Sunt la curent cu așteptările pe care oricine ar trebui să le aibă în momentul în care merge să mănânce într-un food court de mall. Prânzul în mall e o activitate socială, o extensie a sesiunilor de shopping sau pur și simplu un spirit de turmă, mai degrabă decât o experiență culinară aparte.
Pentru că sunt extrem de rare cazurile în care mâncarea de mall te surprinde cu un gust aparte. Deviza e pe cantitate, mai degrabă decât pe calitate. Așa că nu m-am dus cu pretenții Michelin în farfurie când am decis să mănânc la Papa’s, cel mai nou restaurant deschis în food-court-ul de la Promenada Mall.
E un fast-food neaoș românesc, cu un meniu construit pe gustul majorității. Ciorbă de burtă, de văcuță, de perișoare, sarmale, minuturi - gen pulpe de pui, ceafă la grătar și mici, nelipsitele aripioare gătite în toate modurile posibile și, noua modă, crispy de pui. Că fară crispy, în ziua de azi nu te mai poți numi fast-food.
Am ales un meniu combinat, pe care trebuie să fii ușor savant că să îl alcătuiești. Meniul costă 44,90 lei iar primul pas e simplu, poți alege orice ciorbă dorești. Provocarea vine la felul 2, în schimb. Poți alege orice preparat principal, cu condiția să nu depășească 19,90 și orice garnitură, cu condiția să nu depășească 7,90, că altfel nu iese calculul economic al promoției și dă Papa faliment.
Era mai simplu daca ar fi zis fară somon și coaste, că ambele preparate depășesc pragul, și fără cartofii țărănești, care, din nou, depășeau limita. Sunt 9,90, produs de lux. Așa a trebuit să îmi tot vântur ochii înspre meniul individual, să verific prețurile, ca să pot lansa o amărâtă de comandă. Meniul mai conține și un sos și o salată, cu usturoi respectiv de murături asortate, după cum m-a mânat pofta. Am luat o ciorbă de burtă în meniu și am mai pus în plus doi mici, o chiflă și un muștar. 64,75 de lei, în total.
Daca nu s-ar supăra colegii că predau un articol incomplet, pe cuvânt că m-aș fi oprit aici, că e un chin să rememorez prânzul asta. Ciorba e o zamă chioară, căreia cu greu îi poți spune ciorbă, darămite și de burtă. Am mâncat cele 10-12 fideluțe de burtă din porție și am lăsat-o deoparte, noroc cu chifla. În orașul lui Kontiki e o insultă să vinzi așa ceva.
Șnițelul și orezul erau la limita dintre rece și călâi, până am forat prin ciorba de burtă s-au răcit cu totul. Pe măsură ce s-a răcit, șnițelul din raftul de congelate s-a întărit, de am rupt furculița în el pe la jumătate. Orezul curry e “cu ciuperci”, la fel de dese precum fideluțele din ciorba de burtă. Daca “ciupercile” ar fi început să se alerge în jurul farfuriei ar fi fugit în cerc până la sfârșitul lumii, fară să se prindă una pe alta.
Spre totala mea surprindere, primul mic a fost bun, scăldat într-un muștar și el destul de bunicel. Al doilea probabil era de ieri sau din alt lot din congelator, că nu avea deloc același gust. L-am abandonat după prima mușcătură. Am mâncat mai puțin de jumătate din ce era pe tavă iar ultimul dumicat de pâine l-am dat pe gât cu Cola, să se umfle, să țină de foame. Sincer, nu știu dacă am mâncat undeva, vreodată, mai prost decât acum. Mâncare de congelator, fară niciun gust, împopoțonată cu un stand de prezentare care să îți ia ochii.
Sloganul fast-food-ului e Let’s eat. Ba let’s don’t, pentru mine, unul, a fost prima și ultima dată. Mai bine ronțăi o frunză de plastic din decorațiunile din food-court, gustul n-are cum să fie mai rău.
Mastărșăf
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: foodcourt , restaurant papa`s sibiu , cronica de restaurant , restaurante sibiu , Promenada Mall
Vizualizari: 5702
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
Sibian
Acum 12 ore
Gunther
Acum 12 ore
Marian
Acum 12 ore
Mishu
Acum 12 ore
Ioan