Marţi,
08.10.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Cum vrea Muzeul Național Brukenthal să atragă tinerii să viziteze cea mai recentă expoziție. Colecție de produse despre marele furt din 1968: „Niciodată nu am avut un hanorac personalizat”

Cum vrea Muzeul Național Brukenthal să atragă tinerii să viziteze cea mai recentă expoziție. Colecție de produse despre marele furt din 1968: „Niciodată nu am avut un hanorac personalizat”

Muzeul Național Brukenthal a găzduit ieri, 12 decembrie, vernisajul expoziției „Marele furt de la Brukenthal 1968”. Expoziția redă povestea lucrărilor furate, până la întoarcerea în România a celor patru lucrări recuperate în 22 iulie 1998. Pentru a atrage tinerii, Muzeul Brukenthal a pregătit și mai multe produse personalizate care fac parte din seria de produse Cherish Art.

Citește și Şasiul unuia dintre tablourile furate de la Muzeul Brukenthal în 1968, expus pentru prima dată. 4 tablouri sunt încă căutate prin Interpol

Pentru a marca altfel vernisajul expoziției, toți cei care ajung în aceste zile la muzeu vor avea posibilitatea să cumpere căni, magneți, hanorace, sacoșe sau șepci personalizate, care poartă mesajul sugestiv „Have you seen this painting?”

„Nu este pentru prima dată când Muzeul Național Brukenthal propune spre vânzare produse prilejuite de diferite expoziții. Am mai avut acest lucru la expozițiile pe care le-am organizat cu George Șerban. Dat fiind faptul că această expoziție, credem noi, are un impact în comunitate și va fi o expoziție care sperăm că va fi vizitată de mulți oameni, am hotărât ca pe lângă partea de expoziție să avem și câteva suveniruri destinate ei. Atunci am decis să personalizăm pe lângă tradiționalul magnet sau cană și hanorace și șepci și plase de in”, a spus Alexandru Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal, pentru Turnul Sfatului. 

Cât costă produsele 

Cel mai ieftin din colecția de produse personalizate este magnetul care costă 4 lei. O cană personalizată este 30 de lei, plasa din in are același preț, șapca costă 22 de lei, iar hanoracul este 223 de lei.

„Muzeul Național are o poveste interesantă cu acest jaf care s-a petrecut în 1968 și am considerat că este de bun augur ca cei care ne calcă pragul și care doresc să aibă o amintire să își cumpere și un suvenir. Niciodată nu am avut un hanorac. Am încercat să venim cu produse pentru tineri cu un grafic destul de atrăgător”, a mai spus Alexandru Chituță.

În 1968 au dispărut 8 dintre cele mai valoroase tablouri din colecția europeană a muzeului. Autorii nu au fost depistați niciodată, iar evenimentul a rămas până astăzi drept cel mai mare furt de opere de artă din România. Expoziția de la Muzeul Național Brukenthal rămâne deschisă până în 26 februarie anul viitor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus