Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
14°C

Nevândut de șapte ani, hotelul fostului președinte al CJ Sibiu este scos iar la licitație

Nevândut de șapte ani, hotelul fostului președinte al CJ Sibiu este scos iar la licitație

Scos la vânzare din cauza intrării în insolvență a firmei prin care a fost ridicat, hotelul cu șase niveluri din vârful dealului de la Bradu este anunțat din nou a fi scos la licitație. Tot la ”jumătate” de preț.

Spațiu cu 274 locuri de cazare (plus alte 2 pentru angajați), împărțite în 126 de camere single, duble, garsoniere și apartamente cu suprafețe cuprinse între 18 și 70 de mp, hotelul care ar fi trebuit să primească denumirea de Ramada Avrig Resort a fost scos la licitație, prima dată, în 2016. Fără succes aveau să rămână licitațiile la care prețul de pornire era 30,5 milioane de lei, fără TVA, până în primăvara anului 2021. Atunci, lichidatorii judiciari de la MRL Iaşi SPRL au decis să înjumătățească prețul de pornire al licitațiilor pentru vânzarea acestuia. 

Nici așa nu s-au găsit, însă, cumpărători: pentru ziua de 20 ianuarie 2023 este anunțată o nouă licitație de către lichidatorii judiciari din Iași. Prețul de pornire pentru licitația cu strigare a rămas, însă, cel din 2021: 15,9 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Investiția de la Bradu a fost demarată, începând cu anul 2007, de către fostul președinte al Consiliului Județean Sibiu, Constantin Morar. El a decedat zece ani mai târziu.

Structurat pe șase niveluri (demisol, parter, două etaje, două mansarde și punct de observare), hotelul este unul dintre cele mai mari construite în județul Sibiu. 

Are o suprafață construită de 12.100 de mp, iar amprenta la sol este de 2.283 de mp. Terenul aferent întregului complex depășește 8,5 hectare. Potrivit lichidatorilor judiciari, gradul de finisare al construcției este diferit la fiecare nivel: demisolul este finalizat în proporție de 60%, parterul – 80-90%, etajele unu și doi sunt finalizate 100%, iar cele două mansarde au un procent de finalizare de 30%.

Potrivit estimărilor din vara lui 2014, necesarul pentru finalizarea complexului hotelier era de aproximativ cinci milioane de euro. Banii sunt necesari pentru finalizarea dotărilor complexului (de la piscină, la driving range-ul pentru golf), dar și pentru echiparea hotelului – linia de bucătărie, sistemul IT etc.

Citește și Hotel de fost președinte CJ, în vârf de deal, la Bradu. Ramada Resort Avrig – scos la vânzare pentru 30 de mil. de lei | FOTO

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Euuuu...

Acum 2 luni

.... și mai ziceam de Ceaușescu că suferea de megalonomie.....!!!!
Raspunde

Chirica

Acum 2 luni

Una din marile prostii economice din istoria moderna a judetului. Trebuia sa ramana cu pensiunea Casa Moraru ca mai mult evident nu a putut... Resort... Pe deal la Bradu... Ce sa mai zici...
Raspunde

Buhaescu Alexandru

Acum 2 luni

Este reprezentativ pentru clasa noastra politica.Va mai mirati unde am ajuns.Asta spune multe despre clasa noastra politica si despre viitor.Aferim.
Raspunde

Teo

Acum 2 luni

O constructie megalomanica,intr-o zona fara potential turistic,proprietarul considerandu-se probabil etern,atat la putere cat si in viata.
Raspunde

George

Acum 2 luni

N-au prea folosit... nivela faliții ăștia de constructori! Se vede clar de ce nu se vinde...
Raspunde

Lidia

Acum 2 luni

Casă de copii si batrani,mame cu copii singure
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus