Joi,
25.07.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Consulatul Germaniei a inaugurat prima lucrare de artă stradală: o fată şi un băiat se țin de mână în mijlocul unor cercuri în culorile României şi ale Germaniei

Consulatul Germaniei a inaugurat prima lucrare de artă stradală: o fată şi un băiat se țin de mână în mijlocul unor cercuri în culorile României şi ale Germaniei

Pentru prima dată, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu a inaugurat miercuri, în incintă, o lucrare de artă stradală, semnată de artistul local Claudiu Peţa, cu prilejul sărbătoririi a trei decenii de prietenie şi parteneriat româno-german în Europa, relatează Agerpres

"V-am promis inaugurarea unei lucrări de artă stradală în prezenţa artistului. Aici este (lucrarea n.r.) şi aici este artistul. Un călduros bine ai venit, Claudiu Peţa!", a spus în momentul inaugurării, consulul Germaniei la Sibiu, Kerstin Ursula Jahn.

Artistul Claudiu Peţa a afirmat că este un "act de curaj" ca un consulat să aibă în curte, pe propria clădire, o lucrare de artă stradală.

"Sunt de-a dreptul onorat că am fost invitat să execut această lucrare (...) mă bucur enorm că am reuşit să duc la îndeplinire dorinţa doamnei consul şi a transmite emoţia celor 30 de ani de prietenie şi parteneriat, sărbătoriţi anul acesta, de ambele ţări", a declarat autorul lucrării, Claudia Peţa.

Lucrarea de la consulatul german prezintă doi tineri care se ţin de mână, o fată şi un băiat, în mijlocul unor cercuri în culorile României şi ale Germaniei.

Sibiul este locul unde arta stradală este prezentă atât în zona centrală, cât şi în cartiere. Dacă pe zidul Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, cunoscutul artist Dan Perjovschi este prezent cu lucrări mereu actualizate, în cartiere, pe clădiri publice şi private există alte picturi realizate în ultimii ani, în timpul unui festival de artă stradală, cofinanţat de administraţia locală şi la care participă anual, artişti români şi străini. 

Sursă foto: PETA/Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Germania este mai degraba corcitura decat arta pura.
Raspunde

Hermannstädter

Acum 1 an

Nu cred ca sunt mai corciti ca noi ! Imposibil !
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 1 an

O să sară activistii colorati cu proteste si suspine: Vai ce e cu discriminarea asta? De ce nu au reprezentat si "diversitatea"? Nu ne asteptam la asa ceva de la Germania...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus