Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Transavia anunță investiții în energie verde de 2,9 mil. euro, inclusiv în comuna Cristian. Primarul: ”Nu au depus nicio hârtie”

Transavia anunță investiții în energie verde de 2,9 mil. euro, inclusiv în comuna Cristian. Primarul: ”Nu au depus nicio hârtie”

E.ON Energie România și compania Transavia anunță un parteneriat în zona soluțiilor energetice regenerabile, urmând să construiască șase centrale fotovoltaice pentru unități de producție din Transilvania şi Banat, pe o suprafață de 4,5 hectare, scrie Ziua de Vest. Valoarea totală a proiectelor de producere a energiei verzi depășește 2,9 milioane de euro, iar o parte din investiție ar urma să se facă și în județul Sibiu, în Cristian.

Vor fi instalate, pe sol, 6.608 panouri fotovoltaice, cu o putere totală de 3.568 kWp, în localitățile Unirea şi Pâclișa din jud. Alba, Cristian din jud. Sibiu, Gligorești din jud. Cluj, Cristuru Secuiesc din jud. Harghita şi Bocșa din jud. Caraș-Severin. Cele șase centrale vor produce anual circa 4.600 MWh energie electrică.

„Parteneriatul cu Transavia este o demonstrație clară a faptului că viitorul aparține energiei verzi şi că sustenabilitatea unei companii este o condiție necesară pentru dezvoltarea și consolidarea poziției în piață, indiferent că ești furnizor de soluții energetice sau beneficiarul direct al acestora”, declară Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

 „Energia verde este pentru noi un proiect de sustenabilitate economică, relevant și pentru mediu și societate. Acest parteneriat cu E.ON, parte din investiția masivă în energie verde demarată de noi în acest an, ne va ajuta să ne maximizăm performanța în procesul nostru de producție responsabilă în punctele de lucru din cinci județe și, în același timp, să ne reducem amprenta ecologică”, afirmă și Ovidiu Oprița, director general al Transavia.

Primarul comunei Cristian, Ioan Seuchea spune că a citit și el despre proiect, însă până acum nu a ajuns la primărie nicio hârtie oficială.

”Nu a depus până acum nimeni, nimic. Ar fi bine să se facă, e o investiție importantă și am avea rezerve de energie electrică. Cel mai probabil vor monta panourile pe halele pe care le au la noi”, spune Seuchea.

Compania Tranavia deține în comuna Cristian peste 28 de hectare de teren.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Unu

Acum 1 an

Numai să nu ocupe teren ARABIL.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus