Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Fostul judecător sibian Liviu Odagiu, pleacă de la Alba la CSM

Fostul judecător sibian Liviu Odagiu, pleacă de la Alba la CSM

Curtea de Apel Alba Iulia anunță că președinția instituției a fost preluată de judecătoarea Oana Maria Petrașcu, în urma plecării lui Liviu Odagiu în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

13 ani a judecat Liviu Gheorghe Odagiu dosare aflate pe rolul Judecătoriei Sibiu. Din 2006 până în 2013 a fost judecător cu grad profesional de tribunal în cadrul aceleiași instanțe, după care s-a mutat la Alba Iulia, unde a devenit președintele Secției penale și, din 2018, președinte al Curții de Apel.

Din 7 ianuarie, Odagiu va pleca la București. ”Domnul judecător Liviu Gheorghe Odagiu, ce deține funcția de președinte al Curții de Apel Alba Iulia, va începe activitatea în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, ca membru ales din partea judecătorilor de la curțile de apel”, se arată într-un comunicat de presă remis cititorilor Turnul Sfatului de către reprezentanții Curții.

Liviu Odagiu și-a depus proiectul pentru candidatura la CSM în primăvara anului trecut. ”Onestitatea, empatia și abilitățile sociale ar trebui să fie trăsăturile definitorii ale unei persoane învestite într-o asemenea funcție”, scrie în respectivul proiect, redactat sub motto-ul ”10 obiective, un unic deziderat: un sistem de justiție puternic și respectat”.

Cele zece obiective asumate de Liviu Odagiu

1. Consolidarea independenței justiției;

2. O abordare pragmatică a politicii de resurse umane;

3. Gestionarea eficientă a volumului de activitate;

4. Cariera profesională – recrutarea și promovarea pe criterii meritocratice;

5. Mecanisme eficiente de apărare a reputației profesionale;

6. Redefinirea rolului Inspecției Judiciare;

7. Inițiativă legislativă și reglementări infra-legale coerente;

8. Informatizarea accelerată și unitară a instanțelor;

9. Consolidarea infrastructurii instanțelor;

10. Îmbunătățirea comunicării și creșterea transparenței.

Sursa: proiectul de candidatură

Oana Maria Petraşcu, judecătoarea care a preluat atribuțiile de președinte al Curții de Apel Alba Iulia, are o vechime în funcția de judecător de 22 ani. ”A promovat la Curtea de Apel Alba Iulia în anul 2007, iar din data de 17.01.2020 deține funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Alba Iulia. Născută în Alba Iulia, a început cariera de judecător la Judecătoria Gherla în anul 2000, a continuat la Judecătoria Năsăud, apoi la Judecătoria Sebeș, iar din 2006 la Tribunalul Alba, unde a funcționat până la promovarea la instanța superioară”, se mai arată în comunicatul citat.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Troll E. Buzu

Acum 1 an

Pai deja sunt pe final de cariera, mai ales doamna. In cativa ani o sa fie pe listele de pensionari. Si de data asta va fi vorba de pensie care sa nu depaseasca salariul, nu ca in cazul celor pensionati pana acum... Mare consolarea pe noi astia care trebuie sa le platim pensiile muncind pana la 65-67 de ani... Justitia e in mod sigur pe maini bune, ne-am asigurat ca niciun judecator nu poate capata prea multa experienta pana cand iese la pensie, o sa avem mereu "prospaturi" in functii iar fondul de pensii va fi de la un an la altul tot mai greu incercat de valurile de pensionari din domeniile astea "grele"
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Spuma spumelor, crema cremelor, ****

Raspunde

Emil

Acum 1 an

********* mafiei romane nu le ajunge numele isi posteaza si mecla sa fie mai concludenti in sistem.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus