât mai mare). Recomandăm să nu se pună lichide în cutii. Cutia trebuie să conțină o etichetă cu genul (fată/băiat) și vârsta.

Câți copilași vor beneficia de campania de donare și care este numărul de cutii magice pe care doriți să le strângeți?

Cum spuneam și mai devreme, beneficiarii noștri vor fi un număr de 200 de copii, din cele două sate Cașolț și Cornățel, care aparțin de comuna Roșia. În toate satele ce aparțin de comuna Roșia sunt aproximativ 600 de copilași care învață la cele 6 școli din comună. Ne-am bucura să reușim să strângem pentru fiecare copil o cutie magică, dar realist vorbind noi ne-am asumat un număr de 200 de Magic Box-uri.

Dar pentru că suntem o echipă pozitivă și plină de speranță, credem că vom depăși acest număr. Avem alături clienți, localnici, prieteni care știm sigur că se vor implica cu drag în această campanie. Încurajăm familiile cu copii să le povestească copiilor despre campania noastră, să creeze împreună un Magic Box, copiii să doneze carte cu povești preferată sau jucăria de pluș cu care știe că nu se mai joacă, să pună o pungă cu bomboane și un fular călduros. Vor face mulți copii să zâmbească. Credem în puterea și iubirea comunității, iar în această perioadă bunătatea și iubirea sunt cele mai importante.

Există vreo sumă în care să se încadreze fiecare magic box?

Nu cred că e nevoie să ne încadrăm într-o sumă anume. Cred că cel mai bine e să ne gândim să ne răspundem la întrebarea: ce aș putea pune în acest Magic Box ca să fac un copil să zâmbească și să spună „Wow!”. Valoarea principală a Magix Box-urilor este iubirea. Fapte bune făcute din iubire.

Când vor ajunge cutiile la copilași?

Am stabilit împreună cu doamna directoare Daniela Tugulea să organizăm în data de 16 decembrie livrarea Magic Box-urilor. Este înainte cu o săptămână de vacanță și este momentul perfect ca să livrăm cadourile.

Plănuiți să organizați și anul viitor o astfel de campanie?

Dorința pe care o avem de a ne implica în comunitate ne determină să lansăm astfel de campanii frumoase. Cu siguranță vom găsi o nouă cauză pentru anul viitor și vom organiza o campanie de implicare în comunitate. Faptul că suntem unul dintre cele mai apreciate localuri sibiene, faptul că avem un public fidel și faptul că suntem o echipa cu suflet mare, ne face să ne gândim și la ceilalți, la cei mai puțin norocoși și la cei care au nevoie de sprijin.

Iubim comunitatea sibiană și credem că împreună reușim să facem fapte bune. #atriumpentrucomunitate

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Marioara

Acum 1 an

Dragi voluntari, strangeti si pentru batranii singuri! La copii se gandeste toata lumea, la batrani, mai putini..
Raspunde

Sibianul comentator

Acum 1 an

Aveti mare dreptate, doamna Marioara! Din pacate insa, cred ca pentru persoanele varstnice este mai greu. In cazul lor sunt probleme de restrictii alimentare (multi dintre ei tin regim) si, mare parte din pachete cu siguranta vor contine dulciuri. Un obiect vestimentar pentru copii este mai usor de achizitionat decat unul pentru un om varstnic. Poate ca cel mai important pentru batrani este prezenta oamenilor alaturi de ei. SINGURATATEA este suferinta lor cea mai mare, sentimentul ca nu mai sunt de folos nimanui, ideea (atat de mult promovata de media) ca sunt o povara pentru cei din jurul lor. Da, ar trebui facut ceva si pentru batranii nostri. Craciunul din anul viitor ii va gasi pe copii cu un an mai mari dar pe unii dintre batrani... nu-i va mai gasi. Felicitari pentru initiativa, daca voi reusi, voi duce si eu o cutie cu daruri!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus