Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

”Am renunțat după jumătate de oră”. Centrul Sibiului a devenit o baie de mașini la începutul minivacanței

”Am renunțat după jumătate de oră”. Centrul Sibiului a devenit o baie de mașini la începutul minivacanței

Strada Cetății, strada Gheorghe Lazăr și Gen. Magheru, zona Pieței Schiller și a parcării de pe Cazarma 90, dar și câteva străzi din Orașul de Jos au fost invadate de șiruri de mașini în prima după-amiază a ”minivacanței de 1 Decembrie”.

Șoferi din București, Alba, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Olt și Dolj, în special, și-au setat ”centrul Sibiului” în aplicațiile de ghidaj cu ajutorul GPS-ului în excursia lor către Sibiu. Târgul de Crăciun din Piața Mare este principala atracție, iar mulți dintre cei care au ales să vină cu mașina la Sibiu n-au mai avut răbdare să caute și un loc de parcare. ”Am renunțat după jumătate de oră de plimbat pe străduțele acestea. Imediat trebuie să ne întoarcem acasă și noi eram în mașină căutând un loc de parcare. E a doua oară când vin la Sibiu în vizită, dar data trecută nu era atâta aglomerație”, povestește șoferul unei mașini înmatriculată în Alba, care a decis să parcheze pe trotuarul de pe strada Cetății.

Parcări „dublate” pe strada General Magheru

Nu dorește să vorbească în fața camerei, după cum nu doresc nici membrii unei familii venită din Bistrița-Năsăud. ”Avem cazarea aici, în centru. Unde să lăsăm mașina? A, n-am căutat mult, deoarece când am ajuns noi tocmai pleca un domn”, vorbesc pe rând soțul și soția a căror mașină de teren a încălecat un trotuar de pe strada A.D. Xenopol.

Căutarea unui loc de parcare cât mai aproape de centru a generat cozi leneșe de mașini în zona pieței Schiller, unde un echipaj al Poliției locale nu a prea ”speriat” turiștii: și trotuarele din această piață au fost încălecate de șoferii dornici să-și lase mașinile cât mai aproape de centrul Sibiului.

Al doilea echipaj al Poliției locale aflat cu o autospecială pe teren în prima seară a minivacanței se afla pe strada Ocnei, înainte de Podul Minciunilor, pentru a descuraja turiștii să încerce să urce cu mașinile înspre Piața Mică.

Citește și Câte mașini s-au ridicat în Sibiu după deschiderea Târgului de Crăciun

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Bambolero

Acum 2 luni

Tot gealatu cu ceafa groasă vrea să-și parcheze coșciugul 2.0 TDI în buza târgului, să nu-i dăuneze lu pisi mersul pe jos
Raspunde

Sparrow

Acum 2 luni

Am vāzut si doctori si profesori universitari fācând exact la fel. Ba chiar împārtind sudālmi la adresa celorlalti.
Raspunde

Carcotel

Acum 2 luni

Invazie de coca de neanderthal care nu au mai vazut in viata lor luminite probabil :) Autoritatile ca de obicei, statice si fara reactie. Neplacerile cauzate sunt doar pentru locatarii din zone, in rest, toata lumea fericita. PS: Greu era sa isi lase masina undeva mai departe de centru si sa-si mute fizicul pe jos pana la targul "Vietii"...
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 2 luni

Parcarea din gara e goala,dar de ce sa o lași acolo când o poți parca sub brad?Cred că acest târg ar trebui scos din buricul orașului și dus în Obor.Dar primăria nu poate lăsa de izbeliște pe cei cu apartamente in regim hotelier,nu?
Raspunde

X-ulescu

Acum 2 luni

La insiruirea judetelor de unde erau masinile, nu lipseste cumva si Valcea?
Raspunde

Carcotasul de serviciu

Acum 2 luni

Vâlcenii sunt de-ai casei..
Raspunde

Dragos

Acum 2 luni

Și când te gândești ca ar fi atât de simplu: dotați agenții poliției locală cu o imprimanta mobila. In momentul in care o mașina este parcata neregulamentar, se face poza, se emite amenda, se printează pv-ul, se lipește pv-ul de parbriz. In alta ordine de idei, nu inteleg de ce vin oltenii la Târgul de Crăciun Sibiu…parca le făcuse Olguța cel mai frumos Târg de Crăciun din Europa…
Raspunde

Xyz

Acum 2 luni

Stai sa vezi ce va fi la primul meci de fotbal, pe “noul” stadion
Raspunde

Andrei

Acum 2 luni

Și pe Macelaru erau doar 4 mașini parcate, la gara un sfert de parcare goala, dar toți vor sa intre cu mașina în centru. Și după se plâng ca au stat blocați ca bizonii. O căutare minima și rezolvau problema.
Raspunde

Y

Acum 2 luni

E fain că jumătate din mașini sunt din Sibiu. Și unele poze sunt din parcări obișnuite, precum cea de la gară.
Raspunde

ID

Acum 2 luni

Cât de frumos și de civilizat ar fi sa se amenajeze câteva parcări mari la intrările în Sibiu, iar de acolo, transport in comun până în Centru... Cei care vin in vizita, nu se mai plâng că le este ridicată mașina, iar cei din oraș își pot vedea liniștiți de cotidian. Dar e greu la noi...
Raspunde

Luci

Acum 2 luni

Și în tot acest timp parcarea din piață Gării era probabil goală... propun realizarea unei pagini pe site-ul sibiu.ro și in aplicație în care sa afli în timp real câte locuri de parcare sunt disponibile în câteva parcări mai mari din Sibiu, teatru, cazarma 90, gara. Ar ajuta mult turiștii. Chiar dacă sunt mulți care vor sa parcheze sub brad. In plus asa cum exista indicatoare pentru inelul central, sa existe indicatoare pentru aceste parcări.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus