Sâmbătă,
24.02.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Strada Salcâmilor din Gușterița va fi modernizată: 2,6 milioane de euro pentru drumul care duce la Gușterland

Strada Salcâmilor din Gușterița va fi modernizată: 2,6 milioane de euro pentru drumul care duce la Gușterland

O nouă stradă din cartierul Gușterița, care să contribuie la dezvoltarea căilor de acces spre viitoarea zonă de agrement din Dealul Gușteriței, ar urma să fie modernizată de autoritățile locale. Investiția va depăși 2,6 milioane euro.

„Strada care va fi amenajată este un obiectiv important, care contribuie la stimularea practicării unor activități recreative și de agrement, inclusiv la utilizarea mijloacelor de transport nepoluante, aducând un aport considerabil reducerii emisiilor de CO2 și asigurării condițiilor optime pentru creșterea confortului și a calității vieții”, se arată într-un memoriu de prezentare a investiției depus la Agenția de Mediu Sibiu în vederea obținerii acordului de mediu. Memoriul a fost elaborat de compania Aspire Design SRL.

Este vorba despre modernizarea străzii Salcâmilor. În opinia autorilor proiectului, investiția va rezolva o serie de probleme legate de accesul spre Dealul Gușteriței, mobilitate, agrement și sport pentru sibieni și turiști.

strada salcamilor gusterita

Prin acest proiect se urmărește modernizarea spațiului carosabil, construcția de trotuare, dar și realizarea de piste pentru biciclete. Totodată, se propun a fi realizate lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, asigurare a iluminatului public stradal etc.

Citește și: Primul pas spre Gușterland. Modernizarea Dealului Gușteriței începe cu realizarea unei noi străzi

Lungimea străzii Salcâmilor, care urmează să intre în reabilitare este de 2,1 km, iar lățimea – 6 m, amenajată cu două benzi de ciruculație în dublu sens. Pentru circulația pietonală se va amenaja un trotuar pe partea stângă a străzii, cu lățimea de 1,3m. pentru circulația bicicliștilor se va amenaja pe partea dreaptă a străzii o pistă de biciclete, cu o lățime de 2,5 m, amenajată cu două benzi de circulțaie de 1,25m, fiind amenajată pe toată lungimea străzii. Totodată, se propun a fi amenajate parcări auto pe o suprafață de 275 mp, care ar urma să fie realizate perpendicular pe stradă.

„Lipsa unui spațiu carosabil și a unor căi de circulație pietonale necorespunzător destinației sale, atrage după sine un grad redus de urbanizare, confort scăzut al cetățenilor și poluarea mediului înconjurător. În prezent, nu există rețele de apă, canalizare și o infrastructăru de iluminat public sau tubulatură de cablaj metropolitan pe stradă”, se descrie situația actuală.

În justificare necesității proiectului se menționează că odată cu modernizarea străzii se vor realiza facilități pentru asigurarea deplasării pietonilor, precum și a bicicliștilor, în vederea încurajării practicării unor activități sportive și utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport ecologic, fapt de natură să profite cetățenilor. „Zona de agrement Dealul Gușteriței este un proiect pe care Primăria municipiului Sibiu îl desfășoară în prezent, având ca scop asigurarea unui loc în care sibienii pot petrece timpul alături de familie și prieteni, făcând sport sau bucurându-se de activități în natură”.

drum gusterita

Valoarea investiției este estimată la 113,2 milioane de lei cu TVA, echivalentul a 2,66 milioane euro. Perioada de implementare este prevăzută pentru o perioadă eșalonată de 13 luni, cuprinzând serviciile de proiectare și achiziții de lucrări, în timp ce lucrările de construcții propriu-zise se vor putea executa într-o perioadă de 7 luni.

Precizăm că în prezent Primăria Sibiu desfășoară studii de fezabilitate pentru investițiile Modernizarea străzii Mălinului – Tronson II și Amenajare zona de agrement Dealul Gușteriței.

Citește și: Cum va arăta Gușterlandul: Primele imagini cu centrul de agrement din Dealul Gușteriței

Amintim că anul trecut reporterii Turnul Sfatului au realizat un reportaj de la fața locului, pentru a prezenta situația infrastructurii precare din cartierul Gușterița în contextul anunțurilor Primăriei de a investi în dezvoltarea zonei.

Citește și: FOTO-VIDEO Pe dinafară-i vopsit gardul, înăuntru... Gușterland-ul

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2268

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Votant FDGR

Acum 1 an

Terra Building! Amin!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

firma lu tov trifu cu cât o făcea
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

Încă un proiect pentru comunitate! Mulțumim PMS, nu vă lăsați influențați de comentariile venite de la ferma roșu-haurie de postaci!
Raspunde

Dfghdfgh

Acum 1 an

deci ditamai strada cu trotuar, pista de biciclete si 2 cai de rulare pentru masina plus parcari costa mai putin decat pista de biciclete de pe malul cibinului. na asta da treaba si calculatie ca la sasi... :)
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Excelentă remarca ! Chapeau. Inclin sa cred că e ceva legat de vopsirea cu verde a asfaltului, zic. De iese mai scumpă o pistă decât o stradă. -:)) Sau, na, asta va fi o stradă pentru săraci pe când pistele sunt pentru burgheji
Raspunde

Paul

Acum 8 luni

Nu se mai aude nimic din partea primăriei pt acest proiect ? Sau cei 2,66 mil. euro nu mai ajung ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus