Marţi,
18.02.2025
Ninsori Usoare
Acum
-4°C

Am fost la noul restaurant spaniol din Sibiu. Și am mâncat un fel de gulaș ca o ciorbă de fasole

Am fost la noul restaurant spaniol din Sibiu. Și am mâncat un fel de gulaș ca o ciorbă de fasole

La Rambla se numește cel mai nou restaurant deschis la Sibiu. După numele de origine spaniolă (La Rambla e cea mai cunoscută stradă din Barcelona), restaurantul promite experiențe culinare mediteraneene. Noi era să nu intrăm, la prima vizită: interiorul e iluminat difuz, iar cum nu era nimeni înăuntru credeam că e închis. După care am văzut orarul.

La Rambla a fost deschis de câteva zile în locul unde a funcționat vreo câțiva ani restaurantul Enzo, pe pietonala Nicolae Bălcescu. Are două mese de câte două persoane la vitrinele care dau în stradă, în interiorul cu o singură cameră fiind alte aproape zece mese, majoritatea cu câte șase locuri.

Lumina domoală a mai fost ațâțată după ce am intrat noi, iar veiozele au fost aprinse pe mai toate mesele. Locul miroase a nou, e amenajat decent, muzica iberică sună în boxe la un ton de surdină.

Ospătarii, doi la număr, au fost amabili și prietenoși. Și foarte prompți. Totuși, în ora cât am stat în ”La Rambla” am fost singurii clienți.

Meniul tipărit pe o foaie A3 nu prea bate cu ceea ce promite restaurantul prin nume și slogan. Adică, în afară de tapas, tapas bravas și – evident – paella, n-am prea găsit preparate care să facă diferența față de celelalte restaurante din Sibiu care nu și-au asumat un astfel de meniu.

La aperitive, prin urmare, poți alege și tartar de somon, dar și un mix de brânzeturi în fruntea căreia este telemeaua, în timp ce la supe poți trece de la o supă cremă de ardei copt cu brânză de capră la o ciorbă de pui care poartă numele localului.

La felurile principale oferta include și șnițele de pui, și burger, și pieptă de rață, și vită și porc, evident. Meniul mai include și două feluri de paste (cu vită și mix de ciuperci și carbonara), câteva salate, dar și trei preparate pentru vegetarieni (dovlecel, legume cu piure de dovlecel și spaghete cu legume).

Estofado hungaro, la restaurantul La Rambla

Am ales, ai întâi de la categoria supe, o farfurie cu ”estofado hungaro”. În fapt, o combinație de ciorbă de fasole boabe cu gulaș. Are și carne de porc, dar și carne de vită, are și boabe de fasole, dar și cartofi, și morcov, și țelină, și ceapă, dar și pastă de gulaș. ”O ciorbă de fasole picantă”, după cum avea să rezume și ospătarul.

Adusă alături de o ceapă roșie, ciorba a fost cât se poate de bună. Chiar foarte bună. Prin urmare, pasionații de gulaș și de ciorbă de fasole boabe au unde să ”mixeze” cele două gusturi.

Pui mediteraneean, la La Rambla

După câteva replici schimbate la final de primul fel, pe masă a fost adus și felul principal. În cazul meu, am cerut un pui mediteraneean. A venit tratat cu un sos cu soia, pe un pat generos de orez peste care s-au mai împrăștiat legume și fructe reci, tăiate cubulețe: castraveți, mango, ardei și avocado cred că am recunoscut.

Somon la grătar, la La Rambla

De cealaltă parte a mesei, colega mea a comandat un somon la grătar. A venit însoțit de un orez negru mult mai bun decât cel pe care aveam să ”dărăbesc” puiul meu și un sos de citrice din portocale, lămâie și unt. Somonul avea o textură foarte fragedă.

Tartă cu ciocolată și fructe de pădure, la La Rambla

La final, am împărțit un desert, ales din cele patru din meniu, toate promise a fi gătite în bucătăria restaurantului. Am ales o tartă cu ciocolată și fructe de pădure (mai erau papanași, clătite și un desert cu oreo). Dulcele ales nu a fost strident, combinația cu fructele acrișoare punctând și la capitolul ”cromatică”.

După 50 de minute de la comanda dată în La Rambla am cerut și primit nota. 181 de lei ne era cerut: 65 de lei a costat somonul, 40 de lei – puiul mediteraneean, 22 de lei gulașul cu fasole și 25 de lei tarta cu ciocolată. Am mai plătit 12 lei pentru o porție generoasă de țuică fiartă și 17 lei pentru o sticlă cu apă.

Don Quijote de La Viena

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

7 comentarii

Sparrow

Acum 2 ani

Pāi si Enzo? La Enzo am intrat o singurā datā, am fost tratat de parcā mi se fācea o mare favoare cā personalul catadicseste sā lucreze. Merindea bunā dar nu sā cazi lat de admiratie. Oricum la Enzo era mai degrabā ca la Enzo Ferrari. Bāi, problema cea mai mare a restaurantelor din centru ( balcescu, cele douā piete, arhive si cetāti) e cā sunt toate mediocre. Poleialā si locatie, atât. Nu au o " semnāturā" distinctivā, sunt genul de fast food cu scaune si mese si terase, ah si mai scumpe...
Raspunde

Unsibian

Acum 2 ani

Probabil o ciorbă reîncălzită a tipului care are Jacob și Benjamin.
Raspunde

S

Acum 2 ani

Toate, dar TOATE , restaurantele de pe Balcescu sunt cel putin o prosteala pentru portofel , ba chiar la unele dupa ce le dai banii iti mai e si rau de la voma aia de mancare
Raspunde

Alex

Acum 2 ani

Nu prea aduce a meniu spaniol, și apoi vine cu papanași și țuică fiartă.
Raspunde

Pofticiosul

Acum 2 ani

Halal meniu! In afara de chichitele alea constand in cubulete de fegume sau fructe, restul e ca la cantina partidului sau a sindicatului. O ciorba de fasole, mai picanta, cu afumatura, pui cu orez fiert. O prajitura de ciocolata. Bobitele de fructe erau doar pt. impresia artistica! Si scump, scump de tot!
Raspunde

Gospodina

Acum 2 ani

Dati banii degeaba la restaurante cu denumiri pompoase si meniu de 3 parale... Acasa nu puteti manca?!
Raspunde

Sorin

Acum 2 ani

Pai unde e paella fructele de mare jamonul ceva bere vin spaniol un entrecot chuleta daca vii cu tipic spaniol nu vorbesti numai de Barcelona oricum aveau posibiltatea de a castiga mai bine in Spania mai bine ramaneau acolo daca vrei sa fii mai castigat in romania deschizi o shaormerie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus