Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Turcan și Cîmpean, vizate de acuzațiile de propagandă ale viceprimarului Sibiului. Inspecția Sanitară a fost sesizată pentru că au gătit la Căminul de bătrâni

Turcan și Cîmpean, vizate de acuzațiile de propagandă ale viceprimarului Sibiului. Inspecția Sanitară a fost sesizată pentru că au gătit la Căminul de bătrâni

La o acțiune cu lideri PNL care a avut loc la Căminul de bătrâni al Sibiului a făcut referire viceprimarul Corina Bokor, în ședința Consiliului local de joi în care a acuzat de folosirea resurselor publice ale orașului pentru propagandă electorală. În bucătăria Căminului au intrat mai mulți reprezentanți PNL, printre care și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, și unde au fost fotografiați gătind pentru beneficiarii instituției. Organizatorii acțiunii spun că intențiile lor nu au fost de promovare politică iar fondurile folosite sunt cele proprii.

 ”Aceste acțiuni, folosind servicii publice în interes politic, (sunt făcute) și pentru a aduce procente partidului din care fac parte. Legea interzice folosirea resurselor financiare, umane și tehnice, aparținând unor instituții publice pentru a sprijini activitatea unor partide politice. Aceste acțiuni sunt și imorale”, a spus viceprimarul Corina Bokor la finalul ședinței Consiliului local, din după-amiaza zilei de joi. Bokor a refuzat să nominalizeze partidul, dar a spus că Primăria a fost sesizată oficial. 

Astfel de sesizări au fost depuse la mai multe instituții, printre care și Direcția de Sănătate Publică Sibiu. Sesizarea a fost făcută pe motiv că au fost încălcate normele de igienă sanitară, prin faptul că în bucătăria Căminului pentru persoane vârstnice a fost permis accesul mai multor persoane care nici nu aveau pregătirea necesară și nici testele de sănătate cerute de legislația în domeniu. ”Probabil că în cursul zilei de luni va fi finalizată cercetarea pe acest subiect de către colegii de la Inspecția Sanitară”, a arătat Horațiu Cojocaru, directorul DSP Sibiu.

Întrebată despre acuzațiile de încălcare a normelor de igienă sanitară, Sanda Orlea, șefa centrului, a refuzat să dea declarații, arătând că acestea se pot transmite doar prin biroul de presă al Primăriei Sibiu.

Politică și voluntariat

„Am sărbătorit cu drag și multă emoție Ziua persoanelor vârstnice. Ne-am dorit să fim în mijlocul bunicuților de la Căminul de pe strada Coșbuc, de care ne leagă o prietenie mai veche. Momentele de voie bună, pregătirea unei mese copioase și cele câteva ore petrecute împreună cu ei au fost doar câteva dintre ingredientele unei zilei minunate. Ne-am bucurat, ca de fiecare dată, de prezența doamnelor Raluca Turcan și Daniela Cîmpean, exemple constante de implicare și dăruire în comunitate”, este o parte din descrierea acțiunii care a avut loc pe 1 octombrie la Căminul pentru persoane vârstnice, finanțat din bugetul local al municipiului Sibiu. Acțiune la care a făcut referire Corina Bokor, fără să dea nume.

Organizatorii sunt reuniți sub numele de ”Echipa galbenă”, un grup ai cărui fondatori spun că promovează acțiunile voluntare cu caracter social și umanitar. Raluca Turcan, deputat și președinta PNL Sibiu, și Daniela Câmpean, secretar general al organizației și președinta CJ Sibiu, sunt principalele figuri politice promovate în urma acțiunilor ”Echipei galbene”. Primari PNL și directori din același partid, alături de tineri din organizația aferentă, sunt, de asemenea, prezentați drept implicați în Echipa Galbenă.

Cu toate că doar numele Ralucăi Turcan și al Danielei Cîmpean au fost amintite în prezentarea acțiunii de la Căminul de bătrâni, reprezentanții Echipei Galbene spun că acțiunile lor nu au caracter politic. Sursa fotografiilor: Facebook / Echipa Galbenă

Alina Huciu, fondatoare a acestei inițiative, spune că intențiile nu sunt de promovare politică. ”Nu le-aș numi acuzații cele spuse de doamna viceprimar Bokor în ședința de Consiliu Local, ci mai degrabă niște afirmații a căror clarificare mi se pare imperios necesară. Acțiunile Echipei Galbene nu sunt destinate promovării politice, ci mai degrabă transmit un îndemn sau o invitație alături de noi a acelora care se regăsesc în proiectele noastre și care doresc să muncească de dragul aproapelui”, spune Alina Huciu.

Ea susține că nu sunt utilizate resurse administrative în cadrul acțiunilor și că Daniela Cîmpean și Raluca Turcan sunt într-un parteneriat cu Echipa Galbenă de trei ani. ”Ceea ce desfășoară Echipa Galbenă sunt acțiuni de voluntariat, iar echipa este formată pe de o parte din oameni care  sunt membri ai PNL, iar pe de altă parte sunt persoane fără apartenență politică. (...) Numele Echipei Galbene care trimite la culorile PNL este pur simbolistic și asociază culoarea galben unor elemente cum ar fi optimism, fericire, entuziasm, încredere și speranță”, mai răspunde Alina Huciu, care precizează că folosesc resurse proprii, nu bani publici, din donațiile membrilor fiind susținute toate acțiunile organizației.  

În ce privește încălcarea normelor sanitare într-o instituție pentru îngrijirea vârstnicilor, Alina Huciu spune că sunt greșeli generate de entuziasm. ”Motivația și entuziasmul cu care facem aceste acțiuni de voluntariat ne determină uneori să mai facem și greșeli. Faptul că pe 1 octombrie am neglijat sau omis anumite reguli de igienă ni le asumăm și doar pentru faptul că nu am fost prezenți acolo doar de dragul de a face poze sau spectacol, ci pentru a pregăti chiar noi ca și echipă o masă pentru beneficiarii centrului”, mai spune Alina Huciu.

Citește aici, în format integral, răspunsurile date de fondatorii Echipei Galbene

Citește și Viceprimarul Sibiului lansează public acuzații de folosire a resurselor administrative în scop politic

Sursa fotografiilor: Facebook / Echipa Galbenă

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Claudiu

Acum 2 luni

Lăsând la o parte faptul că un viceprimar ( ingnorand total că este vorba de o persoană de gen feminin) nu are suficientă coloană vertebrală pentru a duce enunțul până la capăt în mod categoric și explicit - mai ales atunci când e vorba de o încălcare a legii - și prefera să o dea aproape pe stilul șhoparlistic consacrat înainte de 1989, cred că cineva trebuie să pună piciorul în prag și să închidă ușa în nas tuturor acțiunilor de acest gen. Definitiv. Nu mă refer la partide politice, persoane publice sau private, echipe galbene sau violet sau de care o mai fi. Mă refer la absolut toată lumea care are proasta inspirație ca în mod absolut mârlănesc și abject să își facă imagine pe spinarea vârstnicilor sau copiilor. Sau a indiferent ce alt gen de persoană vulnerabilă Vrei să ajuți, poți să ajuți, iți place să ajuți ? Minunat. Fă-o ori de cate ori ai ocazia și simți că vrei. Stima! Vrei doar niste selfie-uri și ceva material de facebook și instagram pe conturile partidului în care ești înregimentat ? Marș ! Închide ușa pe dinafară. O doamnă face poze cu telefonul. Mai pe fundal e un "pozar" de meserie.... Înfiorător !!!! La mese sunt oameni cu parul alb, sunt oameni în nevoie sau poate în nu cel mai fericit moment al vieții lor. Nu vă e rușine să vă purtați cu cetățenii acestui oraș și ai tarii aidoma animalelor de la zoo ? Să le aruncați o farfurie de ciorbă, o felie de pâine doar că să aveți cu cine "vă trage în poză" ? Sunt curios, extrem de curios; ce partid va avea tăria unui proiect de lege care să interzică sub sancțiuni super-aspre acest gen de propagandă mizerabilă ??? Pentru totdeauna ! ACESTE POZE NU AR TREBUI SA EXISTE !!!
Raspunde

Marioara

Acum 2 luni

Pot face donatii, pot face voluntariat, dar in nume propriu si fara publicitate! Dar asa, sigur nu si-ar mai gasi timp pentru astfel de activitati! Iar dna ... e invidioasa ca o tatica pe vecina de la doi care si-a luat figider nou.
Raspunde

Sibianul comentator

Acum 2 luni

Excelent comentariu, Claudiu! Felicitări pentru modul concis, corect în care ți-ai formulat opinia. Vă felicit și pentru redactarea impecabilă a textului (am ajuns să fim fericiți când vedem un text scris corect, respectând rigorile gramaticale). Este dezgustător gestul acestor personaje care, acasă la ele, nu iși pun nici farfuria pe masă având menajere, dar profită de vulnerabilitatea unor semeni și de naivitatea unora dintre noi pentru a-și promova imaginea. O alternativă la imaginea lor în haine și cu accesorii scumpe, o alternativă care nu face decât să ne scârbească, să ne dezguste. Le recomand doamnelor să se implice și să rezolve problemele pentru care au fost alese și pentru care sunt plătite cu bani grei, probleme pentru care ar trebui să se simtă responsabile și prin care ar veni in ajutorul intregii comunități. Să lase prestarea serviciilor sociale pe seama celor care se pricep la asta, a celor care pot dobândi un loc de muncă implicându-se în astfel de activități și să pună osul la munca pe care și-au asumat-o și pentru care au fost investite prin vot. Rușine să vă fie, doamnelor!
Raspunde

Pintilie

Acum 2 luni

Ce face acum PNL-ul e ceva din Epoca de Piatră, sau ce făcea nu demult PSD-ul si PD-ul cu găleți și cisme de cauciuc... Asta denotă cât de mică e clasa politică din România...
Raspunde

Calin

Acum 2 luni

Uita-te in ziarele din anii '30, '40, sint mai usor de gasit, o sa vezi ca stimabilii Bratieni erau mai rau. Nu stiu ce faceau liberalii din epoca de piatra, dar fata de ce faceau la inceputul secolului trecut, nu s-a schimbat altceva decit imaginea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alzara1918

Acum 2 luni

La ce folosește disputa FDGR-PNL după o colaborare de 18 ani tocmai acum când Primăria Sibiului poate fi ocupată de PDSR ? Când Domnul vrea sa te piardă îți ia mințile ! Poate că și merită , dacă nu au realizat evidența !
Raspunde

@Alzara 1918

Acum 2 luni

Traiesti nu chiar la 1918, ci prin 1994. nu mai exista PDSR de multa vreme...
Raspunde

Ovidiu Oanta

Acum 2 luni

S-a trezit ca sa comenteze Bokor...unde a fost femeia asta pana acum? Nici nu stiam ca este viceprimar ca din partea dansei nu am vazut nici-o actiune. Suneti 2 la primarie care va depaseste varsta, faceti un pas in spate, va rog. Este timpul sa vedeti de nepoti.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

James Angleton

Acum 2 luni

Cand citesc stirile TS e ca si cum primesti ordinele pe unitate . Traiasca organele!
Raspunde

E cineva surprins de caracterul lor ?

Acum 2 luni

Pare ca aceste doua oportuniste, la nevoie si-ar vinde si mamele pentru capital politic si pentru păstrarea functiilor
Raspunde

No Name

Acum 2 luni

Ce nu ati inteles? Resursele publice le sunt acum fonduri private! Si voi le-ati sorbit fiecare cuvintel in ultimii doi ani mai ales! Si voi stateati ca oile la cozile centrelor de vaccinare si apoi in casa pentru ca asa ziceau si personajele acestea! Si voi erati amendati pe strada pentru ca nu purtati masca iar zeitele erau fotografiate la plantari de copaci fara distantare si fara masca in aer liber! Cand vre-un politician a lucrat in folosul cetateanului? Cand va veti intreba unde va e libertatea, o sa fie prea tarziu!
Raspunde

Marius

Acum 2 luni

Grețos!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pușcașu Marin

Acum 2 luni

Bokor s-a vândut infamilor roșii și haurii, sperând să prindă un loc pe lista trifului la următoarele alegeri.
Raspunde

Cornel

Acum 2 luni

La fel săpau și fundația noului spital în campania electorală. Primele la ciolan, ultimele la realizări care să conteze
Raspunde

Carcotel

Acum 2 luni

ahahaha, doua tzoape (si nu, calmati-va nu-s cu pesedache sau aurache)
Raspunde

Vasile Toma

Acum 2 luni

Doar un sentiment de scârbă mă încearcă, când le văd pe aceste stimabile politiciene.
Raspunde

Vadim

Acum 2 luni

Mi-e-mi miroase a Campanie Electorală și din partea viceprimăriței Bokor...
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Greata mai rea ca-n vremea comunismului. Politicieni, politisti, pompieri, jandarmi, etc, alaturi de reporteri curajosi ce transmit din balti, se prefac ca lucreaza greu, isi aranjeaza singuri inregistrari video si fotografii special pentru propaganda media si retelele sociale, sa arate populatiei cat de utili ii sunt.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus