Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

La Papa’s. Unde gustul din mâncare s-a dus să moară

La Papa’s. Unde gustul din mâncare s-a dus să moară

Sunt la curent cu așteptările pe care oricine ar trebui să le aibă în momentul în care merge să mănânce într-un food court de mall. Prânzul în mall e o activitate socială, o extensie a sesiunilor de shopping sau pur și simplu un spirit de turmă, mai degrabă decât o experiență culinară aparte.

Pentru că sunt extrem de rare cazurile în care mâncarea de mall te surprinde cu un gust aparte. Deviza e pe cantitate, mai degrabă decât pe calitate. Așa că nu m-am dus cu pretenții Michelin în farfurie când am decis să mănânc la Papa’s, cel mai nou restaurant deschis în food-court-ul de la Promenada Mall.

E un fast-food neaoș românesc, cu un meniu construit pe gustul majorității. Ciorbă de burtă, de văcuță, de perișoare, sarmale, minuturi - gen pulpe de pui, ceafă la grătar și mici, nelipsitele aripioare gătite în toate modurile posibile și, noua modă, crispy de pui. Că fară crispy, în ziua de azi nu te mai poți numi fast-food.

restaurant papa`s sibiu

Am ales un meniu combinat, pe care trebuie să fii ușor savant că să îl alcătuiești. Meniul costă 44,90 lei iar primul pas e simplu, poți alege orice ciorbă dorești. Provocarea vine la felul 2, în schimb. Poți alege orice preparat principal, cu condiția să nu depășească 19,90 și orice garnitură, cu condiția să nu depășească 7,90, că altfel nu iese calculul economic al promoției și dă Papa faliment.

Era mai simplu daca ar fi zis fară somon și coaste, că ambele preparate depășesc pragul, și fără cartofii țărănești, care, din nou, depășeau limita. Sunt 9,90, produs de lux. Așa a trebuit să îmi tot vântur ochii înspre meniul individual, să verific prețurile, ca să pot lansa o amărâtă de comandă. Meniul mai conține și un sos și o salată, cu usturoi respectiv de murături asortate, după cum m-a mânat pofta. Am luat o ciorbă de burtă în meniu și am mai pus în plus doi mici, o chiflă și un muștar. 64,75 de lei, în total.

restaurant papa`s sibiu

Daca nu s-ar supăra colegii că predau un articol incomplet, pe cuvânt că m-aș fi oprit aici, că e un chin să rememorez prânzul asta. Ciorba e o zamă chioară, căreia cu greu îi poți spune ciorbă, darămite și de burtă. Am mâncat cele 10-12 fideluțe de burtă din porție și am lăsat-o deoparte, noroc cu chifla. În orașul lui Kontiki e o insultă să vinzi așa ceva.

Șnițelul și orezul erau la limita dintre rece și călâi, până am forat prin ciorba de burtă s-au răcit cu totul. Pe măsură ce s-a răcit, șnițelul din raftul de congelate s-a întărit, de am rupt furculița în el pe la jumătate. Orezul curry e “cu ciuperci”, la fel de dese precum fideluțele din ciorba de burtă. Daca “ciupercile” ar fi început să se alerge în jurul farfuriei ar fi fugit în cerc până la sfârșitul lumii, fară să se prindă una pe alta.

restaurant papa`s sibiu

Spre totala mea surprindere, primul mic a fost bun, scăldat într-un muștar și el destul de bunicel. Al doilea probabil era de ieri sau din alt lot din congelator, că nu avea deloc același gust. L-am abandonat după prima mușcătură. Am mâncat mai puțin de jumătate din ce era pe tavă iar ultimul dumicat de pâine l-am dat pe gât cu Cola, să se umfle, să țină de foame. Sincer, nu știu dacă am mâncat undeva, vreodată, mai prost decât acum. Mâncare de congelator, fară niciun gust, împopoțonată cu un stand de prezentare care să îți ia ochii.

Sloganul fast-food-ului e Let’s eat. Ba let’s don’t, pentru mine, unul, a fost prima și ultima dată. Mai bine ronțăi o frunză de plastic din decorațiunile din food-court, gustul n-are cum să fie mai rău. 

Mastărșăf

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

@@@

Acum 1 an

Deci, se poate si mai prost decat la S...r M...a!
Raspunde

XLX

Acum 1 an

Da, pot sa confirm cele spuse in articol. Jale mare la aia prin mâncare.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 an

Bāi io mā gândesc de mult sā deschid o locantā unde sā se serveascā doar " suplimente alimentare" cā e cool, sunt " pe val" .....succes garantat! Ciorbā rece de granola! Iaurt vegan cu pomegranate crud! Pfuaiii ce as mai spāla creierele clientilor cu tembelisme de,-astea. Si cum le-as mai lua lovelele cu prostiii..... Am tot know how -ul in cap, un pic de curaj imi mai trebuie si in juma'de an scrieti despre mine la rubricā " Fitness Food take away" noul hop-si-asa al restaurantelor din Sibiu...hm? Nu zic rāu
Raspunde

Amn114

Acum 1 an

ciudat că nu și-au pus angajații să spună ce bună și gustoasă e mâncarea. Poate o fi conștienți că trag pe sfoară clientul...
Raspunde

???

Acum 1 an

Nici pilaful de la A....an nu mai e ce-a fost....Oricum, mai bun si mai ieftin decat in alte parti!
Raspunde

Mihai

Acum 1 an

Confirm cele descrise in articol. Nu ca ar fi altele mai bune in mall.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus