Sâmbătă,
04.02.2023
Heavy Snow
Acum
1°C

De mâine schiem din nou. Se deschide sezonul la Arena Platoș Păltiniș

De mâine schiem din nou. Se deschide sezonul la Arena Platoș Păltiniș

Un nou sezon de schi și snowboard se deschide mâine, 30 noiembrie în complexul Arena Platoș Păltiniș. Get United, petrecerea tradițională a deschiderii sezonului, are loc pe 1 decembrie.
 
Stațiunea Păltiniș se animă, din nou, de mâine, când un nou sezon de schi și snowboard se deschide la Arena Platoș Păltiniș, transmit reprezentanții complexului. O nouă instalație de transport pe cablu a fost montată pe pârtia E, până acum o pârtie de legătură între pârtiile A și D. Prin teleschiul montat, pârtia devine independentă și oferă și mai mult spațiu schiorilor începători care doresc să învețe tainele acestui frumos sport în perfectă siguranță.

„Complexul nostru este unul destinat în primul rând familiilor și începătorilor. Ne dorim ca toți cei care vor să schieze să o poată face în siguranță, pe pârtii adaptate pentru toate nivelurile de experiență. Cum la Arena Platoș Păltiniș vin foarte multe familii cu copii, pârtiile destinate începătorilor deveneau deja un pic prea aglomerate, acesta a fost principalul motiv pentru care am modernizat pârtia E, ca să le oferim și mai mult spațiu, pentru o experiență cât mai plăcută”, spune Dan Gherman, administratorul complexului din Păltiniș. Pe lângă instalația de transport pe cablu, pârtia a fost dotată și cu instalație de nocturnă, astfel, la Arena Platoș Păltiniș se poate acum schia pe toate pârtiile și după lăsarea serii, inclusiv pe pârtia de săniuțe.

În ciuda temperaturilor oscilante, tunurile de zăpadă au funcționat din greu în ultima săptămână și au acoperit cu zăpadă pârtia D, care va fi deschisă începând de mâine. În funcție de temperaturi, în perioada următoare vor fi acoperite cu zăpadă artificială și celelalte pârtii. 

Programul de funcționare al complexului în mini-vacanța ce urmează va fi următorul:

30.11.2022 - 10.00 - 21:00
01.12.2022 - 10:00 - 21:00 (eveniment GetUnited)
02.12.2022 - 10:00 - 21:00
03.12.2022 - 09:00 - 21:00
04.12.2022 - 09:00 -17:00
 
Tot pentru o experiență cât mai plăcută, în timpul verii s-a lucrat din greu și la extinderea rețelei de parcări a complexului. Pe lângă cele 600 de locuri de parcare deja existente s-au creat alte 250, în 3 parcări sezoniere, care vor fi deschise în weekenduri și în perioada de vârf a sezonului. Cea mai mare dintre aceste trei noi parcări a fost creată la baza pârtiilor B. Ea va fi funcțională în condiții ceva mai speciale, doar pentru mașinile bine echipate și doar pentru cei care au echipament de schi sau snowboard, pentru că la baza pârtiilor B încă nu există și un centru de închiriere de echipament.
 
Get United, de 1 decembrie
 
Ca în fiecare an, sezonul la Arena Platoș Păltiniș se deschide cu o petrecere. DJ FunkyDrop, DJ STF și DJ K-Lu vor anima prima petrecere a sezonului, care va avea loc la ApresSki-ul de la baza complexului. Temerarii schiului și snowboardului se vor întrece într-o nouă ediție a concursului Arena Jib pentru care a fost pregătit un set-up foarte spectaculos, format dintr-un Down-rail, un Down-Box, un Fat-box și un Spine wall-ride. Calificările se desfășoară pe timpul zilei și au format Jam Session. Concurenții au un timp limită, o oră pentru cei de la categoria Open și o oră pentru concurenții din categoria Pro, în care execută slide-uri și trick-uri cât mai tehnice, complexe și variate. Concurenții care reușesc cele mai bune evoluții se califică în finală. Finalele se desfășoară pe nocturnă și presupun 10 manșe pentru fiecare participant calificat. Ordinea de start în fiecare manșă de finală este stabilită în funcție de rezultatele din calificări. Pentru fiecare categorie de concurs, concurentul care s-a calificat cu cel mai bun punctaj va pleca ultimul. În urma evoluțiilor din finală se va stabilii și Best Trick ul pentru categoriile ski și snowboard. Concurenții vor fi premiați cu echipament sportiv de profil oferit de către magazinele H2O și FreeSport. 

foto Arena Platoș

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Sibian SB

Acum 2 luni

Preturi mari! Dar avem sibieni cu bani!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus