Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
7°C

11.000 de euro pe lună, plus TVA: chiria plătită de Teatru pentru Fabrica de cultură

11.000 de euro pe lună, plus TVA: chiria plătită de Teatru pentru Fabrica de cultură

Reprezentanții Teatrului Național ”Radu Stanca” au dat publicității sumele plătite pentru o lună de închiriere a spațiilor Fabricii de cultură.

55,958 de lei (echivalentul a 11.373 de euro), la care se adaugă TVA, este valoarea chiriei pentru luna noiembrie și a costurilor generate de utilități în luna octombrie, pe care Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu le-a plătit societății Construcții SA. Suma apare ca urmare a unei achiziții directe realizată de TNRS și dată publicității în cursul zilei de 16 ianuarie 2023.

Spațiul pentru care au fost plătiți acești bani este cunoscut sub numele de Fabrica de cultură, fiind deținut de societatea Construcții SA care l-a amenajat în 2015: este vorba de o fostă hală industrială, cu o suprafață de 6.776 de mp și terenul aferent, transformată în spațiu de spectacole.

Citește și Constantin Chiriac: „Cred că licitația pentru Fabrica de Cultură va fi finalizată în acest an, pentru că altfel pierdem bani. Vrem ca acel spațiu să producă energia pentru noul Teatru”

Cea mai mare chirie plătită în Sibiu de către o instituție publică rămâne cea pentru sediul Tribunalului Sibiu: echivalentul a aproximativ 65.000 de euro pe lună este plătit pentru clădirea în care li se asigură magistraților spații de aproximativ 4.500 de mp, pe strada Ocnei, la nr. 33.

Pentru achiziția spațiilor Fabricii de cultură, Consiliul local Sibiu și-a exprimat acordul în primăvara anului trecut. Potrivit hotărârii adoptată în mai 2022, Primăria Sibiu a demarat procedurile pentru cumpărarea clădirii de peste 6.700 de mp și a terenului de 2,7 ha aflat în jurul acesteia.

Echivalentul a 4,3 milioane de euro era suma vehiculată pentru spațiul aflat pe strada Triajului. Valoarea exactă a ofertei pe care administrația Sibiului urma să o facă celor de la Construcții SA urma să fie stabilită în urma unei evaluări autorizate.

Citește și Premieră: Sibiul începe negocieri de la 4,3 mil. de euro pentru un spațiu cultural, care să devină ”casa” temporară a Teatrului ”Radu Stanca”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Hipstereala sinistra

Acum 1 an

In mod evident, o bataie de joc din bani publici si o suma astronomica achitata pentru o hipstereala infioratoare! Teatrul se joaca in sali!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Esti prost!

Acum 1 an

Esti prost!
Raspunde

Fabrica de bani

Acum 1 an

O sifonare de bani publici, ca toate evenimentele pe care le organizează Mr. Shiriac !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus