Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Știrile zilei - 17 ianuarie. Sălciile de pe Cibin mai subțiri decât era prevăzut, fără pescuit comercial pe Olt, vă puteți vaccina antigripal în farmacie

Știrile zilei - 17 ianuarie. Sălciile de pe Cibin mai subțiri decât era prevăzut, fără pescuit comercial pe Olt, vă puteți vaccina antigripal în farmacie

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Noile sălcii de pe Cibin, mai subțiri decât era prevăzut

Cele câteva sute de sălcii plantate pe malul Cibinului în cadrul proiectului de amenajare a pistei de biciclete au o circumferință înjumătățită față de cerințele inițiale. Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că modificarea vine ca urmare a dimensiunii gropilor care ar fi trebuit săpate pentru sălcii cu o circumferință a trunchiului de minim 20 de cm. Detalii aici.

Niciun candidat la concursul din cadrul ULBS, acuzat de ”aranjamente”

Postul de director al editurii Universității Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) a fost scos la concurs la finalul anului trecut și au existat acuze din interiorul instituției că totul este aranjat pentru a fi numit cel care asigura interimatul – Vlad Pojoga. Detalii aici.

AJVPS Sibiu cere interzicerea pescuitului comercial pe Olt

Pescarii din Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu susțin petiția lansată public recent prin care se cere interzicerea pescuitului comercial pe mai multe râuri din țară. Directorul AJVPS Sibiu, ca reprezentant al pescarilor sibieni, spune că activitatea de pescuit comercial pe râurile din România are urmări nocive pe mai multe planuri. Detalii aici.

Școala I.L. Caragiale Sibiu apelează la voluntari din cauza lipsei de personal

La Școala Gimnazială I.L Caragiale din Sibiu, cadre didactice pensionare au fost de acord să acopere posturile deficitare pentru ca elevii să beneficieze de toate resursele pe care o școală trebuie să le ofere. Pentru că este o lipsă acută de personal auxiliar din cauza faptului că nu li s-a acceptat mărirea organigramei, directorul școlii a găsit soluția voluntariatului. Detalii aici.

Chirie imensă pentru Fabrica de Cultură

Reprezentanții Teatrului Național ”Radu Stanca” au dat publicității sumele plătite pentru o lună de închiriere a spațiilor Fabricii de cultură. Spațiul pentru care au fost plătiți acești bani este cunoscut sub numele de Fabrica de cultură, fiind deținut de societatea Construcții SA. Detalii aici.

Exemplu de „bun simț” de la mai marii noștri

O mare parte dintre invitații conferinței organizată în această dimineață la Biblioteca Astra au parcat mașinile pe trotuar, fix sub indicatorul rutier care interzice oprirea. La câțiva pași distanță, în parcarea de la Cazarma 90, existau suficiente locuri de parcare goale. Detalii aici.

FC Hermannstadt, campioana Superligii la prețurile biletelor

FC Hermannstadt a scos ieri la vânzare biletele pentru partida cu FCSB, ce va avea loc în 22 ianuarie pe Stadionul Municipal. Prețul acestor bilete a stârnit o adevărată avalanșă de nemulțumiri din partea fanilor care vor să își vadă echipa favorită. Comparativ cu celelalte echipe din Superliga de fotbal a României, FC Hermannstadt are cele mai scumpe bilete. Detalii aici.

Sibiul recuperează teren din județul Alba

Drumul dintre Jina și granița cu județul Alba este în realitate mai lung în partea Sibiului, decât în realitate. Asta a descoperit Consiliul Județean Alba, care a vrut să reabiliteze DJ 106 E, limită judeţul Sibiu – Dobra – Şugag. Detalii aici.

Sibienii se pot vaccina antigripal în farmacie

De astăzi sibienii se pot vaccina anti-gripal în singura farmacie din oraș care s-a înscris în programul pilot desfășurat de Ministerul Sănătății. Singura farmacie din județul Sibiu care s-a înscris în acest program este Farmacia Dr. MAX din Centrul Comercial Shopping City, Șelimbăr. Detalii aici.

Amenzi în valoare de 11.000 de lei pentru angajații Spitalului Județean

Trei spitale au fost controlate în ultima perioadă de inspectorii DSP și în toate cele trei spitale au fost nereguli, însă, în două dintre ele acestea problemele s-au soluționat în timpul controalelor. În acest context, amenzi au fost aplicate doar angajaților dintr-un singur spital. Detalii aici.

Cimitirul se extinde

Cimitirul Municipal Sibiu se extinde în zona Căii Cisnădiei prin amenajarea aleilor de acces pietonal. Totodată, în acest an urmează să fie reabilitată aleea de legătură dintre zona Calea Cisnădiei și Aleea Eroilor. Detalii aici.

Patinoarul din Sub Arini s-a închis

Patinoarul din parcul Sub Arini s-a închis începând de astăzi, 17 ianuarie. Reprezentanții acestuia arată că lipsa clienților și imposibilitatea de a susține financiar toate cheltuielile au fost motivele care au dus la închiderea acestuia mai devreme decât în anii trecuți. Detalii aici.

Sibiul, pe locul 230 în Europa în clasamentul celor mai scumpe orașe

Doar opt orașe sunt sub Sibiu într-un clasament al celor mai scumpe orașe europene. Sub Sibiu, sunt orașele Chișinău, capitala Republicii Moldova, Nis din Serbia, Kiev, Dnipro, Odessa, Harkov și Liov din Ucraina și Pristina, capitala autoproclamatei republici Kosovo. Detalii aici.

Mircea Vulc, membru de onoare al Federației de baschet

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a aprobat cu unanimitate de voturi, în cadrul ultimei şedinţe, desfăşurate la Sibiu, propunerea Adunării Generale ordinare din 2023 ca profesorul Mircea Vulc să devină membru de onoare al federaţiei. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

Nonick

Acum 1 an

"Drumul dintre Jina și granița cu județul Alba este în realitate mai lung în partea Sibiului, decât în realitate." What?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus