Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

România a început sâmbătă exportul de gaze către Republica Moldova

România a început sâmbătă exportul de gaze către Republica Moldova

România a început sâmbătă la orele prânzului exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Transgaz.

"Astăzi (sâmbătă - n.r.), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcţia România - Republica Moldova. Sunt nominalizaţi 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcţionează normal", au precizat oficialii companiei transportatoare de gaze.

Potrivit acestora, este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.

Pe 22 noiembrie, oficialii de la Chişinău au precizat că Gazprom va reduce din 1 decembrie cu 56,5% livrările de gaze naturale către Republica Moldova, acuzând că numai o parte din volumul de gaze pe care-l livrează acestei ţări prin conductele care traversează Ucraina ajunge efectiv în Republica Moldova.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Leon

Acum 1 lună

Gazul ala ar trebui platit cu tunurile date de americani.... Bechtel, City Asigurari si altele. Moldovenii nu cred ca au cu ce sa plateasca.

Raspunde

Rob

Acum 1 lună

Parcă era criză energetică, lipsă de gaz, reduceri de consum, scumpiri...

Raspunde

Ion

Acum 1 lună

Pai drăguță, nu avem pentru români gaz și curent, dar avem pentru moldoveni, ucraineni și dacă n-o cere pentru nemți, austrieci, etc. Noi putem răbda.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus