Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
2°C

ULBS a actualizat tarifele pentru închirierea sălilor de conferințe și a spațiilor de cazare: „Valorificarea spațiilor prin chirii să se regăsească în bugetul de venituri proprii”

ULBS a actualizat tarifele pentru închirierea sălilor de conferințe și a spațiilor de cazare: „Valorificarea spațiilor prin chirii să se regăsească în bugetul de venituri proprii”

ULBS a actualizat tarifele pentru închirierea spațiilor sale – săli de conferințe și aule studențești – precum și a spațiilor de cazare pe care le deține în municipiu și în Păltiniș. Spațiile de cazare devin mai scumpe față de tarifele aprobate în 2021. E vorba despre gestionarea spațiilor conform principiului autonomiei universitare în vederea acumulării de venituri proprii la bugetul instituției, explică reprezentanții ULBS.

Senatul universității sibiene a aprobat în unanimitate actualizarea tarifelor pentru anul universitar 2022-2023, care se referă la gestionarea spațiilor de către Biroul evenimente Academice.

Biroul evenimente Academice al ULBS gestionează în total nouă spații pentru desfășurarea unor evenimente științifice, dintre care două dispun și de spații de cazare. Cele mai mari locații, din punctul de vedere al numărului de locuri în sală, sunt Aula Magna (230 de locuri în sală și zece fotolii pentru scenă), Aula „Avram Iancu” (142 locuri în sală și șapte fotolii la masă) și Sala Senatului (98 locuri în sală și cinci fotolii la prezidiu). ULBS mai dispune de locuri de cazare la Centrul de Cercetare și Perfecționare (44), situat în zona Arena Platoș din Păltiniș, și la Centrul de Reuniune Academică (20) din Sibiu, strada Banatului, nr. 6.

Sala Senatului ULBS

Conform hotărârii senatorilor ULBS, tarifele pentru închirierea unor spații în vederea desfășurării de manifestări cu caracter științific și cele pentru închirierea unor bunuri mobile corporale au fost modificate din euro în lei, iar cele pentru închirierea spațiilor de cazare s-au mărit față de sumele aprobate în 2021.

Astfel, în anul universitar 2022-2023, câte 250 de lei pe oră va fi tariful pentru închirierea sălilor de conferință situate în Centrul de Reuniune Academică (50 locuri la parter și 50 locuri la etaj), în Centrul de Cercetare și Perfecționare din Păltiniș (50 locuri), precum și a Sălii Consiliului de Administrație (27 locuri). Tot 250 lei/ora va costa și închirierea Centrului de creație tehnică, cercetare, inovație și inventică ULBS D-School.

Închirierea Aulei „Lucian Blaga” cu 40 de locuri în sală va costa 400 lei/oră, iar o oră pentru organizarea de manifestări științifice în Aula Magna, Aula „Avram Iancu”, Sala Senatului și în spațiul EDUHUB (de la parterul cantinei studențești) va costa câte 500 de lei.

În ceea ce privește închirierea spațiilor de cazare pe care le gestionează universitatea din Sibiu, acestea au fost aprobate cu un tarif unic pentru toți utilizatorii, cu sume diferite pentru sezoanele de vară, iarnă și perioada sărbătorilor. Până acum, prețurile erau clasificate în funcție de categoria de beneficiari - elevi/studenți, personal angajat al ULBS și alte persoane.

Spre exemplu, pentru spațiile din cadrul Centrului de Reuniune Academică de pe strada Banatului, studenții plăteau vara 45 lei/persoană/noapte, personalul angajat al ULBS – 60 lei, iar ceilalți - 80 lei. Iarna tariful era de 50 lei, 70 lei, respectiv 90 lei, iar în perioada sărbătorilor – 55 lei, 75 lei, respectiv 100 lei.

În spațiile de cazare din Păltiniș, tarifele erau în funcție de categoria de beneficiari, perioadă și tipul camerei. Studenții și elevii puteau plăti între 40-60 lei pentru o persoană pe noapte, în funcție de tipul camere (single, dublă, triplă sau pat supleant), iarna – între 40-75 lei și în timpul sărbătorilor – între 50-85 lei. Tarifele pentru personalul angajat era de 40-65 lei vara, 40-80 iarna și 60-90 în timpul sărbătorilor. Cel mai scump plăteau ceilalți doritori de a închiria aceste spații din locația Centrului de Cercetare și Perfecționare: 50-80 lei vara, 50-90 lei iarna și 60-120 lei în timpul sărbătorilor.

Pentru noul an, legislatorii ULBS au aprobat tarife unice, diferențiate doar de perioada anului. Astfel, în ambele centre ale universității unde sunt spații de cazare vara tariful va fi de 80 lei/persoană/noapte, iarna – 100 lei, iar în timpul sărbătorilor – 120 lei.

Potrivit administrației ULBS, actualizarea tarifelor are loc în conformitate cu „Strategia ULBS 2020-2024”, avându-se în vedere inclusiv acumularea de venituri proprii la bugetul instituției.

„Printre alte acțiuni strategice se regăsesc activtăți în directă legătură cu spațiile și dotările gestionate de Biroul Evenimente Academice. Amintim aici de creșterea vizibilității naționale și internaționale a ofertei academice și științifice prin organizarea de conferințe științifice, workshopuri/cursuri/seminarii la care susținerea logistică și a spațiilor necesare desfășurării evenimentelor este de o însemnătate majoră. La toate acestea se adaugă posibilitatea creșterii veniturilor proprii printr-o bună gestionare și organizare a acestor spații și a logisticii aflate în gestiune. În consecință, așa cum rezultă din principiul autonomiei universitare (...) scopul procedurii de gestionare a spațiilor din patrimoniul ULBS este acela de a stabili regulile necesare pentru utilizarea spațiilor și dotărilor existente în acestea, pentru buna desfășurare a acțiunilor academice și/sau nonacademice programate precum și valorificarea spațiilor prin chirii care să se regăsească în bugetul de venituri proprii a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu”, a explicat șeful Biroului evenimente Academice din cadrul ULBS, Mircea Ștețiu, scopul actualizării tarifelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1191

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Precup V.

Acum 1 an

Pe chiriasii chinezi (Centrul Confucius) ar trebui sa-i cam dati de tot afara, nu ne trebuie in oras propaganda unui stat autocrat care isi bate joc de proprii cetateni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus