Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
14°C

Ministrul Educaţiei, în contextul gripei: Nu încurajăm neparticiparea la cursuri. Este recomandată purtarea măştii de protecţie pentru profesori şi elevi

Ministrul Educaţiei, în contextul gripei: Nu încurajăm neparticiparea la cursuri. Este recomandată purtarea măştii de protecţie pentru profesori şi elevi

Şcolile vor fi redeschise pe 9 ianuarie, potrivit programului, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, care a adăugat că nu este încurajată neparticiparea la cursuri.

"Procesul educaţional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, lunea viitoare, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că, după doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul, aşa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, trebuie să fie pe prevenţie", a spus Ligia Deca, citată de Agerpres, într-o conferinţă de presă comună cu Alexandru Rafila, în contextul numărului mare de cazuri de gripă din ţara noastră.

Ea a menţionat realizarea triajului zilnic atât de către familii, cât şi la intrarea la şcoală sau la grădiniţă.

"Este normal ca atunci când sunt simptome evidente să fie informaţi părinţii sau aparţinătorii legali", a completat ministrul Educaţiei.

Deca a adăugat că este recomandată purtarea măştii de protecţie pentru profesori şi elevi, subliniind importanţa respectării normelor de igienă.

"Ne dorim ca toţi copiii să aibă acces la educaţie şi în cazul în care manifestă simptome respiratorii să aibă o perioadă cât mai scurtă, care este ulterior recuperată, de izolare la domiciliu", a punctat ministrul.

Ligia Deca a anunţat că va avea, vineri, o întâlnire cu inspectorii şcolari pe această temă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Profu

Acum 2 luni

Mai bine masca, decat in online!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus