Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Junii Sibiului sărbătoresc alături de românii din Spania

Junii Sibiului sărbătoresc alături de românii din Spania

În perioada 3-6 decembrie 2022, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” întreprinde un turneu în Spania pentru a celebra, alături de comunitatea de români, Ziua Națională a României.

La începutul lunii decembrie, români de pretutindeni marchează Ziua Națională a României, iar Junii Sibiului vor fi alături de comunitatea din Spania. Astfel, în perioada 3-6 decembrie 2022, artiștii sibieni sunt invitați să susțină spectacole de dansuri și cântece populare pe tărâm spaniol.

În acest context, Junii Sibiului vor participa la cel mai mare eveniment cultural românesc, ce reunește, la Madrid, mii de oameni care se întâlnesc pentru a cânta, a juca şi a degusta bucate româneşti. Obiceiuri şi dansuri populare din zonele reprezentative ale țării noastre, precum şi piese vocale şi instrumentale de mare valoare, în interpretarea soliștilor Dumitru Teleagă, Mioara Velicu, Robert Târnăveanu, Oana Tomoiagă, Sînziana Ștefan, Gabriel Dumitru, a taragotistului Adrian Neamţu și a țambalistului Cătălin Iancu, vor fi oferite publicului, în cadrul unui spectacol al cărui concept artistic este semnat de coregraf şi manager Silvia Macrea. Periplul muzical-coregrafic va fi condus de Iuliana Tudor. 

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României sunt organizate de Asociația Muncitorilor din Spania, în colaborare cu Radio Românul din Madrid, și includ un târg de produse tradiționale românești. Acestea se desfășoară în Torrejón de Ardoz, Polígono industrial Las Monjas, pe Calle Tropico, nr. 6, 28850, Madrid, în data de 4 decembrie 2022, orele 12-22; intrarea este liberă. Manifestarea este organizată cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, sub înaltul patronaj al Ambasadei României la Madrid.

Pentru Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, a cărui activitate este posibilă cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu, acesta este cel de-a șaselea turneu în Spania, după cele întreprinse în anii 1991, 2007, 2010, 2011 și 2014.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Dragos

Acum 1 an

Încă un turneu de mare succes, finanțat integral din bani publici! Sa traduc: parte din impozitele plătite de noi, merg catre finanțarea plimbărilor acestui grup de dănțuitori. O fi bine…o fi rău…?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus