Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

Cum să circuli corect în noul sens giratoriu de lângă Stadionul Municipal

Cum să circuli corect în noul sens giratoriu de lângă Stadionul Municipal

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a transmis luni dimineață un set de informații despre cum pot circula șoferii corect în noul sens giratoriu de lângă Stadionul Municipal.

Concret, indicațiile se referă la reconfigurarea sensului giratoriu situat la intersecția străzilor Nicolaus Olahus și Octavian Goga.

giratoriu stadion

Astfel, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Sibiu împreună cu reprezentanții Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu au stabilit necesitatea înființării pe strada Nicolaus Olahus a unei benzi dedicate exclusiv virajului la dreapta către strada O. Goga

sens giratoriu stadion

Din sens opus, conducătorii auto care circulă spre strada Școala de Înot, pot alege banda unu de circulație, destinată exclusiv circulației pe direcția înainte.

Cele două benzi de circulație anterior menționate au fost delimitate prin marcaj longitudinal continuu, fiind astfel INTERZISĂ pătrunderea pe acestea sau părăsirea lor până la întâlnirea marcajului longitudinal discontinuu.

Pe strada Octavian Goga au fost înființate două benzi de circulație: una pentru circulația spre dreapta, spre Bulevardul Mihai Viteazu și una spre stânga, spre strada Școala de Înot.

circulatie giratoriu

”Rugăm pe această cale conducătorii de vehicule să se încadreze din timp pe banda corespunzătoare direcției de mers voite și să circule numai în direcțiile permise de marcajele rutiere întâlnite premergător intrării în sensul giratoriu. Reamintim faptul că, încălcarea marcajului longitudinal continuu constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 870 lei și 1.160 lei”, au transmis polițiștii sibieni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Gigi

Acum 2 luni

La prima vedere pare o reconfigurare interesanta si chiar buna, dar la o analiza mai in detaliu as spune ca e cam nasol. Banda de pe Nicolaus Olahus dedicata exclusiv virajului la dreapta nu are continuare/banda dedicata pe Goga, ci forteaza soferii sa schimbe banda dupa sensul giratoriu, asfel mutand punctul de conflict intre masini in zona trecerii de pietoni de pe Goga. Acest lucru este cam tembel doarece soferii de pe directia Olahus->Goga vor fi nevoiti sa fie atenti IN MERS atat la masinile de pe banda 2 (vedere periferica sau intors capul), cat si la eventualii pietoni angajati in traversarea intersectiei, iar avand in vedere ca curba este una laaaarga, asta se va intampla la viteze destul de mari. Deci reconfigurarea asta poate fi o reteta pentru dezastre, nepunandu-se accent pe siguranta pietonilor, ci pe o pseudo fluidizare a traficului. Poate o solutie ar fi mutarea trecerii de pietoni de pe Goga mai spre coltul intersectiei, iar pana in trecerea de pietoni marcajele benzilor sa fie continue, sau chiar delimitate de obstacole, astfel mutandu-se punctul de conflict (schimbarea benzilor) dupa trecerea de pietoni. Dar nici "solutia" asta n-ar garanta ca soferii de pe Olahus->Goga vor fi mult mai atenti la pietoni si nu la masinile de pe banda 2 pentru a se pregati de schimbarea benzii. Deci mai bine lasau ca inainte.
Raspunde

Andrei

Acum 2 luni

Vezi ca te cearta Vivi Drăgan imediat :)))....poate ne explica tot el ce au făcut pe Transilvaniei cu Bdul Victoriei.... Apar benzile mai ceva ca-n povesti...
Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 2 luni

Scoala de Inot spre centru nu este aglomerată, așa că amenajarea e logică, nu te mai da analist rutier
Raspunde

K.Samuel

Acum 2 luni

Conform marcajelor?
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 2 luni

Romania lucrului bine facut: fiecare giratoriu cu regulile lui "speciale", la fel cum suntem si la capitolul pensii "speciale"
Raspunde

Bubi Seven

Acum 2 luni

Militia e cu noi! Oare de ce mai e sens giratoriu, nu se aplica legea ! Cred ca fiecare militian si-a ales un sens giratoriu din oras si il configureaza cum doreste ! Sau aia de la gardienii spatiului verde din oras au facut planul !
Raspunde

Radu

Acum 2 luni

Corect, sensul giratoriu e sens giratoriu. Nu inventați reguli excepționale că nu mai e nimic normal in ritmul acesta
Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 2 luni

Vezi vreo regulă care nu e în Codul Rutier? Sau la ce te referi? Sau doar postezi la comandă, fără să citești?
Raspunde

Chirica

Acum 2 luni

Giratoriile astea sunt marcate fix pentru localnici. Un sofer din alta localitate nu prea are cum sa respecte toate fanteziile celor ce le-au marcat. De ex., trec zilnic de mai multe ori prin giratoriul de la Ramada, inspre Saguna. Nu am vazit nici macar o singura masina inamatriculata in alt judet care sa respecte linia continua cand faci dreapta spre parcarea 90 si Tribunei. Probabil ca GPS-ul le zice sa faca dreapta si ei fac dreapta indiferent de linia continua. Nu mai vb ca destule masini de SB fac la fel. Asta cu marcajele particularizate pe fiecare giratoriu e durere de cap majora mai ales daca stau politistii in tufe la supraveghere...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus